Merellinen vuosikokous lähestyy  

Kalajoen Hiekkasärkillä valmistaudutaan ehkä yhteen kaikkien aikojen merellisimmistä Lions-vuosikokouksista, sillä meriluonto on läsnä paitsi kokouspaikan upeissa maisemissa, myös vuosikokouksen ohjelmassa ja teemassa ”Puhdas meri – puhdas maa”.

 

Kalajoen vuosikokouksen järjestäjät toivottavat jo nyt runsaslukuisesti ilmoittautuneen leijonaväen tervetulleeksi Kalajoelle.

 

Perjantaina 7. kesäkuuta ilmoittautuminen aukeaa kello 12 Event Park Arenalla. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluu golf-kisa Hiekkasärkkien alueella sijaitsevalla merellisellä Kalajoki Golfin kentällä aamuyhdeksästä lähtien.

 

Suomen Lions-liitto ja Arne Ritari -säätiön hallitus kokoustavat perjantaina ja vuosikokouksen kansainväliset vieraat toivotetaan tervetulleiksi lounaan merkeissä.

 

Iltapäivällä Hiekkasärkkien matkailualueella sijaitsevassa Ostoskylä Raitissa yleisötapahtuman tietoiskuina ovat ympäristö, diabetes ja lionstoiminta. Raitin yleisötilaisuudessa palkitaan myös toukokuun alussa lionstoiminnan avulla järjestettävien ja vuosikokouksen ympäristötietoiseen teemaan soveltuvien siivoustalkoiden reippain koululaisluokka. Ostoskylä Raitti on myös vuosikokouksen lehdistötilaisuuden pitopaikka.

 

Iltapäivän aikana VCC-ehdokkaat esittäytyvät Event Park Arenalla seminaarissa, jossa esitellään myös Leijonat puhtaan veden puolesta -hanketta sekä LCIF-kampanjaa. Iltaseitsemältä aloitetaan avajaisjuhla Arenalla ja ilta jatkuu merihenkisinä rantaleijona-iltamina, jossa yhtenä esiintyjänä on paikallinen, palkittu Fermaattikuoro ja                          tanssimusiikista vastaa Keltaiset banaanit-orkesteri.

 

Järjestäjät vinkkaavat, että rentoon yhteiseen iltaan voi pukeutua merihenkisesti.


Meren antimia ja kiertoajeluita

 

Lauantaina ilmoittautuminen jatkuu kello 8 – 10.30 Event Park Arenalla, ja PCC-tapaaminen on aamukahdeksalta Santa’s Sani -hotellilla. Lippumarssi starttaa kello 9.15 Santa’s Sani -hotellilta Event Park Arenalle. Marssiin osallistuvat Suomen lippu airueineen, Lions-Liiton lippu, kansainvälisten vieraiden liput sekä piirien liput.

 

Vuosikokouksen avaustilaisuus on kello 11 ja jatkuu vuosikokouksen ensimmäisellä osalla lounaaseen saakka. Samaan aikaan pidetään Arne Ritari -tilaisuus. Vuosikokouksen toinen osa alkaa yhdeltä jatkuen iltapäivään.

 

Puoliso-ohjelmat alkavat yhdeltä. Vaihtoehtoina ovat ydinvoimalahankkeen esittely ja opastettu kiertoajelu Pyhäjoella tai opastetttu kiertoajelu Kalajoella sisältäen käynnin Havulan kotimuseossa ja Keramiikkapaja Iso-Pahkalalla sekä Hiekkasärkkiin tutustumisen. Iltakuudelta vietetään Melvin Jones -tilaisuutta Santa’s Sani -hotellilla.

 

Koko vuosikokousviikonloppu huipentuu Iltagaalaan, joka alkaa kello 19.40 Event Park Arenalla. Gaalassa esiintyy kalajokinen duo Piia Räihälä ja Antti Roslander ja tanssimusiikista vastaa myöskin paikallinen Valtatie-orkesteri.

 

− Merihenkisyys tulee näkymään myös Iltagaalassa niin pöydän antimissa kuin koristelussakin. Menussa on huomioitu paikalliset tuotteet. Kalajoen Tyngän kylältä, Tilviksen Marjatilalta on tulossa tarjolle uutuustuote, mansikkainen kuohujuoma lionien Iltagaalaan, ruokahuoltovastaava Eini Moilanen kertoo.

 

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu vielä KVN:n järjestäytymiskokous Santa’s Sani -hotellilla.

 

Kaikki tapahtumat sijaitsevat Kalajoen matkailukeskuksen alueella Hiekkasärkillä. Event Park Arenalla ovat myös Lions-liiton messuosastot sekä pääyhteistyökumppaneiden osastot ja eri paikallisten toimijoiden toimintaa esillä.

 

Tarkemmat aikataulut ja paikat löydät tapahtuman nettisivuilta .

 

Muistathan, että junalla vuosikokoukseen saapuville on järjestetty bussikuljetukset tietyiltä vuoroilta. Voit tarkistaa ne nettisivuilta href=" https://www.lionskalajoki2019.com/majoitus-ja-liikkuminen/">https://www.lionskalajoki2019.com/majoitus-ja-liikkuminen/

 

Lue juttu kokonaisuudessaan LION 03/19 -lehdestä osoitteesta .

  Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot