Varapuheenjohtajapaneeli käynnisti seminaarin

Seminaariosuus perjantaina iltapäivällä Ouluhallissa käynnistyi varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyllä.

 

Varapuheenjohtajaehdokkaiden paneelissa liiton koulutusjohtaja Varpu Ylhäinen haastatteli ehdolle asetettuja ehdokkaita: N-piirin viimekautista kuvernööriä Aarne Kiviojaa ja M-piirin aiempaa kuvernööriä Matti Reijosta.

 

Aiheina paneelissa olivat muun muassa lionstoiminnan tasa-arvo, johtajuus, koulutus, jäsenmäärä, liiton talous ja Lions-talon tilanne. Yleisö osallistui aktiivisesti keskusteluun esittämälle ehdokkaille kysymyksiä. 

 

"Ilman puhdasta vettä ei ole elämää."

 

Lion Mika Pirttivaara ja PDG Tiitus Tuohikorpi esittelivät seminaariosuuden aluksi Leijonat ja puhtaat vedet -hanketta. 

 

Pirttivaara muistutti, että ilman puhdasta vettä ei ole elämää.

 

‒ Olemme osa maailman suurinta palveluverkostoa ja sitä kautta meillä on mahdollisuus vaikuttaa ihmisten asenteisiin. Leijonat voivat vaikuttaa siihen, millaisen maapallon jätämme tuleville sukupolville.

 

Hanke sai historiallisen käänteen, kun leijonat liittyivät joukolla Itämerihaasteen kumppanuusverkostoon. Koskaan aiemmin näin moni organisaatioverkosto ei ole liittynyt kerralla Itämerihaasteeseen. Maaliskuun kuvernöörineuvostossa liiton lisäksi 13 piiriä sitoutui siihen allekirjoituksellaan.

 

Pirttivaara ja Tuohikorpi muistuttivat, että Itämeri on yksi maailman herkimmistä ja saastuneimmista meristä. Itämeren alueen 90 000 leijonaa voivat tehdä paljon puhtaiden vesien puolesta.

 

Nyt liiton Puhdas Itämeri ja leijonat -projekti on harpannut uuden suuren askeleen ja valittu toukokuussa ympäristöministeriön vesien- ja merenhoidon sekä ravinteiden kierrätyksen kärkihankkeeksi. Tämä tarkoittaa merkittävää rahoitusta ympäristöministeriön kautta.


Hankkeella on myös vahva kansainvälinen vaikuttavuustavoite: Suomi näyttää mallia muille lionsmaille sekä luo aktiviteettimalleja myös muihin maihin.

 

"Kannustavan tuen antavat päämaja, liitto ja piirit." 

 

Jäsenjohtaja, PDG Harri Hirvelä esitteli ensi kauden alusta käynnistyvää Jäsenhankintakampanjaa Haku päällä.

 

‒Tämä ei pelkkää jäsenhankintaa vaan lionstoiminnan kehittämistä, Hirvelä muistutti.

 

Kampanjan toiminnan ydin ovat klubit, kukin itsenään ja omanlaisenaan. Kannustavan tuen antavat päämaja, liitto ja piirit. Tavoitteena on jäsenmäärän kasvattaminen kahdella jäsenellä jokaiseen klubiin.

 

PDG Erkki Voutilainen puolestaan kertoi in vastuun siirtämisestä Suomeen vuosille 2019-2024.

 

1990-luvun alussa perustettu Orkester Norden on suurin ja pitkäaikaisin NSR-hanke. Se on 17–25 -vuotiaiden pohjoismaisten soittajien muodostama täysi sinfoniaorkesteri. Vuosittain valittava orkesteri pitää harjoitusleirin ja konserttikiertueen. 

 

Orkester Norden on arvostettu sinfoniaorkesteri, joka antaa nuorille soittajille tilaisuuden oppia maailmankuulujen kapellimestareiden johdolla. 

Orkesteri saa rahoitusta leijonien lisäksi muun muassa Pohjoismaiden Neuvostolta.

 

Anna-Kaisa Jansson Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot