Leijonilta kota Eurajoen partiolaisille

Eurajokisen partiolippukunta Jokilaakson Rapujen uusi kota on valmiina ottamaan sisäänsä eri ikäiset partiolaiset, pienestä sudenpennusta isompiin vaeltajiin ja johtajiin. Kota on vielä sisältä hohtavan kuusen vaalea. Pienen ajan kuluessa se kyllä saa oikeanlaisen patinan, josta voi melkein lukea ne lasten ja nuorten tekemisen ilot.

LC Eurajoen ja Jokilaakson Rapujen yhteistyöllä on pitkät perinteet. Kodan naapurissa oleva kolo (=hirsimaja, jossa partiolaiset käyvät retkellä) pystytettiin klubin toimesta vuonna 1983. Senjälkeen on ollut erilaisia korjaus ja raivaustalkoita.

Tämänkertainen projekti alkoi jo hyvissä ajoin vuosi sitten. Asiaa oli yhdessä partiolaisten kanssa pohtimassa lion Olli Jaakkola, josta myös saatiin projektille oiva vetäjä.

Annetaan Ollin kertoa projektin alkuajoista: ”Palautan mieleen mistä projekti sai alkuunsa. Eurajoen Jokilaakson Ravut pyysivät leijonilta, saataisiinko rakennusapua grillikatoksen pystyttämiseen kololle. Partio oli hankkinut varoja Eurajoen markkinoiden yhteydessä talkoilla 4000€ vuonna 2007. Leijonien osuudeksi tulisi hankkia katos ja pystytys talkoilla. Esitin partiojohtaja Elina Katajalle, että voitaisiinko ajatella hankittavaksi grillikota. Hankintaa puoltaa sen parempi ympärivuotinen käyttö.

Partiolaiset olivat haltioissaan tällaisestä mahdollisuudesta. Kota on tietenkin huomattavasti arvokkaampi kuin pelkkä grillikatos, mutta klubin keskuudessa herätettiin kysymys, josko tämä olisi sopiva kohde anoa Aarne Ritari-säätiöltä varoja. Näin toimittiin ja hankkeen kokonaiskustannuksiksi toimikunta sai 10.000€, josta säätiöltä anottiin 3000€ ja myös saatiin ne. Puuttuvat 3000 katettiin klubin talkootyöllä ja aktiviteeteistä”

Alkukesän aikana raivattiin kodan paikalta jylhä kuusikko, tasoitettiin kivikkoa, tehtiin tietä, valettiin pohja ja lopulta heinäkuun lopulla pystytettiin 17 m2 kota.

Kotahanke sisälsi monia talkootapahtumia ja antoi näin jokaiselle lionille ja ladylle mahdollisuuden osallistua hankkeeseen. Talkoot vaativat hyvän syyn kokoontua yhteen ja hyvän huumorilla varustetun porukan, silloin saadaan aikaiseksi mitä vain. Tämä vaatii lisäksi hyvän eväshuollon. Ruoka- ja kahvitaukojen aikana ehtii monen asian laittaa paikalleen tässä maailman menossa.

LC Eurajoki

Jari Sepponen
Tiedotussihteeri

Kodan juhlallinen luovutustilaisuus. Jokilaakson Rapujen lippukunnanjohtaja Elina Kataja ja Kotaprojektin vetäjä lion Olli Jaakkola.
Kodan juhlallinen luovutustilaisuus. Jokilaakson R...