Tervetuloa mukaan, huhtikuu 2019


Puheenjohtajalta

Tervetuloa mukaan uudet Timantit, Rubiinit ja Culinaria sekä Malmin ja Kirkkonummen leoklubilaiset! Perusteilla on myös leoklubi Lappeenrantaan. Kiitokset tausta- ja kummiklubeille aktiivisesta toiminnasta. Vielä ehtii perustaa uusia klubeja ja ottaa uusia jäseniä.

Yhä on aikaa myös osallistua Kampanja 100 -ohjelmaan ja paljon muutakin hyvää ehtii vielä  kevään aikana tehdä.

Kalajoen vuosikokousasiat ovat valmistelussa, ja kokouskutsut lähetetään klubien sähköposteihin viimeistään kuukausi ennen vuosikokousta.

Toimisto-organisaation uudistus on siinä vaiheessa, että henkilökunnan kanssa on käyty yhteiskeskustelu. Tätä luettaessa käydään henkilökohtaisia keskusteluja henkilökunnan kanssa. Niissä selvitetään mm. heidän kiinnostuksensa uusia tehtäviä kohtaan.  Heillä on myös oikeus lisäkoulutukseen, jota uudet tehtävät mahdollisesti edellyttävät. Uusi organisaatio otetaan käyttöön 1.7. alkaen soveltuvin osin. 


Hyvää kevättä ja kesän odotusta!

 

Pirkko Vihavainen, 

Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2018 – 2019

 

 

 

 

Vuosikokous lähenee, vielä ehdit ilmoittautua!

 

Lionsien vuosikokouksen 7.-9.6. 2019 kokouspaikka on Event Park Arena Kalajoen Hiekkasärkillä.


Kokouspaketit ja matkustusohjeet ovat nähtävillä osoitteessa www. lionskalajoki2019.com

Päämajahotelli Santa´s Resort Spa Hotel Sani, sekä kaikki muutkin majoituspaikat sijaitsevat Hiekkasärkkien alueella ja kokouspaikalle on järjestetty kuljetukset.

Vuosikokouksen menu on nyt julkaistu, siihenkin voi tutustua verkkosivujen Infossa, josta löytyy vastauksia monenlaisiin muihinkin asioihin.

 

Puhdas Meri - Puhdas maa teemaan liittyvä yleisötapahtuma pidetään Ostoskylä Raitissa perjantaina 7.6. klo 13-17.

 

Tule mukaan, edullisemman ilmoittautumisen DL on 30.4.

Senkin jälkeen ehtii ilmoittautua, hinta vain hivenen nousee.

 

 

Piirien viestintävastaavat:

Vuosikokouksen yhteydessä lauantaina järjestetään piirien viestintävastaavien tapaaminen lounaan yhteydessä.

Jos olet tulossa tapaamiseen, ilmoita siitä erikseen , jotta osaamme varata riittävän ison tilan ja lounasmäärän.

 

 

Kirjautuminen MyLCI-järjestelmään on uudistunut

 

MyLCI-järjestelmään kirjautuminen tietokoneella on muuttunut 28.3. alkaen uuden Lion-tilin kautta. Et pääse enää kirjautumaan suoraan MyLCI:hin.

 

Jos olet joskus aikaisemmin kirjautunut joskus MyLion-järjestelmään, silloin Lion-tilin tunnus on siinä rekisteröitymisessä käyttämäsi sähköposti tai puhelinnumero. Jos et ole, niin sinun tulee rekisteröityä ensin.

 

Suomen Lions-liiton jäsensivuilta löydät päivitetyn MyLCI-dokumentin, jossa kuvataan uuden toimintatavan mukainen kirjautuminen ja rekisteröityminen, jos et ole vielä luonut Lion-tiliä.

 

Päivitetyn käyttäjädokumentin löydät salasanasuojatuilta jäsensivuilta  (dokumentti MyLCI ohjeistukset -Käyttäjätunnuksen luonti ja kirjautuminen sivun alaosassa).

 

Dokumentissa kuvataan myös, miten pääset tarkistamaan käyttäjätunnuksesi.

 

Lion-tunnuksen luonti tai MyLion-järjestelmän käyttö tietokoneella ei edellytä MyLion-sovelluksen asentamista. Joissain tilanteissa työaseman välimuistin verkkosisältöön jää joitain oletuksia. Näistä on maininta dokumentin kohdassa Huomioita.

 

Päivitetyssä dokumentissa ei kuvata muita kuin MyLCI (ei MyLion, verkkokauppa tai Insight).

 

Lisätietoja saat oman piirisi yhteyshenkilöiltä.

 

 

Jäsentoimialalta

 

Muistattehan, että Haku Päällä – jäsenkampanja jatkuu vielä kahden seuraavan kauden ajan. Kesäinen Suomi on leijonien tapahtumien lisäksi täynnä mitä erilaisempia muita tapahtumia ja nyt on hyvä miettiä mihin klubi voisi osallistua esittelypöytineen. Mennään sinne missä jäsenehdokkaatkin liikkuvat.

Kunniagalleriassa oli maaliskuun lopulla kirjattuna 99 klubia, jotka olivat lisänneet jäsenmääräänsä vähintään kahdella, onneksi olkoon! Galleriassa olevien klubien kesken arvotaan palkintoja Kalajoen vuosikokouksessa 31.5.2019 tilanteen mukaan. Uusi vuoden kestävä ”galleriajakso” alkaa 1.6., joten pidetään haku päällä kesälläkin.

 

Uusia jäseniä kauden aikana on huhtikuun puoleenväliin mennessä kirjattu keskimäärin yksi / klubi, mutta poistuma on ollut jonkin verran suurempi. Toki eronneissa on paljon luonnollisten syiden vuoksi poistuneita, kuten kuolema, sairaus, muutto yms., mutta osalle toiminta ei ole todennäköisesti antanut sitä mitä jäsen siltä odotti. Klubitoiminnan kehittämisen kannalta on hyvä kuulla myös eronneita jäseniä ja tähän on työkalupakkiin laitettu mallilomake entisen jäsenen kyselystä.

Iloksemme muutama yrityskin on lähtenyt tukemaan jäsenkampanjaamme jäseneduin. Viking Line tarjoaa sopimushintaisia matkoja ja Hotelli Vuokatin Aateli antaa 10 %:n alennuksen normaalihintaisista majoituksista. Näistä tarjouksista tarkemmat tiedot löytyvät liiton jäsensivulta. Lisäksi IKH:n omat myymälät antavat 15 %:n käteisalennuksen. Alennuksen saa kertomalla tunnuksen LionIKH19.

 

Aktiivista toimintakauden jatkoa!

Harri Hirvelä

Jäsenjohtaja

 

 

Kampanja 100

 

Kampanja 100 etenee hitaasti. Huhtikuun puolivälissä Suomen tulos oli 145 000 dollaria, mikä on n. 6,3 $/jäsen. 


O-piiri johtaa jäsenkohtaista tulosta 12 dollarilla ja piirit B, C, E, H, M, N ja O ovat ylittäneet 10 000 rajan, jolloin piiri voi hakea palveluaktiviteetteihinsa 15% palautusta kauden aikana lahjoitetusta summasta. Summan voi vielä tuplata, kun se käy virallisten vastaavan summan apurahojen omavastuuksi.

Kuukausilahjoittajia on jo muutama kertynyt sekä yksi malliklubi, joka on tiettävästi Skandinavian ensimmäinen. Kolme huomattavaa LCIF:n apurahaa myös on saatu, piireihin B, E ja I.

 

Kalajoen vuosikokoukseen ehtii vielä ilmoittautua ja hankkia pinssitettäviä Melvin Jones Fellowia lauantai-illan MJF-tilaisuuteen. Lisäksi LCIF:n ständillä voi osallistua arpajaisiin, joissa päävoittona on Melvi Jones Fellowship.

 

Klubien tulee nyt ottaa Suurkeräyksemme tosissaan ja osaksi ensi kauden toimintasuunnitelmaa.

 

PCC Heikki Hemmilä, pMJF

Suomen Lions-liiton LCIF-koordinaattori

 

 

Rauhanjulistepaketit ovat tilattavissa

 

Lionsklubit voivat tilata rauhanjulistekilpailupaketin 15. tammikuuta - 1. lokakuuta välisenä aikana Suomen Lions-liiton verkkokaupasta. Paketin saa jokaisella lionien kahdellatoista virallisella kielellä. Jokaista sponsoroitua kilpailua kohden pitää ostaa yksi pakkaus.

 

Paketin sisältö:

Virallinen klubin kilpailuopas ja säännöt

Virallinen koulun tai nuorisoryhmän kilpailuopas ja säännöt

Osanottajien esitettä saa kopioida ja antaa osanottajille kotiin vietäväksi

Tarra kiinnitetään voittojulisteen kääntöpuolelle

Todistukset kilpailun voittajalle ja koulu- tai nuorisoryhmälle

 

Kilpailuun voivat osallistua nuoret, jotka ovat 11-, 12- tai 13-vuotiaita 15. marraskuuta. Vain määräaikojen sisällä lähetetyt työt voivat osallistua kilpailuun.

15. marraskuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin klubit voivat lähettää yhden voittajaksi valitun rauhanjulisteen (per sponsoroitu kilpailu) piirikuvernöörille. 

1. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin kuvernöörit voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen moninkertaispiirin kuvernöörineuvoston puheenjohtajalle. 

1. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin moninkertaispiiriin kuulumattomat piirikuvernöörit voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen kansainvälisen päämajan PR-osastolle. 

15. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin moninkertaispiirin kuvernöörineuvoston puheenjohtajat voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen kansainvälisen päämajan PR-osastolle. 

1. helmikuuta: Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta.

 

 

Siivoustalkoot kutsuvat ympäri Suomen rannikkoa; Faktaa meriroskasta!

Suomen rantojen suurin meriroskan lähde on virkistyskäyttö, mutta suurissa kaupungeissa rantoja roskaavat myös erilaiset rakennustyömaat, kertovat Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman RoskatPois!-hankkeen keräämät tiedot meriroskan lähteistä. RoskatPois!-hanke on merenhoidon toimenpideohjelmaa tukeva projekti meriympäristön roskaantumisen lähteiden selvittämiseksi, tilan määrittämiseksi ja roskaantumisen vähentämiseksi. 

12.4 pidetyssä Meriroska -teemaisessa seminaarissa kerrottiin muun muassa vuosina 2012–18 kerätyn rantaroska-aineiston tuloksia makroskooppisen, eli silmin nähtävän roskan osalta. Tulosten mukaan noin 90 % rantaroskista oli erilaisia muovi- ja vaahtomuovituotteita. Roskanlähteistä suurimmaksi arvioitiin rantojen virkistyskäyttö. Sen tuottama osuus rantaroskista oli keskimäärin noin 40–60 % kaikentyyppisillä rannoilla. Luonnontilaisten rantojen tärkeäksi roskanlähteeksi osoittautui myös meriliikenne, joka tuotti keskimäärin 30 % rannalle päätyneestä roskasta. Kaupunkirantojen tärkeitä roskanlähteitä olivat kaupungin valumavedet (noin 17 % roskasta) ja meriliikenne (14 %), mutta myös rakentaminen on paikoin hyvin merkittävä roskan lähde. Esimerkiksi Helsingin Pihlajasaaren rantaroskista noin 28 %:n arvioitiin olevan peräisin lähialueen rakennus- ja meritäyttötyömaista.

Suomen meriympäristön roskaantumista käsittelevä seminaari on katsottavissa videotallenteena . Seminaarissa esitellään myös arvioita merenkulun, kalastuksen ja kalanviljelyn sekä eräiden mikromuoveja tuottavien toimintojen, kuten tieliikenteen aiheuttamasta roskaantumisesta.

Ota yhteyttä siistibiitsi – hankkeeseen 

(siistibiitsi.fi) ja löydä klubillesi sopiva siivoustapahtuma mennä mukaan!

 

LOPPUKIRI! Ilmianna hyväksi todettuja tai aivan uusia aktiviteetti-ideoita mereltä tai sisävesistöjen ääreltä, joiden avulla vesiensuojelu saadaan osaksi leijonien palveluarkea. Tehdään yhdessä Leijonien vesiensuojelutyö näkyväksi! Aktiviteettikilpailu käynnissä 30.4 saakka.

Lisätiedot ja kilpailuohjeet sekä materiaalia ideoinnin tueksi:

 

Sisäinen vastuullisuus kolkuttaa entistä lujempaa jokaisen ihmisen ja kuluttajan omantunnon ovella. Jatkuva tuottavuuden ja tehokkuuden nostaminen on tuonut ovellemme vieraan, joka ei sieltä hevin enää lähde. 

”Kun vesipisara putoaa veteen, se synnyttää ympärilleen renkaita. Vesipisarassamme lukee klubimme arvo ja toimintamme fokus: puhdas vesi. Sisimmäisellä kehällä vaikutamme meihin itseemme. Aiomme sitoutua omissa valinnoissamme toteuttamaan kestävän kehityksen arvoja ja valintoja. Seuraavalla kehällä ovat lähipiirimme ihmiset, joihin valintamme ja ajatuksemme vaikuttavat. Kolmannella kehällä vaikutamme oman kuntamme ja lähivesistöjemme käyttäjiin. Lopulta kehät laajenevat koko maata ja maailmaa kattaviksi vastuullisen vesikansalaisuuden kehiksi. Leijona -verkostolla on vaikuttavuutta! ”

 

Tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa: lähde siis rohkeasti sorvaamaan aktiviteetti-ideaa yhdessä oman klubisi, naapuriklubin tai esimerkiksi paikkakuntasi oppilaitoksen tai vesiensuojeluyhdistyksen kanssa!Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot