LION 6/20: Orkesterin soittajahaku on nyt käynnissä 

Orkester Nordenin vuoden 2021 soittajahaku on avoinna 2.12.2020–17.2.2021. Orkesteriin voivat hakea 15–26 -vuotiaat nuoret muusikot. Hakijan täytyy olla Pohjoismaiden tai Baltian maan kansalainen tai hänen täytyy opiskella jossain musiikkioppilaitoksessa näissä maissa.

 


Orkesterin koesoittomateriaalit voi ladata osoitteesta . Sivuilta löytyvät myös päivitetyt ohjeet hakuprosessiin liittyen ja linkki sähköiseen lomakkeeseen, jonka täyttämällä saa tunnukset videokoesoittoon.

 

Videokoesoitto linkit aukeavat tammikuun alussa ja ovat avoinna aina 17.2.2021 saakka. Videohakumateriaalien perusteella orkesterin sektioiden kouluttajat tekevät valinnat eri sektioiden kokoonpanosta. Vuonna 2021 orkesterissa tulee soittamaan noin 60-70 muusikkoa.

Orkesteri kokoontuu jälleen Lahdessa ensi kesänä 23.7.–6.8.2021 kymmenen päivää kestävälle leirille ja leirin päätteeksi konserttikiertueelle. Orkesterin kiertuepaikat ovat vielä tällä hetkellä osittain vahvistamatta. Päivitämme internet-sivuja kiertuetietojen kohdalta heti, kun kaikki päivät vahvistuvat.

 

"Orkesteri kokoontuu jälleen Lahdessa ensi kesänä kymmenen päivää kestävälle leirille."

 

Viime vuoden suunnitelmia hyödynnetään

Kapellimestari Eivind Gullberg Jensen on lupautunut johtamaan orkesteria, ja ohjelmistoon joudumme tekemään vain pieniä muutoksia. Kutsu Berliinin Young Euro Classic -festivaaleille on voimassa ensi kesänä ja otamme kutsun vastaan toivoen, että ensi kesänä kyseiset festivaalit pystytään järjestämään ja matkamme Saksaan on mahdollinen.

 

Orkester Nordenin toiminta rahoitetaan pääosin Pohjoismaisen ministerineuvoston tuella, mikä riittää lähinnä orkesterin perustoiminnan rahoittamiseen ja leirin kuluihin. Tämän lisäksi on välttämätöntä saada muuta tukea ja rahoitusta, jotta voimme järjestää nuorille ikimuistoisia elämyksiä kiertueella. Myös yritysyhteistyö olisi äärimmäisen tärkeää.

 

Leirin aikana tarvitsemme vapaaehtoisia muun muassa kahvinkeittoon ja ohjeisohjelma suunnitteluun ja toivomme aktiivista leijonayhteistyötä asian tiimoilta.

 

Ensi vuoteen tulee myös hiukan uudistuksia. Taiteellinen tekeminen tulee aina olemaan tärkein osa orkesterin toimintaa, mutta sen rinnalla haluamme uudistua ja osoittaa olevamme ajan hermolla myös ympäristöasioissa. Ensi vuonna aloitamme yhteistyön Lahden ympäristöpääkaupunki -hankkeen kanssa. Lahti on valittu Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuonna 2021 ja näihin suunnitelmiin olemme innolla lähdössä mukaan myös Orkester Nordenin kanssa.

 

Orkester Norden on valmiina uuteen vuoteen ja uusiin haasteisiin.

 

 

Lisätietoja:

Orkester Norden
kulttuurituottaja
Henna Keihäs


p. 050 383 6551


Olemme myös somessa!Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot