Kansainvälinen toiminta

Kampanja100 - LCIF:n palveluvoimaa

Kun kampanja-ajasta on kohta puolet kulunut, on maailmanlaajuisesta  300 miljoonan US dollarin tavoitteesta saavutettu 125 miljoonaa. Euroopasta on lahjoitettu reilut 10 miljoonaa, mistä Pohjoismaiden osuus on viidennes, noin 2,2 miljoonaa.

Suomi on jäsenkohtaisessa tilastossa vielä Pohjoismaiden jumbosijalla luvuin 18,2 US dollaria/jäsen, tosin kokonaistuloksella 382 305,79 US dollaria olemme kolmantena. Jäsenistömmehän edustaa puolta koko Skandinaviasta.

Klubeistamme vasta alle puolet on osallistunut kampanjaan, jäsenistä vain joka 200:s on raottanut omaa lompakkoaan. Melvin Jones Fellow –arvonimellä on Suomessa liian korkea status, kun sitä ei tahdota antaa kuin aivan ylivoimaisista ansioista. Senhän voi ansaita itsekin, mitä minä pidän kunniakkaampana tienä, sillä MJF:n ”hinnalla” saa esimerkiksi 1 000 lasta suojatuksi tappavalta tuhkarokolta, tai palautetuksi näön 20 kaihipotilaalle.

Olen ylpeä 8 000 rokotetusta lapsesta, niiden 110 miljoonan joukossa, jotka LCIF on hoitanut.

Itse asiassa IP Sten Åkenstamin aikana keskusteltiin vielä, saako Melvinin maksaa myös yleisöltä kerätyillä varoilla! Olen myös kuullut epäiltävän, että tilaamalla MJF-plakaatin, raha on pois hyväntekeväisyydestä, tai että se täytyy maksaa klubin hallintotililtä. Filippiineillä prässätty plakaatti ja pikkuruinen pinssi maksavat tuskin enempää kuin niiden rahti Suomeen.

Nämä ja muut hallintokulut maksetaan LCIF:n sijoitustuotoilla. Tullimaksu nyt on hallintoa, mutta siltäkin voi välttyä, kun kysyy neuvoa piirikoordinaattorilta. Ja hyväntekeväisyys on aktiviteettia, niin LCIF:llä kuin AR-Säätiölläkin.

Melvin-plakaattien ja lahjoittajapinssien lisäksi klubeja houkutellaan Malliklubin statuksella. Siihen tarvitaan sitoumus lahjoittaa 500 US dollaria per jäsen yhteensä viiden kauden aikana. Suomessa on vasta yksi sellainen, LC Ylivieska (nyt jo 494 US dollaria/jäsen). Tällä hetkellä jo 24 klubia on lahjoittanut yli 100 US dollaria/jäsen ja yli 200 dollariin ovat yltäneet Espoo/Keskus (269), Paltamo (210) ja Vantaa/Kaivoksela (243) oman klubini lisäksi. Tulkaahan perässä!

Klubin koko tietysti vaikuttaa jäsenkeskiarvoon paljon. Haluan nostaa esille myös dollarimääräisesti suurimpia lahjoittajia: puheenjohtajamme klubi Helsinki/Pakinkylä johtaa 7 662 dollarilla. Yli 4 000 sarjassa seuraavat Järvenpää/Jean Sibelius (7 000), Espoo/Keskus (6470), Helsinki/Kontula (5 039), Ylivieska (4 947), Lempäälä (4 809), Kirkkonummi/Kyrkslätt (4 800) ja Paltamo (4 000). Yli 3 000 tasolle pääsivät Helsinki/Töölö, (3 761), Vantaa/Kaivoksela (3 655), Vantaa/Vernissa (3 125), Rovaniemi/Napapiiri (3 115), Posio (3 000), Kvarnbo (3 000) ja Helsinki/Revonsalmi (3 000). Kaikkiaan 106 klubia on lahjoittanut vähintään yhden Melvinin. Kiitos siitä!

Nyt onkin tavoite lisätä vauhtia. Rahaa on mahdollista kerätä samoilla keinoin kuin Punainen Sulka –kampanjassa, lipaskeräyksin, konsertein, tavara-arpajaisilla ja myyjäisillä, sekä tietysti – itse lahjoittamalla.

on 50 US dollaria per jäsen. Mutta pienikin summa auttaa parantamaan maailmaa, kun se menee 100% perille, maailman luotettavimman järjestön toimittamana.

Ole rohkea – Ole Melvin

Var modig – Var Melvin!