Istuin- ja levähdyskivi Rautalammin kirkkopuistoon

Lions-klubit LC Rautalampi/Malvi ja LC Rautalampi päättivät omalta osaltaan juhlistaa sekä sata vuotta täyttävää Suomea että samoin sata vuotta täyttävää kansainvälistä Lions-liikettä näyttävästi. Tavoitteeksi otettiin pystyttää kestävä merkki, noin 4 tonnia painava mitoiltaan 3,5 x 0,6 x 0,6 m, istuinkivi kirkkopuistoon lähelle sankarihautoja.

Istuinkiven siunaus- ja paljastustilaisuus pidettiin maanantaina 31.7.2017. Juhlava tilaisuus oli avoin kaikille kuntalaisille.

Suomen lippua kantoi Urho Karhu lippuairuinaan partiolaiset Milina Linnanen ja Kerttu Mustonen. LC Rautalampi/Malvin lippua kantoi Irma Hintikka ja LC Rautalammin lippua Arvo Leskinen. Kirkkoherra Pekka Tuovinen piti hartauden ja siunasi kiven käyttöön. Kiven paljastivat kansallispukuiset Lions-puolisot Seija Karhu ja Maija Varis.

Tilaisuudessa puhuivat myös ortodoksiseurakunnan Isä Johannes, Rautalammin kunnanjohtaja Risto Niemelä, LC Rautalampi/Malvin presidentti Pekka Annala sekä Arne Ritari -säätiön toimikuntapuheenjohtaja Martti Törrönen. Tämän jälkeen oli kaikille tarjolla seurakunnan ja kunnan kustantamat juhlakakkukahvit seurakuntatalolla.