Mansikkka on vuoden 2018 Valtakunnallinen hyväntekijä

Suomen Lions-liitto on nimennyt vuoden valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2018 Maiju Voutilaisen, joka toimii videobloggaajana nimellä Mansikkka.

Hyvän Päivä -tapahtumassa 8.10.2018 pääkaupunkiseudulla istutetaan tänä vuonna kukkasipuleita Malmin sairaalan pihalle potilaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan iloksi, jonka jälkeen palkitaan klo 17 Suomen Lions-liiton nimeämä vuoden valtakunnallinen Hyväntekijä ja lionien keskuudestaan valitsema vuoden Hyväntekijä.

Suomen Lions-liitto jakaa vuosittain Hyvän Päivänä 8.10. tunnustusta henkilölle tai taholle, jotka ovat toiminnallaan vahvistaneet yhteistä hyvinvointia Suomessa.

Vloggaaja Maiju Voutilainen lähti vuonna 2016 mukaan Ylen ja mielenterveysjärjestöjen yhteiseen nuorille suunnattuun Sekasin-kampanjaan ja kertoi blogissaan julkisesti kärsineensä itse masennuksesta ja ahdistushäiriöstä. Video sai saman tien yli 80 000 katselukertaa ja sillä oli suuri merkitys monille nuorille. Vuonna 2017 Mielenterveyden keskusliitto nimesi Voutilaisen Hyvän mielen lähettilääksi.

Voutilainen esiintyy myös yhtenä sankarina uutuusteoksessa Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille). Kirjassa on 60 voimaannuttavaa sankaritarinaa rohkeista suomalaisista naisista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet aikaan jotain merkittävää.

Bloggaajien ja vloggaajien vaikutus nuorten elämään on suuri. Tunnustuksen perusteissa arvostetaan sitä, että toimijoilla on vastuullisuutta auttaa eteenpäin isoissa asioissa ja saada seuraajien elämänsuunta kääntymään parempaan.

Suomen Lions-liitto palkitsi kunniamaininnalla myös Tansanian hiljaisen hyväntekijän, Toini Niskasen. Äänekoskelta oleva Niskanen on kirpputoria pitämällä rahoittanut Tansaniaan koulun ja kaivoja. Kirpputorien pyörittämisen hän siirsi jatkajalleen ja ryhtyi organisoimaan kummilapsitoimintaa, jossa on tällä hetkellä kummeja noin 40 avustamassa muun muassa lasten koulukäyntiä ja koulupukuja.

Reippauspalkinnot lasten infektio-osastolle
Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion presidentti Sirpa Laine, lionsklubi Turku/Luciasta. Hän on käsityötaidoillaan tehnyt ja innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

Kun potilas saapuu osastolle, häntä odottaa sängyllä pehmolelu, jonka hän saa omakseen kotiin lähtiessään. Infektio-osastolle on toimitettu pehmoleluja sekä pienempiä leluja, kuten tarroja, koruja, autoja ja kirjoja, joita hoitajat ja lääkärit ovat voineet antaa lapsille palkintona rohkeudesta hoitotoimenpiteen jälkeen.

Vuodesta 2014 lähtien vuosittain noin 500 lasta on hoidossa ollessaan saanut klubin lahjoittaman reippauspalkinnon. Leluja ja muita tarvikkeita on toimitettu myös osaston yleisiin tiloihin.

Lionstoiminnan Hyvän Päivä koskee yli 22 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta noin 900 lionsklubissa eri puolilla maata. Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja mahdollisuuksiin lisätä yhteistä hyvinvointia.

Lisätietoja: Suomen Lions-liiton pääsihteeri Maarit Kuikka, , gsm 040 580 2494.

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Liitto järjestää nuorisovaihtoa, kouluttaa ja valmentaa sekä vastaa Suomen lionsklubien kansallisista ja kansainvälisistä aktiviteeteista ja yhteistyöstä. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on yli 22 000.

Lue lisää toiminnasta , , ja .