Jatketaan jälkien jättämistä

LC Lovisa-Loviisa on muun muassa hankkinut neljä penkkiä, joihin on kiinnitetty lahjoittajakyltit.

Lions klubit ovat vuosikymmenet antaneet erilaisia lahjoituksia omilla paikkakunnillaan. Lions 100 juhlavuonna nämä hyvän tekemiset voivat saada lisähuomiota, jos niitä toteutetaan perintöprojekteina.

Perintöprojekteja voidaan toteuttaa kolmella eri tasolla. Jotta hyvä työ voidaan raportoida perintöprojektina, se edellyttää pysyvän jäljen jättämistä myös lahjoituslaatan muodossa. Laatassa kerrotaan teko, sen kohde sekä teon toteuttanut klubi.

Eritasoisilla perintöprojekteilla voi siis jättää pysyvän jäljen omalle paikkakunnalle, tehdä hyvää ja saada mainiota mainetta klubilleen.

Jo nyt esimerkiksi LC Lovisa-Loviisa on toteuttanut 1. tason perintöprojektina neljän puistonpenkin lahjoituksen, Suolatorin kaivo/pumpputalon restauroinnin, sekä Rantapuiston majakan hionnan ja maalauksen.

2. tason perintöprojektina he toteuttivat Lovisa-Loviisa –tekstin tuhannella samettiruusulla linja-autoasemalle ja kolmostason perintöprojektina heillä on tavoitteena hankkia Loviisan sairaalaan 13 taulutv:tä, 10 rollaattoria, 1 pyörätuoli ja yksi kipupumppu sekä potilasnosturi Eleanora -hoitokotiin.

Näistä lahjoituksista kannattaa myös tiedottaa paikkakunnan tiedotusvälineille ja kutsua heidät perintöprojektien lahjoitustilaisuuksiin.

Monet klubit ovat jo vuosikausia toteuttaneet vastaavia hankkeita, jotka voidaan nyt juhlavuoden merkeissä raportoida perintöprojekteina. Muistakaa ilmoittaa perintöprojektista MyLCI:n palvelutoimintailmoituksella kohdassa Yhteisö- ja kulttuuriaktiviteetit. Klubit voivat ansaita erityisen lippumerkin ja jotkut projektit esitellään LCI:n verkkosivulla, sosiaalisessa mediassa ja LION-lehdessä.

Tarkempaa tietoa perintöprojekteista löytää suomenkielisiltä Lions 100 sivuilta: http://lions100.lionsclubs.org/FI/index.php

Teija Loponen/