Tärkeitä tammikuisia uutisia 


Liiton toimistossa on tapahtumassa suuria muutoksia henkilökuntaan liittyen. Niistä tarkemmin alla. Jäsentoimialalla on iloisia uutisia: uusia klubihankkeita on vireillä. Palvelutoiminnassa puolestaan on nyt todella ajankohtainen aktiviteetti nuorten netin käyttöön liittyen.

 

Tässä uutiskirjeessä kerrotaan myös, että Puhtaiden vesien aktiviteetissä kerätään klubien vesi-ideoita ja muistutetaan, että nyt voi hakea Arne Ritari -säätiön hallituksen jäseneksi. 

Lisäksi kirjeessä on tärkeää asiaa sydäniskurien hankinnasta  sekä tulevasta vuosikokouksesta. Sinne kannattaa jo ilmoittautua ja  varata majoitus ajoissa!

Teija Loponen

viestintäjohtaja

 

 

Liiton toimistontehtävien uudelleen järjestely

 

Suomen Lions-liiton hallitus on päättänyt lakkauttaa seuraavat tehtävät : pääsihteeri, taloussihteeri, jäsen- ja järjestösihteeri, myyntisihteeri, viestintäpäällikkö, palvelu- ja varainhankintasihteeri ja tiedotussihteeri.

 

Hallituksen esitys uusista toimista ovat toiminnanjohtaja, taloussihteeri, PR-sihteeri ja Lions Quest –koulutussihteeri.

 

Päätösten perusteena on toiminnan uudelleenjärjestely. Uusio organisaatiomalli on tarkoitus ottaa käyttöön 1.7.2019. alkaen soveltuvin osin.

Osa toimistohenkilökunnan tehtävistä tulee siirtymään piirien vastuulle.

 

 

Tule rantaleijonaksi Kalajoen hiekoille

 

Suomen Lions-liiton 66. vuosikokous järjestetään ensi kesänä 7.–9. kesäkuuta Kalajoella Hiekkasärkkien upeissa maisemissa, monipuolisten palveluiden äärellä.

 

Järjestelyistä vastaavat LC Kalajoki, LC Kalajoki/Kallattaret ja LC Himanka toivottavat kaikki leijonat perheineen ja ystävineen tervetulleeksi Kalajoelle.

 

Kalajoki ja Hiekkasärkät lukeutuvat Suomen suosituimpiin kesämatkailukohteisiin, joten matkailualueella on hyvät puitteet järjestää vuosikokous suurellekin joukolle seurueineen. Niin kokouspaikka, majoitustarjonta kuin matkailukohteen muutkin palvelut sijaitsevat lähellä toisiaan elämyksellisen meriluonnon äärellä. Vuosikokouksen teemaksikin on valittu Puhdas meri - Puhdas maa.

  

Päätoimikunnan puheenjohtaja Anne Anttiroiko-Takala kertoo, että järjestelyt ovat jo hyvässä vauhdissa ja osaavissa käsissä. Vuosikokouksen kokouspaikka on uusi suurtapahtumia erinomaisesti palveleva Event Park Arena, jonne pääsee saapumaan sujuvasti niin matkailualueelta kuin kauempaakin.

 

Koska Kalajoki on suosittu kesälomakohde, vinkkaavat tapahtuman järjestäjät varaamaan majoituksen hyvissä ajoin. Kalajokiset kutsuvatkin lämpimästi osallistujia mukaan koko perheen voimin ja vaikka vähän pidemmäksikin aikaa. Myös seuralaisille on luvassa laadukasta ohjelmaa, ja Kalajoella riittää tekemistä myös omatoimisesti koettavaksi.

 

Vuosikokousohjelmasta, saapumisesta liikenneyhteyksineen ja muusta kokoukseen liittyvästä löytyy lisätietoa osoitteesta lionskalajoki2019.com, ja sivut päivittyvät yksityiskohtien tarkentuessa.

 

Jos sinulla on jotain kysyttävää, voit ottaa järjestäjiin yhteyttä p. 046 9211 080. Kalajoen monipuoliseen tarjontaan kannattaa tutustua myös matkailun sivuilla visitkalajoki.fi. Majoituksen voi varata netissä osoitteessa kalajokikeskusvaraamo.fi/majoitus tai puhelimitse p. 08 4694 449.

Heidi O'Gorman

 


Kalajoen vuosikokouksen sivuilta ja Facebook-tililtä löytyvät jo passien hinnat ja lisää tietoa täydentyy koko ajan.

 

Suomen Lions-liiton sivuilla vuosikokousasioista kerrotaan kohdassa Media > Vuosikokous 2019.

 

 

Jäsentoimialalta tarkistus

Onko klubinne ”senssikunnossa”?

 

Haku Päällä – kampanjan tarkoituksena on jäsenhankinnan lisäksi kiinnittää huomiota jäsenten pysyvyyden vuoksi myös jäsenhuoltoon sekä klubien hallinto- ja aktiviteettitoimintatapojen kehittämiseen. 

 

Kampanjan työkalupakissa on mainio ”Klubi senssikuntoon” – opas, joka antaa hyviä vinkkejä klubituotteen kehittämiseksi siten, että jäsenet viihtyvät ja klubi on houkutteleva uusille jäsenille. Oppaan johtavana ajatuksena on jäsenten nostaminen keskiöön. Klubin tuunaaminen senssikuntoon on hyvä aloittaa jäsenkyselyllä, jossa jäsenet arvioivat klubin toimintaa ja tekevät parannusehdotuksia. Jotta jaksamme palvella jatkossakin apua tarvitsevia, pitää klubin tukea ja palvella myös omia jäseniään. Klubitoiminnan tulee olla vastapainoa arjelle.

 

Jäsenhankinnan osalta tammikuu on alkanut positiivisissa merkeissä ja klubeissa tuntuu olevan todella ”Haku Päällä”, kiitos siitä! Liiton nettisivulla olevaan kunniagalleriaankin on päässyt jo 56 klubia. Löytyyhän teidänkin klubinne nimi galleriasta kevään kuluessa!

 

Lakkautettu LC Helsinki/Rööperi aktivoitiin joulukuussa ja sen nimeksi muutettiin LC Helsinki/Timantit. Uuden klubin, LC Åland/Aroma, perustamishakemus on lähetetty päämajaan ja muitakin klubihankkeita on vireillä.

 

Jäsenkasvu on meidän kaikkien yhteinen asia, ”Ask One” ja Keep All” toimii edelleen.  

 

Harri Hirvelä

Jäsenjohtaja

 

 

Palvelutoimiala tiedottaa:

 

Helmikuun ja kevään aikana nuorisoon kohdistuu Vastuu on meidän – turvalllisesti netissä –aktiviteetti.

 

Lionsklubit jakavat alueensa alakoulujen 3.-luokkalaisille lionien 28-sivuista, turvalliseen netin käyttöön opastavaa VASTUU ON MEIDÄN -opasvihkoa kauden aikana. Osa klubeista jakaa lionien oman "NETTIOPPAAN" koululaisille kansallisen mediataitoviikon yhteydessä viikolla 6 ja osa klubeista on jakanut opasta jo syksyn 2018 aikana.

Myös mediataitoviikon jälkeen on osalla klubeja aktiviteettikalenterissaan ko. kampanja ja nyt pyydetäänkin klubeja, joilla ei oppaita vielä ole fyysisesti tilattuna, ilmoittamaan tarvittavat määrät ja toimitusajankohdat mahdollisimman pian, jotta varmistetaan oppaiden saatavuus vielä tälle toimintakaudelle.

 

Ensi kauden Vastuu on meidän -kampanjan toteutuksesta klubeissa tulee lisätietoa hyvissä ajoin kevään aikana. Oppaita voi tilata sähköpostilla() tai sähköisellä nettitilauslomakkeella kampanjasivuilta osoitteesta:

 

Mediataitoviikko 4.-10.2.2019

 

Aktiivista kevätkautta toivottaen;

Jukka Isotalo, Palvelujohtaja/GST

puh. 050 3648 625

 

 

Puhtaiden vesien aktiviteetit haussa

Onko sinun klubisi vesi-idea jo poreilemassa?

 

Vielä ehtii! Historian ensimmäinen vesiteemainen aktiviteettikilpailu etsii hyväksi todettuja tai aivan uusia aktiviteetti-ideoita vesien laadun parantamiseksi ja vesien pilaantumisen ennaltaehkäisemiseksi. Ideoita voi jättää 31.3.2019 saakka osoitteessa

 

Parhaat ideat tiimeineen pääsevät mukaan Lions Labiin, jossa puhalletaan lisää tuulta purjeisiin asiantuntijoiden avustuksella. Tavoitteena on tehdä yhdessä ideat todeksi.

 

Ideoita voi jättää kolmessa sarjassa:

1.Lionien sarja: Mitä me voimme tehdä puhtaiden vesien puolesta omassa lionsklubissamme ja piirissämme tai yhdessä muiden klubien ja piirien kanssa?

 

2. Koulu­yhteis­työn sarja: Mitä me voimme tehdä puhtaiden vesien puolesta koulujen ja muiden oppilaitosten kanssa?

 

3. Yllättävien yhteistyö­kumppanuuksien sarja: Mitä me voimme tehdä puhtaiden vesien puolesta muiden yhteistyötahojen (kaupungit, yritykset ja muut toimijat) kanssa?

 

Millaisia ideoita lionsklubeissa liikkuu? Tutustu Keski-Suomessa syntyneeseen aktiviteetti-ideaan, jossa yhdistyvät kiertotalous, yritysyhteistyö ja uhanalainen järvitaimen.  

 

Entä mistä voisi löytyä kumppaneita mukaan?

Puhtaiden ja kalaisien vesien puolesta työskentelevä Vaelluskala ry haastaa leijonat keräämään tietoa purojen tilasta. 

 

Espoossa näyttelypuisto Marketanpuisto on haastanut Pohjois-Espoon lionsklubin suunnittelemaan ja toteuttamaan opetuspolkua, joka pureutuu veden kiertokulkuun. LC Espoo/City puolestaan virittelee kumppanuutta Apteekkariliiton kanssa. 

 

 

Lions työtä sydänten 

hyväksi klubien 

omilla toiminta-

alueilla

 

Sydäniskuri älypuhelimen hinnalla!

lionstyo776ta776_syda776nten_hyva776ksi.docx Lions Club Littoisen aloite sydäniskureiden määrän lisäämisestä Suomessa hyväksyttiin viime kesän vuosikokouksessa. Nyt on aika saada hankkeelle vauhtia. Ihmishenkiä pelastava sydäniskuri soveltuu hinnaltaankin erinomaisesti klubien hankittavaksi.

 

• Iskurien tilausaika jatkuu, kunnes 100 kappaleen edellyttämä tilausmäärä on saavutettu ja sopimushinta astuu voimaan.

• Laitteiden tilauksia on mahdollista tehdä koko vuoden 2019 ajan, tilauksia toivotaan mahdollisimman pian, jotta toimitukset pääsisivät alkuun.

Klubit selvittävät sydäniskurien tarpeet omilla toiminta-alueillaan.

 

SYDÄNISKURIN TILAUSEHDOT:

 

 • Sydäniskurin tarjoushinta on 790 €  + ALV 24 %, jolloin hinta on 979,60 € . (Normaali OVH on 1150 €  + ALV 24 %, yht. 1426,00 € ).

• Tarjoushinta edellyttää, että yhteishankintamäärä on vähintään 100 sydäniskuria.

• Laitteiden toimitus ja koulutus sisältyvät hintaan.

• Koulutukset toteutetaan alueittain, sydäniskureiden luovutusten yhteydessä, viiden iskurin vastaanottajatahon tilaisuuksina.

• Tilaukset tehdään lähettämällä tilaajatiedot e-mailina LC Littoiselle, os.:

 • Laitetoimittaja laskuttaa sydäniskurin suoraan tilaavalta lionsklubilta.

• Sydäniskurin hinta on älypuhelimen hintatasoa, joka on mahdollista saada tähän hintaan ainoastaan Lions yhteishankinnan kautta.

 

Sydäniskurihankkeen suojelijana toimii ministeri Ilkka Kanerva.

 

SYDÄNISKURIN TILAAJAN TIEDOT:

Tilaavan klubin nimi:

Yhteyshenkilö:

Osoite:

E-mailosoite:

Puhelin:

Tilaamme kpl sydäniskuria

 

Mahdolliset lisätiedustelut:

LC Littoinen: Jarkko Koskinen, p. 040 082 2855, Kari Sillanpää, p. 050 371 4044

tai laitetoimittajalta: Rescue Training House Oy/Harri Karlenius, p. 040 748 0886

Lions Club Littoinen, Kaarina - Finland - Piiri 107 -A


 

Uusia hallituksen jäseniä etsitään Arne Ritari-säätiöön  

 

Arne Ritari -säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa hallitus, johon kuuluu vuosittain vaihtuva Suomen Lions-liitto ry:n edellisen toimintakauden puheenjohtaja sekä kuusi jäsentä siten, että näistä kuudesta jäsenestä on kausittain erovuorossa kaksi jäsentä. Erovuoroon tullutta jäsentä ei voida valita uudelleen.

Hallituksen valitsee perustajayhdistyksen (Suomen Lions-liitto ry:n) hallitus viimeistään kesäkuussa pidettävässä kokouksessaan. Valittavien uusien jäsenten toimintakausi kestää 3 vuotta ja alkaa 1.7.2019.

Arvostamme aikaisempaa piiritasoista Lions-toimintaa sekä kiinnostusta säätiön toimintaa kohtaan. Valintaa tehdessä pyritään noudattamaan eri piirien tasapuolista hallituspaikkajakoa, jossa huomioidaan piirien aikaisemmat hallituspaikkaedustukset. Hallituksen jäsenille ei makseta palkkiota mutta korvataan kohtuulliset matkakustannukset kokouksiin.

Lisätietoja tehtävistä antaa säätiön asiamies Timo Haasto. Puh. 0500-606321

Odotamme hakemustasi maaliskuu 15. päivään 2019 mennessä osoitteella Suomen Lions-liitto ry/Hallitus, Kirkonkyläntie 10, 00770 HELSINKI.  Kuoreen merkintä Arne Ritari-säätiön hallituspaikka.

ARNE RITARI-SÄÄTIÖ SR.

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot