Uutisia maaliskuu 2018

Hyvät lionit 
 

Viimeaikainen jäsenkehityksemme ei saa kovin kummoista arvosanaa. Olemme Lions-liiton hallituksessa lähteneet suunnitelmalliseen jäsenkampanjaan.  

 

Laita siis kalenteriisi varaus jäsenseminaarista 6.5. 2018  noin kello 12-16 Seinäjoella. 

 

Seminaarin tarkka ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa, mutta kirjoitan tähän hieman esitietoja.

Oulun yliopistossa on tekeillä parhaillaan progradu-tutkielma jäsenasioista, liittymisestä, eroamisesta, pysyvyydestä ja niin edelleen. Tämän tutkielman tulokset tulevat seminaarissa käyttöömme. Hallitus on myös valmistelemassa jäsenkampanjaa ensi kaudelle. Myös se esitellään seminaarissa. 

 

Vaikka tarkoitus on käyttää vain iltapäivä seminaariin, tavoitteena on varata myös aikaa keskustelulle. 

 

Seminaarin lopputulemana, tavoitteena on saada aikaan konkreettisia ehdotuksia ja vinkkejä klubeille, piireille - meille kaikille jäsenkehityksemme korjaamiseksi. 

 

Vielä kerran: Seminaari on tarkoitettu kaikille lioneille asemasta riippumatta. 

 

Nähdään toukokuun 6. päivänä Seinäjoella. 

 

Tervetuloa! 

 

Erkki Honkala

Puheenjohtaja

 


Seuraava LION-lehti ilmestyy digilehtenä

 

LION-lehden seuraava numero 2/18 ilmestyy vain digilehtenä osoitteessa . 

 

Lataa itsellesi mobiiliapplikaatio LION Magazine Suomi App Storessa tai Google Playssa, jotta pääset helposti kokemaan, kuinka digitaalinen lehti antaa sinulle entistä useampia mahdollisuuksia lukea ja kokea mikä vaikutus palvelullanne on.

 

LION-lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi printtinä ja numerot 2/18 ja 5/18 ilmestyvät vain digilehtenä osoitteessa .

Suomen LION-nettilehden julkaiseminen digilehtenä on käynnistynyt numerosta 2/2017. Eri maiden LION-lehdet on viety portaittain viime vuoden aikana kansainvälisen organisaation julkaisualustalle ja digilehden julkaiseminen kaikissa lionsmaissa on käynnistynyt virallisesti vuoden 2018 alusta.

 

Tämän vuoden alusta kansainvälinen organisaatio on pienentänyt tukea printtilehdille 6 USD dollarista 4 USD dollariin, mikä käytännössä tarkoittaa, että lehteä on mahdollista julkaista printtinä vain neljä kertaa vuodessa. Digilehtiä voidaan kuitenkin julkaista 6 kertaa vuodessa. Muutosten taustalla on kansainvälisessä järjestössä tehtävä strategiatyö, jolla LCI tähtää uudelle vuosisadalle.

 

Suomen LION-lehti on nyt muokattu vuoden alusta toimimaan kaikissa digitaalisissa välineissä. Suomen LION-lehden mobiilisovelluksen nimi on LION Magazine Suomi, jonka voit ladata esimerkiksi omaan matkapuhelimeen AppStoresta ja GooglePlaysta.

AK

 

 

Vuosikirja vaihtuu lehdeksi

 

Ensi kaudella ei perinteistä vuosikirjaa voida julkaista EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimusten vuoksi. Asiasta päätti Suomen Lions-liiton hallitus.

 

Osa vuosikirjassa olleista tiedoista ja asioista julkaistaan kuitenkin liitelehtenä, joka postitetaan kotiin kauden alussa ilmestyvän 4/18 Lion-lehden välissä. Valtaosa vuosikirjan materiaaleista siirtyy liiton kotisivuille.

 

Kuluvan kauden vuosikirja kannattaa säilyttää ensi vuodelle, sillä monet siinä olevat tiedot ja puhelinnumerot ovat ensi kaudellakin voimassaolevia.

TL

 

 

Ehdota parasta ympäristötekoa paikkakunnan parhaaksi

 

Suomen Lions-liitto julistaa haettavaksi ympäristöpalkinnon toimintakaudelta 2017‒2018. 

 

Palkintoa koskevat kirjalliset hakemukset on toimitettava Lions-liiton toimistoon 30.4.2018 mennessä osoitteella Kirkonkyläntie 10,00700 Helsinki. Palkintoa voivat hakea Suomen Lions-liiton klubit. 

Ympäristöpalkinnon myöntämisen perusteet ovat seuraavat:

1. Ympäristöteon vaikuttavuus oman alueen ekologiseen, sosiaaliseen, kulttuuriseen ja taloudelliseen tilaan.

2. Ympäristöteon vaikutus ihmisten aktivointiin arkielämän toiminnoissa.

3. Klubin suorittaman ympäristöaktiviteetin jatkuvuus omalla paikkakunnalla.

4. Toteutetun mallin hyödyntämismahdollisuudet muiden klubien toiminnassa. 

 

Voittajaklubi saa kunniakirjan ja sen edustajalle myönnetään kiertopalkinto. Palkinto luovutetaan Suomen Lions-liiton vuosikokouksessa 9.6.2018. Palkintoraadin muodostavat lionit Pekka Hynninen ja Josi Mikkilä, LC Rantasalmi. Ympäristötekoon liittyvät yhteydenotot pyydetään lähettämään sähköpostilla osoitteisiin

 ja  . 

 

SUOMEN LIONS-LIITTO RY


 

Ehdota Hyvä teko palkittavaksi

 

Leijonat viettävät valtakunnallista Hyvän Päivää vuosittain 8.10. Hyvän Päivän yhteydessä palkitaan Leijonien Hyvä teko tai Vuoden Hyväntekijä sekä valtakunnallinen Hyväntekijä. 

 

Leijonilla ja Lions-klubeilla on nyt mahdollisuus tehdä ehdotuksia. Palkintoa voidaan ehdottaa klubille tai yksittäiselle lionille.

Ehdotuksen voi lähettää Lions-liiton toimistoon tai laittaa sähköpostilla 11.6. mennessä. 

 

Ehdotuksessa tulee ilmetä palkittavan nimi ja ehdotus perusteluineen, aktiviteetin tai projektin nimi, tekijät, kohderyhmä, kuvaus toiminnasta sekä sen vaikutuksista. Ehdotuskirjeen loppuun ehdottajan nimi tai ehdottajaklubin nimi yhdyshenkilön yhteystietoineen. Myös voittajaehdotuksen tehnyt saa palkinnon.

 

 

Lion, oletko kiinnostunut säätiötyöskentelystä ?


Arne Ritari-Säätiö SR etsii erovuoroisten tilalle kahta uutta hallituksen jäsentä.

 

Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus, johon kuuluu vuosittain vaihtuva Suomen Lions-liitto ry:n edellisen toimintakauden puheenjohtaja sekä kuusi jäsentä siten, että näistä kuudesta jäsenestä on kausittain erovuorossa kaksi jäsentä. Erovuoroon tullutta jäsentä ei voida valita uudelleen.


Hallituksen valitsee perustajayhdistyksen (Suomen Lions-liitto ry:n) hallitus viimeistään kesäkuussa pidettävässä kokouksessaan.

Valittavien uusien jäsenten toimintakausi kestää 3 vuotta ja alkaa 1.7.2018.

Arvostamme aikaisempaa piiritasoista Lions-toimintaa sekä kiinnostusta säätiön toimintaa kohtaan.

Valintaa tehdessä pyritään noudattamaan eri piirien tasapuolista hallituspaikkajakoa, jossa huomioidaan piirien aikaisemmat hallituspaikkaedustukset.

 

Hallituksen jäsenille ei makseta palkkiota mutta korvataan kohtuulliset matkakustannukset kokouksiin.

Lisätietoja tehtävistä antaa säätiön asiamies Timo Haasto. Puh. 0500-606321

Odotamme hakemustasi huhtikuun 15. päivään 2018 mennessä osoitteella Suomen Lions-liitto ry/Hallitus, Kirkonkyläntie 10, 00700 HELSINKI.  Kuoreen merkintä ”AR-säätiön hallituspaikka”.

 

ARNE RITARI-SÄÄTIÖ SR.


 

Yhteispohjoismainen aktiviteettipankki

PDG Nils W. Ørum on koonnut Norjan piirien, lohkojen ja klubien kansainväliset aktiviteetit yhteen luetteloon, mistä halukkaat klubit voivat etsiä kohteita omalle avustustoiminnalleen, tai ilmoittaa omia projektejaan saadakseen lisätukea muilta klubeilta. 

 

Vastaavanlainen ”miniprojektikatalogi” on tehty myös Tanskassa, mutta nyt esillä oleva hanke kattaa kaikki NSR-maat ja sen on NSR-kokous 20.1.2018 Norrtäljessä hyväksynyt kaikissa pohjoismaissa toteutettavaksi.

Yhteinen helppokäyttöinen aktiviteettihakemisto lisää klubien palveluvoimaa, lisää niin kansallista kuin pohjoismaistakin yhteistyötä ja tuo uusia ideoita kaikkien klubien nähtäville. 

 

Listalta voi ulkomaassa toimiva tai sitä suunnitteleva klubi helposti tarkistaa, onko vastaavaa jo jokin muu klubi tehnyt. Näin voi kumpikin osapuoli saada vertaistukea, jakaa käytännön kokemuksia niin onnistumisista kuin mahdollisista ongelmistakin, ja ehkä myös välttyä turhilta tappioilta.

 

Joten, jos piirissäsi, lohkossasi tai klubissasi on tähän kategoriaan sopiva kansainvälinen palveluhanke, täytä oheinen lomake ja lähetä se allekirjoittaneelle osoitteeseen

CC  Erkki Honkala

 

Kyseessä on piirin _____ lohkon _____ klubin _____ tason projekti.

Projektin kategoria (mihin se parhaiten kuuluu):

Kaivonrakennus ___ Koulurakennus ___ Lastenkoti ___  Kummilapsi ___ Koulutus ___

Terveydenhoito ___ Hätäapu ___ Avustus/ruokapaketti ___ Muu projekti ___, mikä __________

Erityistoiveet osallistuville klubeille: __________________________________________________________

Kohdemaa ______________________ Kohdealue (kylä, kaupunki) _____________________________

Aloitusvuosi ___________ Päättymisvuosi ___________

Avustussumma/jäsen/v _____________ Kokonaistavoite ___________ Tähänastinen tulos ___________

Pankkiyhteys, IBAN ja SWIFT _____________   ______________________ 

Vastuullinen klubi/lohko/piiri ___________________ Yhteyshenkilö ________________________

Yhteyshenkilön puh. _______________ e-mail  __________________________

Projektin tarkempi kuvaus _______________________________________________________________

 


Jäsenetu lioneille Viking Lineltä

Viking Line tarjoaa Lions-liitolle ja lionsklubeille sopimushintaisia matkoja 1.1.-31.12.2018.

 

Viking Linen ekstranetistä löytyvät kaikki ajankohtaiset edut ja tarjoukset, kokous- ja ryhmämatkat, reittimatkat ja vapaa-ajan matkat kanta-asiakkaan hinnalla. Vaihtoehtoja voit selata nettisivun yläreunan valikosta.

 

Muista mainita varausta tehtäessä kunkin tuotteen tuotetunnus.

 

Kokous- ja ryhmämatkavarauksia tarvitset asiakasnumeromme, joka on 333897.

 

Varaukset netissä tai myyntipalvelusta p. 0600-41577 (2,01 /puhelu + pvm), tai matkatoimistoista. Kokous- ja ryhmämatkavaraukset, p. 0800 412 412, tai style="background-color: transparent; box-sizing: border-box; color: rgb(39, 73, 111); outline-color: invert; outline-style: none; outline-width: 0px; text-decoration: none;">ryhma(at)

 

Kuva: © Viking Line

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot