Merileijonat urakoivat partiolaisten talon kuntoon

Lions Club Pori/Meri-Pori oli Arne Ritari-säätiön tuella kunnostanut Kyläsaaren kylätalon, ja nyt oli uuden haasteen aika. Pihlavasta oli kuulunut kummia. Suorastaan legendaarinen Meri-Porin partiolaisten talo Kappalemaassa oli saanut viranomaisilta tiukat ukaasit. Vanha rakennus oli, partiotoimintaa silmällä pitäen, mitä mainioin ja tarkoitukseen sopiva. Mutta uusi aika ja uudet määräykset sanelivat myös uudet käyttöehdot.

Kun partiotalo Rottix, askeettisuudestaan huolimatta, oli rungoltaan ja kunnoltaan hyvä ja jopa historialtaan merkittävä, ei siitä olisi ehdoin tahdoin haluttu luopua. Mutta puuttuvat saniteettitilat ja viemäröinti eivät ole enää tätä päivää, vaikka pihan perällä tönöttävä ulkohuussi loisikin seikkailunomaista eksotiikkaa. Taikka partiolaisten oikeaoppisesti rakentama riuku luomassa leiritunnelmaa. Partiolaiset lähestyivät Meri-Porin leijonia kirjeitse ja asiaa ryhdyttiin tutkimaan. Hanke vietiin hallituksen kautta kuukausikokoukseen. Vastaväitteitä ei tullut. Hankeen suunnittelu ja budjetointi saatiin vauhdilla aikaiseksi. Tarvittavat anomukset ja selvitykset lähtivät Arne Ritari-säätiöön.

Toimeen lionit!

Meri-Porin lionien vahvuutena on aina ollut sen jäsenkunnan kirjo, mitä erilaisiin ammatinharjoittajiin tulee. Putki-, sähkö-, rakennus- ja remonttimiestä on moneen lähtöön. On tarkastajaa, insinööriä ja monenlaista asiaan kuuluvaa, kynänpyörittäjääkin. Ja yhteisenä tekijänä epäitsekäs into ja asioihin tarttuminen. Intoa jarrutti kuitenkin vuodenaika. Maa oli roudassa. Nyt oli hyvää aikaa laatia tarjouspyyntöjä, laskelmia ja suunnitelmia. Etujoukot hääräsivät jo partiotalolla mittanauhan ja vatupassin kera.

Yksi puuhamiehistä ja yhdyshenkilö leijonien ja partiolaisten välillä oli Raimo Järvinen.

-Toimeen tartuttiin heti kun se oli mahdollista. Säätiöltä oli näytetty vihreää valoa, partiolaisten oma rahoitusosuus oli kunnossa. Tarvittavat luvat oli haettu. Ja saatu. Rottixien tontille alkoi ilta illan jälkeen ilmaantua leijonia, taisipa siinä muutama poiketa päiväsaikaankin. En hetkeäkään epäillyt hankkeen onnistumista, vaikka urakka oli suuri ja vaativa, muistelee Raimo Järvinen.

Valmista tuli

Budjetti piti hyvin, rahallisia työpalkkojahan ei ollut ja muutamat yrityksetkin tulivat hienosti vastaan. Avustuskohde valmistui ennätysajassa ja mitä leijonahenkeen tulee, niin tuolla työmaalla se vahvistui entisestäänkin, kertovat mukana olleet. Uusi käymälä kaikilla nykyaikaisilla vempeleillä varustettuna, viemäröinti ja vesiputket, uusittu käymälän kupeessa oleva huone, lattiasta kattoon olivat ihasteltavina, kun työ luovutettiin, tarkastettuna ja hyväksyttynä 23.8.2010.

-Jos meillä partiolaisilla on tunnuksena Ole valmis, niin kyllä oli leijonajoukkueenkin iskujoukko nopea. Teidän tunnushan on, että palvelette ja näin todella kävikin. Totuus on, että ilman apuanne satapäinen lippukunta olisi joutunut evakkoon, kenties mieron tielle, mainitsi lippukunnanjohtaja Ilkka Tuomola luovutustilaisuudessa.

Teksti: Johnny-Kai Forssell Kuvat: Rasmus Forssell

Meri-Porin leijonat ja Meri-Porin partiolaiset Rottixen  kunnostuskohteen luovutustilaisuudessa 23.8.2010.
Meri-Porin leijonat ja Meri-Porin partiolaiset Rot...
ARS-plakaatti vielä seinään!