Lehdistötilaisuus Lions-liiton vuosikokouksessa Turussa 27.5.2016

Lehdistötilaisuuden aluksi Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Jari Rytkönen toivotti paikalla olijat tervetulleeksi. Sen jälkeen Liiton kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo esitteli vuosikokouksen kansainvälisen vieraan eli Lions Clubs International - järjestön 2. varapresidentin, intialaisen Naresh Aggarvalin. Hän on ollut mm. ollut perustamassa 52 klubia ja lahjoittanut noin 200.000 dollaria Melvin Jones -rahastoon.

 

Intiassa on 240.000 lionia ja 6.500 klubia. Merkille pantavaa on naisten suuri osuus:  naisia on 46 prosenttia jäsenmäärästä.

 

Seuraavaksi viestintävastaava Harri Ala-Kulju esitteli Punaisen Sulan keräystilanteen. Kaksi kolmasosaa klubeista on jo aloittanut keräyksen , ja yli 17% viiden miljoonan  euron tavoitteesta on jo saavutettu. Kesäkuun loppuun mennessä uskotaan saavutettavan miljoonan euron rajan. Ensi kaudella Punaiseen Sulkaan  osallistuu 80 % klubeista.

 

-  Lions-järjestö tunnetaan suuren yleisön keskuudessa lähinnä varainkeruujärjestönä, vaikka olemme ennen kaikkea palvelujärjestö. On hyvä muistaa että nytkin keräämme varoja järjestöille, jotka tukevat nuorten elämää., Ala-Kulju muistutti.

 

Lions Club Eura / Muinaiset presidentti Johanna Perttu kertoi oman klubinsa Punainen Sulka -keräyksestä. Klubi tunsi keräyksen omakseen, onhan klubin pääpaino lasten ja nuorten auttamisessa. Keräys alkoi jo maaliskuussa.  Keräyksen tavoite on jo tähän mennessä lähes saavutettu, ja Johannan mukaan keräystä on helppo tehdä. Punainen Sulka on tunnettu brändi , jolla on hyvä imago.

 

Lehdistötilaisuudessa keräyksen yhteistyökumppaneista paikalla oli partioliikkeen edustajana projektikoordinaattori Saara Nykänen.

 

Partioliike tekee laajassa mitassa nuorisotyötä. Heinäkuussa järjestettävään suurleiriin Hämeenlinnan lähelle Evoon on tulossa 17.000 nuorta partiolaista. Partiossa nuoret oppivat työelämässäkin tarvittavia elämänhallintaa tukevia taitoja. Partioliikkeen iso tavoite on kehittää paikallistason yhteistyötä mm. leijonien kanssa. Nuoret lippukuntien vetäjät saavat sellaista arvokasta oppia lioneilta, jota he voivat käyttää omassa johtamistoiminnassaan.

 

Teksti: Raimo Paappa

 Kuva: Antti Tuomikoski

 

Katso video partiolaisten ja leijonien yhteistyöstä täältä: 

 

Kuva 1

 Lions-vuosikokouksen tiedotustilaisuus alkoi leppoisissa merkeissä Turussa.  Vasemmalla maailmanlaajuisen Lions-organisaation kansainvälinen johtaja Jouko Ruissalo, Lions-organisaation 2. varapuheenjohtaja Naresh Aggarwal,  Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Jari Rytkönen ja entinen kansainvälinen johtaja Harri Ala-Kulju. Kuva: Antti Tuomikoski.

Lions-vuosikokouksen 2016 tiedotustilaisuus. (1,9 mb)Kuva 2
 Suomen Lions-liiton puheenjohtajaehdokkaiden 2016-2017 tentti kiinnosti kokousyleisöä.  Vasemmalla puheenjohtajaehdokas Heikki Hemmilä sekä varapuheenjohtajaehdokkaat Erkki Honkala, Jukka Kärkkäinen ja Erkki  Voutilainen. Kuva: Antti Tuomikoski.

Puheenjohtajaehdokkaiden tentti. (2,4 mb)

Kuva 1
Kuva 1
Kuva 2
Kuva 2

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot