Hyvän Päivänä tehdään hyvää ja palkitaan hyväntekijöitä

Joka vuosi 8.10. vietetään lionstoiminnan Hyvän Päivää. Hyvän Päivä koskee kaikkia yli 22 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta lionia noin 900 ilonsklubissa eri puolilla maata.

 

Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja tehdä samalla tunnetuksi paikallista lionstoimintaa ja kertoa klubien monista tavoista tehdä hyvää.

 

Suomen Lions-liitto julkistaa vuosittain Hyvän Päivänä valtakunnallisen Vuoden Hyväntekijän sekä omista joukoistaan lionien Vuoden Hyväntekijän. Ensimmäisen kerran valinnat tehtiin vuonna 2015.

 

Marco Bjurström ja Markku Esko

 

Ensimmäiseksi valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi Suomen Lions-liitto valitsi vuonna 2015 Marco Bjurströmin. Palkitsemisen perusteina oli se, että Bjurström on toiminut ”innostamisen ihmemiehenä” ja hyvän mielen tuottajana jo parinkymmen vuoden ajan.

Lionsien joukosta vuonna 2015 Vuoden Hyväntekijäksi valittiin Lions Club Sastamala/Vammalan Markku Esko. Hän ansaitsi tunnustuksen pitkäjänteisestä ja monipuolisesta vapaaehtoistyöstään paikkakunnan palvelutalon asukkaiden hyväksi.

 

Juha Tapio ja Kalevi Hietanen

 

Vuoden 2016 valtakunnalliseksi hyväntekijäksi valittiin laulaja-lauluntekijä Juha Tapio. Tunnustuksen perusteina olivat Suomen suosituimpiin lukeutuvan artistin merkittävä julkinen tuki lionien vapaaehtoistyölle Punainen Sulka 2017 -kampanjan kautta sekä hänen vaikutuksensa inhimillisten arvojen ja yhteisen hyvinvoinnin puolesta.

Juha Tapio lahjoitti huomattavan osan Helsingissä Hartwall Areenalla järjestetyn konserttinsa tuotosta Punainen Sulka 2017 -kampanjalle. Vuonna 2016 liiton kunniamaininnan sai Jyväskylän kaupungin sivistyksen toimialan perusopetuspalvelut, joka on Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella tarjonnut nuorten elämäntaitojen vahvistamiseen tarkoitetun Lions Quest -koulutuksen lähes sadalle perusopetuksen opettajalle.

Lionien Vuoden Hyväntekijäksi valittiin Kalevi Hietanen Lions Club Laitila/Untamoisesta. Hänet palkittiin poikkeuksellisista ansioistaan Viron vammaisten lasten lastenkotien auttamisessa 20 vuoden aikana.

 

Brother Christmas ja Esa Piippo

 

Vuoden 2017 valtakunnallinen hyväntekijä julkistettiin Lahden Sibeilustalolla 8.10. pidetyssä Hyvän Päivän juhlassa. Tunnustus annettiin Brother Christmasille, joka tekee pyyteetöntä hyväntekeväisyystyötä ja on osoittanut toiminnallaan, että kuka vain voi todellakin auttaa ja tehdä hyvää muiden eteen. Hän myös antaa muille mahdollisuuden auttaa yhdistäen avuntarvitsijoita ja auttajia.

Lionien Vuoden Hyväntekijäksi valittiin Esa Piippo LC Mouhijärveltä.

Esa Piipon aloitteesta on Sastamalan Mouhijärvellä toteutettu MouhiFG-frisbeegolfrataprojekti. Piipon henkilökohtainen panos monisatatuntisine talkoineen on ollut ratkaiseva projektin käynnistymiselle ja onnistumiselle.  Piipon johdolla järjestettiin”maailman suurimmat talkoot”, jossa kaikki Mouhijärven koululaiset osallistuivat uuden liikuntapaikan rakentamiseen.

 

Mansikkka ja Sirpa Laine


Vuoden 2018 hyväntekijät julkistettiin Hyvän Päivän -tapahtumassa Malmin sairaalalla. Samalla lionit istuttivat lähes 300 kukkasipulia sairaalan pihalle potilaiden, vierailijoiden ja henkilökunnan iloksi.

 

Suomen Lions-liitto nimesi valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2018 Maiju Voutilaisen, joka toimii videobloggaajana nimellä . Vloggaaja Maiju Voutilainen lähti vuonna 2016 mukaan Ylen ja mielenterveysjärjestöjen yhteiseen nuorille suunnattuun Sekasin-kampanjaan ja kertoi blogissaan julkisesti kärsineensä itse masennuksesta ja ahdistushäiriöstä. Video sai saman tien yli 80 000 katselukertaa ja sillä oli suuri merkitys monille nuorille.

 

Bloggaajien ja vloggaajien vaikutus nuorten elämään on suuri. Tunnustuksen perusteissa arvostetaan sitä, että toimijoilla on vastuullisuutta auttaa eteenpäin isoissa asioissa ja saada seuraajien elämänsuunta kääntymään parempaan. 


Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion presidentti Sirpa Laine, lionsklubi Turku/Luciasta. Hän on käsityötaidoillaan tehnyt ja innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan niin sanottuja reippauspalkintoja sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle. 

 

Suomen Lions-liitto palkitsi kunniamaininnalla myös Tansanian hiljaisen hyväntekijän, Toini Niskasen. Äänekoskelta oleva Niskanen on kirpputoria pitämällä rahoittanut Tansaniaan koulun ja kaivoja. Kirpputorien pyörittämisen hän siirsi jatkajalleen ja ryhtyi organisoimaan kummilapsitoimintaa, jossa on tällä hetkellä kummeja noin 40 avustamassa muun muassa lasten koulukäyntiä ja koulupukuja.

 

Päivitetty 9.10.2018

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot