Teistäkö seuraava vesileijonapari?Onko maapallon kestävä tulevaisuus ja elämän säilyttäminen sydämesi asia? Löydä itsestäsi energinen vesileijona, nappaa pari täydentämään osaamistasi ja lähde moottoriksi uuden aktiviteetin kehittämiseen!

 

Vesiensuojelutoimet tarvitsevat meidän kaikkien - nuorempien ja vanhempien - osaamista, kokemusta sekä auttavia käsiä avukseen. Ylisukupolvisuus on vastuullisuutta parhaimmillaan ja vastuullisuudesta syntyy vaikuttavuutta. 

 

Monella meistä Leijonista on jo paljon kilometrejä takanamme, monta tarinaa kerrottavana ja kokemuksia jaettavana äärestä laitaan ja takaisin. 

 

Meillä Leoilla puolestaan on tuoreita taitoja ja näkemystä asioista, jotka ovat uusia tulokkaita yhteiskunnassamme ja maailmassa.

 

Elämän ja maailmanlaajuisen puhtaan veden haasteen edessä tarvitsemme totisesti toinen toisiamme - yli sukupolvirajojen!


Haastamme jokaisen teistä Leijonat ja Leot - olittepa sitten meren, järven tai metsän äärellä - miettimään, voisitko juuri sinä ryhtyä alueellasi vesileijonaksi? Kutsu tuttu tai tuntematon oman tai naapuripaikkakuntasi leijona tai leo avuksesi ja lähde mukaan haasteeseen.

 

Haaste tukee Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hanketta, joka on loppukesästä Suomen Lions-liitossa alkanut Ympäristöministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke. Sen tehtävänä on aktivoida leijonat yli rajojen tekemään puhtaan veden tekoja muiden yhteiskuntamme toimijoiden kanssa. Lue  isää Lion-digilehdestä.

 

 

 

Me palvelemme – sydämellä!

 

Innostunein terveisin,

Suomen ensimmäinen vesileijonapari

 

Pirkko Vihavainen ja Teemu Laitinen

(Leijonien ja Leojen puheenjohtajat)

 

 

Vuoden Hyväntekijät palkittu

 

Pääsihteeri Maarit Kuikka, Hyväntekijä Maiju Voutilainen, Hyvätekiijä Sirpa Laine ja puheenjohtaja Pirkko Vihavainen.

Vuoden valtakunnalliseksi Hyväntekijäksi 2018 Suomen Lions-liitto nimesi Maiju Voutilaisen, joka toimii videobloggaajana nimellä Mansikkka.

 

Vloggaaja Maiju Voutilainen lähti vuonna 2016 mukaan Ylen ja mielenterveysjärjestöjen yhteiseen nuorille suunnattuun Sekasin-kampanjaan ja kertoi blogissaan julkisesti kärsineensä itse masennuksesta ja ahdistushäiriöstä. Video sai saman tien yli 80 000 katselukertaa ja sillä oli suuri merkitys monille nuorille.

 

Liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavaisen mukaan Mansikkka on tehnyt hyväntekeväisyyttä tulevalle sukupolvelle. Hän muistutti, että lionien sydän sykkii juuri lapsille ja nuorille.

Mansikkka totesi palkinnosta kiittäessään, että on kunnia saada muistutus siitä, että omalla työllä on merkitys.

 

Vuoden lionien hyväntekijäksi valittiin lion presidentti Sirpa Laine, lionsklubi Turku/Luciasta. Hän on käsityötaidoillaan tehnyt ja innostanut koko klubin mukaan tekemään ja hankkimaan reippauspalkintoja sairaalahoidossa oleville lapsille Turun yliopistollisen keskussairaalan infektio-osastolle. Myös Sirpa Lainetta vuoden hyväntekijäksi ehdottanut Merja Lehtilä palkittiin ehdotuksesta.

 

Suomen Lions-liitto palkitsi kunniamaininnalla Tansanian hiljaisen hyväntekijän, Toini Niskasen.  

 

Hyvän Päivä -tapahtumassa 8.10.2018 pääkaupunkiseudulla istutettiin sadekuurojen välissä lähes 300 kukkasipulia Malmin sairaalan pihalle pääoven ja päivystyksen ovenkäyntien viereen.


Sairaalan ylihoitaja Maritta Lindholm kiitti lioneita ensi keväänä odotettavissa olevasta kukkaloistosta. Hän muistutti, että kaikista kipeimpien potilaiden kannalta sillä on merkitystä, millainen pihapiiri ja miljöö sairaalassa on.

 

 

 

Kamppanja100:

LCIF palveluvoimaa

 

Lionsklubien Kansainvälisen Säätiön kaikkien aikojen suurin varankeräyskampanja on alkanut takerrellen. Itse sain perehdytyksen vasta syyskuun puolivälissä, eikä Päämajan nettisivut vieläkään ole päivittyneet ajan tasalle.

 

Varoja on tilitetty jo lähes 14.000 USD. Piireistä 10/14 on osallistunut, C-piiri johtaa ja L-piiri on kakkosena. Yhdellä klubilla näkyy jo olevan kaikilla jäsenillä kympin lahjoitus tilillään.

 

Miettikääpä, millä ajatuksella lähdette mukaan, vaikkapa tukemaan tuhkarokon hävittämistä maailmasta. Se on mahdollista, ja siinä ollaan jo paljon edistytty, joskin tehtävää on vielä jopa meillä Suomessakin. Rokotuskattavuus kun on joillakin alueilla jo alle suojaavan 95% rajan, kiitos valeuutiskampanjoiden. Voimme itse olla apuna jakamassa oikeaa tietoa.

Ja millaisella panoksella.

 

Klubihan voi kerätä yhdessä varoja eri tempauksilla ja jakaa ne tasan kaikkien jäsenten kesken. Itse kukin voi sitten korottaa summaansa aina 1000 dollariin asti ja ansaita Melvin Jones-jäsenyyden. Jo 50 dollarin summalla vuoden aikana saa piirikoordinaattorilta muistoksi ”tähtipinssin”.

Häntä pystyyn leijonat!

 

Heikki Hemmilä, pMJF

Liiton LCIF-koordinaattori


GAT / Maailmanlaajuinen toimintaryhmä GoToWebinar

5.11.2018 klo 19.00

Rekisteröidy webinaariin etukäteen osoitteessa:

https://attendee.gotowebinar.com/register/6947113981135058177

 

Kutsumme kaikki piirien GAT-vastuuhenkilöt ensimmäiseen GAT Webinaariin. Myös klubien GAT-vastuuhenkilöt eli toimintaryhmien jäsenet ovat tervetulleita kuuntelemaan ajankohtaisia GAT-uutisia.

 

Omalla tietokoneella tai älypuhelimella seurattava WEB-seminaari kestää noin 45 minuuttia. Tarkoituksemme on järjestää ko. tietoiskuja jatkossa vähintään joka toinen kuukausi. Voit myös osallistua vain hetkeksi, jos illalle on muuta tekemistä.

 

Lions-terveisin,

GAT -tiimi (Pirkko, Varpu, Harri, Jukka ja Heikki)

PS. Tutustu liitteenä olevaan GAT-pikaoppaaseen!

 

gat-pikaopas_1472018.pdf

 

 


Joko on joulukortit tilattuna?


Joulu lähestyy ja postikortti on mukava tapa muistaa heitä, joita ei jouluna tapaa.

 

Lionsien joulukortit kartuttavat mukavasti myös klubin kassaa, sillä klubisi saa peräti puolet ostettujen joulukorttien myyntihinnasta.

 

Lions-lehden mukana tulleesta Lions-Infosta löydät korttien kuvat ja hinnat. Tarjolla on vaihtoehtoja monenlaiseen makuun sekä postikortteina, että 2-osaisina kortteina.

 

Ota yhteyttä klubisi joulukorttivastaavaan ja laita tilaus heti eteenpäin, ellet sitä vielä ole tehnyt.

 

 

Katastrofiapua Indonesiaan

 

Sulawesin saarta kohtasi kuukausi sitten 7.5 magnitudin maanjäristys, joka lietti alueen hienojakoisen maaperän tutisevaksi velliksi nielaisten tuhansia saarelaisia talon katoille paenneiden katsellessa avuttomina.

 

Heti perään tuli kolme metriä korkea tsunami, joka viimeisteli tuhon matalilla rannikkoalueilla, erityisesti pääkaupunki Palussa. Yli 100.000 ihmisen kerrotaan tarvitsevan hätäapua.

 

PIP Naresh Aggarwall ja IP Gudrun Yngvadottir ovat päättäneet 100.000 USD avustuksesta Palun lionien toimintaan. Tässä vaiheessa Lionit eivät pääse auttamaan muualla kuin pääkaupungin alueella. Siellä toimii LC Palu/Maleo ja koko Sulawesin saarella on yhteensä neljä klubia, jotka toimittavat kaikkensa menettäneille asukkaille ruokaa, puhdasta vettä ja vaatteita. 

 

Tähänkin katastrofikeräykseen tehty avustus kerryttää klubin Kampanja100-saldoa, kun sen tekee ilmoittaen klubin nimen ja kansainvälisen numeron. Voit myös kartuttaa klubin tai omaa MJF-tiliäsi ruksaamalla kohdan, ”pyydän ottamaan yhteyttä palkitsemisasiassa”.

Lahjoitus onnistuu helpoimmin netin kautta (luottokortti tai PayPal) osoitteessa https://lcif.org/FI/support-our-work/donate-now.php Lahjoituksen voi tehdä rooleilla: ”Klubit ja piirit”, ”Jäsenet” tai ”Ystävät”. Kirjattuasi tarpeelliset tiedot (ml. klubin tai oma kansainvälinen jäsennumerosi) voit valita haluamasi huomionosoitukset ja kohteet. Jos merkitset kohteen ”Katastrofi” lisäksi ”Indonesia”, niin apu menee varmasti nyt akuuteimpaan kohteeseen.

 

Lisätiedot piirikoordinaattorilta tai allekirjoittaneelta

Heikki Hemmilä, pMJF

 


Lue lisää toiminnasta , , ja .

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot