Lahjoitus TYKS:n synnytysvuodeosastolle

[20.3.2015]

Kaudella 2013-2014 LC Turku/Kupittaalle esitettiin pyyntö tehdä lahjoitus TYKSin synnytysvuodeosastolle. Osastolla on käytössä useampia sinivalolaitteita vastasyntyneiden hoitoon mutta niistä osa on jo käyttöaikansa loppupuolella. Klubi päätti tutustua asiaan tarkemmin ja samalla päätti kohdistaa kevään 2014 kesäteatterin lippumyynnistä sekä tulevan kauden Satavan kyläkaupan syysmarkkinoilta saatavat varat ko laitteen hankintaa. Klubin oman varainhankinnan lisäksi tavoitteena oli saada avustusta Arne Ritari -säätiöltä.

Saaduista tarjouspyynnöistä selvisi hankittavan laitteen hinta ja ARS-säätiölle lähetetyn anomuksen käsittely kävi kiitettävän ripeästi. Positiivisen uutisen saavuttua klubiin, laitteen tilaus laitettiin välittömästi eteenpäin. Tällä kertaa myös tähdet olivat suotuisassa asennossa, sillä juuri ennen anomuksen lähettämistä, ARS-säätiö ilmoitti muuttaneensa myönnettävän avustuksen määrää, jos aktiviteetti tukee julkista toimintaa.

Tilattu sinivalolaite saapui Suomeen vuoden vaihteessa ja maahantuojan tekemän tarkastusten jälkeen klubin jäsenet toimittivat sen eteenpäin TYKSiin perjantaina tammikuun 23. päivä 2015.

Laitteen luovuttivat klubin presidentti Hannu Heikniemi sekä lionit Lars Wiren ja Ismo Viinikainen. Lahjoituksen vastaanottivat osaston ylihoitaja Marjo Kauppila sekä apulaishoitajat Anne Murtojärvi ja Maija Hallamurto. Osastolla vastaanottajat esittelivät käytössä olevia sinivalolaitteita ja totesivat yhteen ääneen, että lahjoitus tulee todelliseen tarpeeseen. Huoneessa olleista laiteista kolme oli juuri menossa huoltoon ja kunnosta päätellen ne olivat selvästi elinkaarensa loppupuolella. Esittelystä kävi hyvin selväksi, että tarvetta vastaaville laitteille oli myös jatkossakin

Lämminhenkisen kahvituokion jälkeen leijonat poistuivat paikalta ja hoitajat jatkoivat askareitaan vastasyntyneiden kansalaisten parissa. ”Hyvän tekeminen tekee hyvää” piti jälleen paikkansa 100-prosenttisesti..

Ismo Viinikainen