Syyskuun Lion-viesti- isompi purje mastoon!

Miten olisi ympäristöklubi?


Kausi on pyöräytetty kaikissa piireissä ja klubeissa käyntiin. Jäsenkampanjassa on toivottavasti hyvä pöhinä käynnissä. Klubeilla näyttää olevan paljon mielenkiintoisia yleisötapahtumia, jotka palvelevat erinomaisesti myös jäsenkampanjaa.

 

Uusien klubien, vaikkapa ympäristöteemalla käynnistettävien klubien, perustamiset kannattaa laittaa heti käyntiin. Entä perheklubit tekemään hyvää yhteisen harrastuksen parissa?

 

Muuten, lakkautetun klubin perustalle voidaan vuoden sisällä tehdä uusi klubi jo kymmenellä jäsenellä. 

 

 

Isompi purje mastoon!

Jäsentyöryhmä on tehnyt ahkerasti töitä ja valmistanut klubeille työkalupakin Jäsen-sivuille. Nyt on aika vaihtaa vähän isompi purje ja saada lisää vauhtia.

 

Suomi on iso maa, ja tuulet vaihtelevat – tai jossakin ei tuule ollenkaan! Silloin on laitettava moottori käyntiin, että matka jatkuu. Paikalleen ei pidä jäädä, jos aikoo perille päästä!

 

Liiton sivuilla Haku päällä -osiosta löytyy käynnistysaineita ja korjaussarjaa, jos sellaisia tarvitaan.

 

Toimistopalveluista

Toimistohenkilökunnan tehtävät ovat tarkastelussa. Jäsenmäärä on merkittävästi pudonnut. Sen seurauksena myös jäsenmaksutuotot ovat pienentyneet siinä määrin, että toimistopalveluja joudutaan arvioimaan uudestaan.

 

Hallitus perusti tähän tehtävään työryhmän, joka alkaa toimintansa heti hallituksen nimeämispäätöksen jälkeen.

 

Syyskuun Lions-terveisin

 

Pirkko Vihavainen

Suomen Lions-liiton puheenjohtaja 2018 – 2019

 

Me palvelemme – Sydämellä!


Elämänpelastustalkoot alkavat

 

Yksi asia on vaikeaa maailmassa ilman puhdasta vettä. Elämä.

Ja sen pelastamisessa juuri sinä olet tärkeä.  Lähde siis mukaan ideoimaan aktiviteetteja puhtaiden vesien puolesta!

 

Suomen Lions-liitto on käynnistänyt ympäristöministeriön tuella Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hankkeen.  Hankkeessa järjestetään maailman ensimmäinen aktiviteettikilpailu ja -kiihdyttämö, jossa leijonat pääsevät etsimään ratkaisuja vesien puhtauden parantamiseksi.

 

Aktiviteettikilpailu pärähtää käyntiin lokakuussa. Lisätietoa tulossa!  Kilpailussa me kaikki leijonat saamme tilaisuuden toteuttaa vesien puhtautta parantavia aktiviteetteja ilman rajoja: Itämerellä, sisävesistöissä ja yhteistyössä myös muiden kuin leijonien kanssa. Kilpailuun voi osallistua joko uudella tai jo meneillään olevalla aktiviteetilla.

 

Lähes kaikki piirit ovat jo aiemmin tänä vuonna ottaneet kantaa vesiensuojelun puolesta ja liittyneet Itämerihaasteeseen (linkki )  Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hanke tarjoaa konkreettisen tavan olla haasteessa mukana.

 

Leijonien vesiteoilla on vahva tuki. Ympäristöministeriö näkee leijonaverkostossa suuren potentiaalin toimia vesien suojelemiseksi. Hanke on siksi nimetty hallituksen kärkihankkeeksi ja ympäristöministeriö rahoittaa sitä 160 000 eurolla.

 

Hankkeen suojelija on lionien kansainvälinen presidentti Gudrun Yngvadottir, joka innostui aiheesta Suomessa vieraillessaan.

 

Hankkeen alullepanijat ja projektipäällikkö tulevat mielellään esittelemään hanketta piirien tapahtumiin, mihin päin Suomea tahansa. Ottakaahan rohkeasti yhteyttä!

 

Lisätietoa hankkeesta ja hankeväen yhteystiedot (linkki:

 

 

Pienistä puroista kasvaa iso virta – lue onnistuneita tarinoita vesiensuojelusta kotisivujemme ajankohtaista -uutisista.

 

 

Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta ja se toteuttaa osaltaan Suomen vesienhoidon ja merenhoidon toimenpideohjelmia, joissa esitetään toimet vesien hyvän tilan saavuttamiseksi. Lisäksi hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.

 

 

 

Tehtäviä haettavana

 

Suomen Lions-liitto ry julistaa haettavaksi varainhankintatoimialan puheenjohtajan tehtävän kausille 2018 –2021:

 

Liiton varainhankintatoimialan puheenjohtajan (MDC) tehtäviä ovat mm.

 

·     Valvoo Lions-liiton varainhankinta-aktiviteettien suunnitelmien mukaista toteutumista.

·     Koordinoi liiton mahdolliset arpa- ja korttiaktiviteetit.

·     Kehittää uusia varainkeruuaktiviteetteja ja -muotoja.

·     Kehittää yhdessä pääsihteerin kanssa yhteistyötä ulkoisten yhteistyökumppaneiden kanssa sekä etsii aktiivisesti uusia yhteistyökumppaneita.

·     Vastaa yhteistyön ja tiedonkulun toimivuudesta piirien työryhmä-/toimikuntapuheenjohtajan kanssa.

 

Muita varainhankintajohtajalle kuuluvia tehtäviä on kerrottu liiton toimialojen ja työryhmien ohjeistuksessa.

 

Kelpoisuusvaatimuksena on hyvä kokemus varainhankintatoimialan/-työryhmän tehtävissä vähintään piiritasolla sekä toimen edellyttämä kielitaito (ruotsi ja englanti). Kirjallisten hakemusten tulee olla liittotoimistossa sähköpostitse () tai postitse viimeistään maanantaina 29.10.2018 klo 15.45. Kuoreen merkintä ”Varainhankintatoimialan puheenjohtaja 2018 – 2021”. Lisätietoja tehtävästä antaa nykyinen varainhankintatoimialan puheenjohtaja, PDG Torsti Ruokoski, puh. +358 405 362 600, .

 

Päätös varainhankintatoimialan puheenjohtajan valitsemisesta tehdään kuvernöörineuvoston kokouksessa 1.12.2018, jonka jälkeen tehtävään valitun henkilön toimikausi alkaa välittömästi.

 

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

 

Pirkko Vihavainen              

puheenjohtaja                     


Maarit Kuikka

pääsihteeri


 

Lion 04/18 sisälsi Lions-Infon


LION-lehden numero 4/18 on tullut 6.9. uunista ulos. Samassa postituksessa kaikille jäsenille jaetaan LIONS-INFO 2018-2019, joka korvaa tällä kaudella vuosikirjan.


Vuosikirjassa perinteisesti olleita tietoja löydät nyt jäsensivuilta www.lions.fi/jäsenet > ohjeita lioneille.

 

Lue numerosta 04/18 muun muassa 

 

* LCIF:n suurimmasta varainhankintakampanjasta Kampanja 100

* Lions Questin tuoreesta kansainvälisestä tutkimuksesta

* Oulun vuosikokouksen päätöksistä

 

Sekä monista muista mielenkiintoisista aiheista. LION 04/18 ilmestyy lähipäivinä myös digilehtenä osoitteessa www.lions.fi/lionlehti.  Lehti pdf-tiedostona löytyy kotisivujen arkistosta .

 

 

Haku päällä!

 

Liiton nettisivuille on perustettu jäsenkampanjaa varten oma työkalupakki, jonka sisältönä on mm. ”Klubi senssikuntoon” – klubiopas.


Oppaassa annetaan vinkkejä klubitoiminnan ja jäsenhuollon kehittämiseksi, käykääpä tutustumassa. Työkalupakin sisältöä täydennetään aineiston valmistuttua.

 

Nettisivulla olevaan kunniagalleriaan on jo päässyt muutama klubi, joiden jäsenmäärä on lisääntynyt vähintään kahdella. Parhaimmat onnittelut onnistuneesta jäsenhankinnasta! Huolehdithan, että oman klubisi nimi on jatkossa galleriassa ja yllätyspalkintojen arvonnassa mukana.

 

 

 

 

 

Road to Abu Dhabi

 

Kehitysvammaisten urheilun Special Olympics -järjestön on perustanut presidentti John F. Kennedyn sisar Eunice Kennedy Shriver vuonna 1968.  Järjestön toiminta on laajentunut yli 180 maahan eri puolille maailmaa. Toiminnan piirissä liikkuu yli neljä miljoonaa kehitysvammaista urheilijaa harrastaen ja kilpaillen yli 30 lajissa.


Suomen Lions-liitto on lähtenyt mukaan kv. järjestön suosituksen mukaisesti tukemaan SO-urheilijoita heidän tavoitteissaan.  SO-urheilijoiden toimintaa johtaa Suomessa Vammaisurheilu VAU, jonka alaisuudessa SO-urheilijat toimivat.

Suomen Lions-klubit -pääasiassa B- ja N-piireistä – keräsivät edellisiin maailmankisoihin maaliskuussa 2017 isohkon summan rahaa tukemaan yksittäistä helsinkiläistä urheilijaa.  Tästä klubeille suuret kiitokset.

 

Seuraavat maailman kisat pidetään maaliskuussa 2019 Abu Dhabissa.  Suomesta lähtee matkaan 71 urheilijaa kilpaillen 14 eri lajissa. VAU:n hallitus teki päätöksen, että tuki kohdistuu keväällä koko lähtevään joukkueeseen – ei siis yksittäiselle urheilijalle.  VAU:n tavoitteena on kerätä eri yhteistyökumppaneilta kuten esimerkiksi lions-klubeilta 200000 euroa maaliskuuhun mennessä. Yksittäisille urheilijoille jää kuitenkin vielä omavastuu hoidettavaksi.

 

Allekirjoittanut on nimetty Lions-liiton SO-toiminnan koordinaattoriksi ja toivonkin kaikkien klubien käsittelevän asiaa myönteisessä hengessä.  Jos ja kun klubit päättävät lähteä tukemaan VAU:n alaista SO-toimintaa, pyydän siitä allekirjoittaneelle ilmoituksen marraskuun loppuun mennessä ja mielellään myös tukisumman suuruuden.  Jokainen lahjoitettu euro vie SO-urheilijoita lähemmäksi kohti heidän unelmaansa.

Kun olen saanut klubeilta päätöksen osallistumisesta tukitoimintaan, ilmoitan klubien yhteystiedot VAU:uun jatkotoimenpiteitä varten.

Lisätietoa vammaisurheilusta ja Special Olympics -toiminnasta löytyy VAU:n sivuilta

Matti Tieksola

Suomen Lions-liitto, SO-koordinaattori

 

 

 

 

Nenäpäivä kutsuu

iloiseen tempaukseen


Nenäpäivä-säätiö kutsuu Lions Clubit mukaan Nenäpäivä-keräykseen


Nenäpäivässä hauska auttaa maailman lapsia ja saa vaikuttavia asioita aikaan. Esimerkiksi 900.000 lasta on saanut koulutusta ja apua koulunkäyntiin Nenäpäivän tuella. Nenäpäivä on tunnettu, näkyvä ja luotettava toimija. Lähes kaikki suomalaiset tuntevat Nenäpäivän ja yhä useampi on valmis lahjoittamaan maailman lapsille.

 

Miksi meidän leijonien kannattaa ottaa Nenäpäivään osaa? Sen lisäksi, että Nenäpäivä keräys on hauska järjestää, Nenäpäivään osallistuminen tuo meille myönteistä näkyvyyttä. Keräyksen lomassa on myös mahdollista kutsua uusia jäseniä mukaan Lions-toimintaan.

Nenäpäivä-kampanja alkaa 18.10. järjestettävällä RSO Nenäpäivän hyväksi -konsertilla, jonka teemana on kaikkien aikojen iskelmät. Varsinaista Nenäpäivää vietetään 9.11. Nenäpäivä-show’n merkeissä. Molemmat ohjelmat näkyvät suorana Ylen kanavilla.

Lipaskeräyksen voi järjestää koska vain kampanja-ajalla 18.10. - 11.11. Jos on mahdollista järjestää lipaskeräys vain muutamana päivänä, hyviä ajankohtia ovat 19.10., 9.11. ja 10.11. Lisäksi on mukavaa, jos Nenäpäivän lipaskeräys näkyy paikallisissa tapahtumissa.

 

Materiaalitilaukset ja lisätietoa leijonille: nenäpäivä.fi/leijonat

Lisätietoa kampanjasta: nenäpäivä.fi

Ollaan taas näyttävästi mukana ja autetaan maailman lapsia!
 

Tilaa rauhanjuliste-

kilpailun paketti


 

 

 

 

Viimeisen 31 vuoden aikana lionsklubit eri puolilla maailmaa ovat sponsoroineet lioninen kansainvälisiä rauhanjulistekilpailuita paikallisissa kouluissa ja nuorisoryhmissä. Kilpailu kannustaa nuoria ympäri maailmaa ilmaisemaan näkemyksiään rauhasta.

 

Lionsklubit voivat sponsoroida lapsille paikallisissa kouluissa tai järjestäytyneissä nuorisoryhmissä taidekilpailun.

 

Kauden 2018–2019 rauhanjulistekilpailun teema on Ystävälliset teot ovat tärkeitä. Kilpailuun voivat osallistua nuoret, jotka ovat 11-13-vuotiaita 15.11.2018.

 

Lionien kansainvälisen rauhanjulistekilpailun sponsoroinnista kiinnostuneet lionsklubit voivat tilata rauhanjulistekilpailun kilpailupaketin. Tilausaika päättyy 1.10.2018. Lionsklubien on hankittava yksi paketti jokaista sponsoroitua kilpailua kohden.

 

Rauhanjulistekilpailun arviointi

Julisteista arvioidaan omaperäisyys, taiteellisuus ja teeman ilmaisu.

Julisteet käyvät läpi useita arviointitasoja: paikallinen, piiri, moninkertaispiiri ja kansainvälinen. Kansainvälisellä tasolla tuomarit taide-, rauhan-, nuoriso- ja koulutusyhteisöistä sekä tiedotusvälineistä valitsevat yhden pääpalkinnon voittajan ja 23 kunniamaininnan saavaa työtä.

 

Rauhanjulistekilpailun palkinnot

Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään 1.2.

·       Yksi kansainvälisen pääpalkinnon voittaja saa 5 000 dollaria ja matkan palkinnonluovutustilaisuuteen.

·       Kullekin 23:sta kunniamaininnan saajasta luovutetaan 500 dollarin rahapalkinto ja todistus saavutuksesta.

 

Paketin sisältö

* Virallinen klubikilpailuopas ja säännöt

* Virallinen koulun tai nuorisoryhmän kilpailuopas ja säännöt

* Osanottoesitettä saa kopioida ja antaa osanottajille kotiin vietäväksi.

* Tarra kiinnitetään voittojulisteen kääntöpuolelle.

* Todistukset kilpailun voittajalle ja koulu- tai nuorisoryhmälle.

 

Pakettia saa tilattua lionsverkkokaupasta.

 

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot