Thomas Kuti -musiikkikilpailu

Lions European Music Competition (LEMC) perustettiin vuonna 1980 ranskalaisen lionin Thomas Kuti´n aloitteesta. Tapahtuma järjestetään joka vuosi Eurooppa Foorumin yhteydessä. Instrumentti vaihtuu vuosittain. 28. Thomas Kuti -musiikkikilpailu Tallinnassa omistetaan klassiselle kitaralle.

Yleistiedot kilpailusta

Thomas Kuti -musiikkikilpailu järjestetään vuosittain Eurooppa Foorumissa nuorten eurooppalaisten muusikoiden kannustukseksi. Musiikkikilpailu pidetään Foorumilla ja instrumentti vaihtuu joka vuosi. Alla oleva teksti on ote säännöistä.

Osallistujat

1.      Osallistujien tulee olla 1995 tai myöhemmin syntyneitä.

2.      Osallistujien tulisi olla asunut Euroopa Foorumin osallistujamaassa vähintään viisi vuotta    ennen 1.tammikuuta kilpailuvuonna.

3.      Osallistujamailla tarkoitetaan Euroopa Foorumin menettelysääntöjen Artikla III:ssa määriteltyjä maita.

4.      Edelliset Euroopa Foorumin musiikkikilpailujen voittajat eivät voi osallistua uudestaan.

5.      Jokainen osallistujamaa voi nimetä vain yhden osallistujan kilpailuun. Tarvittaessa on järjestettävä maakohtaiset karsinnat.

6.      Osallistujan rekisteröityminen on lähetettävä Eurooppa Fooruminen Järjestelytoimikunnan puheenjohtajalle kilpailuvuoden kesäkuun 30. päivään mennessä.

7.      Osallistujamaan on maksettava osallistujan kulut.

Kilpailun kuvaus

Kilpailu käydään kolmessa vaiheessa. Ensin kaikki osallistujat soittavat ennakkoon määrätyn kappaleen. Seuraavaksi he soittavat yhden itse valitsemistaan kappaleista. Korkeatasoinen kansainvälinen tuomaristo valitsee kuusi parasta esiintyjää viimeiselle kierrokselle kahden soitetun kappaleen perusteella. Viimeisellä eli kolmannella kierroksella nämä kuusi kilpailijaa soittavat sitten toisen itsevalitun kappaleen.

Palkinnot
1 sija: 5 000 EUR