Hyvän Päivänä hyvää tekemässä

Hyvän Päivä -tapahtumassa 8.10.2018 pääkaupunkiseudulla istuttiin sadekuurojen välissä tänä vuonna lähes 300 kukkasipulia Malmin sairaalan pihalle pääoven ja päivystyksen ovenkäyntien viereen.

Sairaalan ylihoitaja Maritta Lindholm kiitti lioneita ensi keväänä odotettavissa olevasta kukkaloistosta. Hän muistutti, että kaikista kipeimpien potilaiden kannalta sillä on merkitystä, millainen pihapiiri ja miljöö sairaalassa on.

Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen sanoi, että oli ilo olla istuttamassa kukkia ja tekemässä tänäänkin hyvää. On myös ilo olla palkitsemassa vuoden hyväntekijöitä, joita Suomen Lions-liitto palkitsi tänään jo neljättä kertaa vietettävänä valtakunnallisena Hyvän Päivänä.

"Yhdessä olemme enemmän"

Vuoden valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2018 Suomen Lions-liitto nimesi Maiju Voutilaisen, joka toimii videobloggaajana nimellä Mansikkka.

Vloggaaja Maiju Voutilainen lähti vuonna 2016 mukaan Ylen ja mielenterveysjärjestöjen yhteiseen nuorille suunnattuun Sekasin-kampanjaan ja kertoi blogissaan julkisesti kärsineensä itse masennuksesta ja ahdistushäiriöstä. Video sai saman tien yli 80 000 katselukertaa ja sillä oli suuri merkitys monille nuorille.

Vihavaisen mukaan Mansikkka on tehnyt hyväntekeväisyyttä tulevalle sukupolvelle. Hän muistutti, että lionien sydän sykkii juuri lapsille ja nuorille.

Mansikkka kiitti palkinnosta ja sanoi puheenvuorossaan, että on ilo huomata, että oma työ huomioidaan.

- On kunnia saada muistutus siitä, että omalla työllä on merkitys.

Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion presidentti Sirpa Laine, lionsklubi Turku/Luciasta. Hän on käsityötaidoillaan tehnyt ja innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle.

Vihavainen sanoi Laineen tekevän todella arvokasta työstä.

- Kaikki tietävät, miten kova paikka lapselle on joutua sairaalaan. Reippauspalkinnolle lapsi voi vaikka jutella huoliaan, harmeja ja purkaa ikäväänsä.

- Haluan kiittää palkinnosta. On koko klubimme onni, että on saatu tehdä tätä ja innostaa muitakin mukaan. Yhdessä olemme enemmän, Laine sanoi.

Myös Sirpa Lainetta vuoden hyväntekijäksi ehdottanut Merja Lehtilä palkittiin ehdotuksesta.

Suomen Lions-liitto palkitsi kunniamaininnalla myös Tansanian hiljaisen hyväntekijän, Toini Niskasen.

Teksti ja kuvat: Anna-Kaisa Jansson