Syyskuun 2020 uutiskirje – intoa ja motivaatiota

Viettävätkö Leijonat kesälomaa? Siinäpä tuhannen taalan kysymys, sillä kahden kuukauden toiminnan jälkeen monet klubit ovat siinä tilanteessa, missä olisi pitänyt olla 1.7.

Mutta paljon ehtii toki tehdä, siis tarkkana nyt: Lions Quest valmennukset alkavat, GAT-ryhmän webinaarit samoin, New Voices jatkuu ja jouluunkin varaudutaan. Tuhansien leijonien maa -webinaarisarja on käynnistynyt 3.9. ja nämä puolen tunnin webinaarit järjestetään joka toinen torstai klo 18 GoToWebinar-järjestelmällä. Mikäli et ehdi mukaan niin webinaarit ovat katsottavissa  myöhemminkin.
Lasten leijonahiihdosta on materiaalia  ja juhlavuoden  on saatavilla. Klubin mallisäännöt on päivitetty ja löytyvät myös .
Uutiskirjeessä on myös kansainvälinen ulottuvuus. Beirutin Pamaus on jo herättänyt halun auttaa beirutilaisia. M-piiri haastaa kaikki Suomen klubit lahjoittamaan 5 euroa per jäsen Beirutin jälleenrakennukseen. Tässä saat myös hyvät käytännön ohjeet LCIF-lahjoituksen antamiseen.
Kannustan kaikkia leijonia tutustumaan em sivujen tarjontaan. Ja erityisesti sen jäsenille-osioon. Paljon hyvää ja käyttökelpoista tietoa.
Tämä tiivis uutiskirje on lähetetty kaikille leijonille ja sisältää klubi-iltoihin hyviä keskusteluaiheita.
Hyvää syyskuuta!

Ulla Karppinen
Suomen Lions-liiton viestintäryhmän jäsen
I piirin viestintäjohtaja

Varoitus huijausviesteistä

Klubeille ja piireille saattaa tulla sähköpostiin, whatsapp-ryhmiin tai jopa tekstiviestinä
huijausviestejä, jotka on erheellisesti lähetetty piirikuvernöörin, klubipresidentin 
tai muun lions-virkailijan nimellä. Viestissä halutaan joko rahaa tai tietoja.
Mahdolliseen huijausviestiin ei saa reagoida ennen kuin se on huolellisesti tarkistettu

Vaikeuksista mahdollisuuksiin

Kun tämä kausi saatiin alkuun, paljastui ennakoimattomia asioita. Sata klubia ei ollut kirjannut uusia virkailijoitaan, eikä toimintansa lakkauttaneita klubeja ilmoitettu. Kaksi kuukautta on tehty töitä ja vähitellen päästään siihen tilanteeseen, missä olisi pitänyt olla kauden aloituksessa. Syitä on monia, epätietoisuus mitä pitää tehdä, viruksen aiheuttama kokouskielto, klubien ja piirin välinen tiedottaminen, kauden vaihtumisen jälkeen MyLCI- oikeuksien poistuminen virkailijoilta jne. Lisäksi on vieläkin MyLCIn ja liiton rekisterin välisen tiedonsiirron ongelmat. Näistä johtuen tämän kauden jäsenmenetykset kohdistuvat pääosin viime kauteen.
Porin KVN-kokouksessa esitettiin piirikuvernööreille viime kevään ja kesän aikana laadittu materiaali, jonka työnimenä oli ”Lions-toiminnan selkeyttäminen”. Siinä on kerrottu lyhyesti mitä Lions-toiminta on alkaen kansainvälisestä järjestöstä klubien toimintaan, mitkä ovat perusteet, miten kaikki toimii, mitkä ovat vastuut ja velvollisuudet. Tämä materiaali perustuu olemassa oleviin sääntöihin ja ohjeisiin, joten kaikki asiat löytyvät virallisista papereista. Tämä materiaali on totta. Työryhmässä olivat nykyinen ja entiset Suomen kansainväliset johtajat PID Harri Ala-Kuljun johdolla, joille haluan välittää suuret kiitokset tästä mittavasta työstä. Materiaali löytyy liiton sivujen jäsenosiosta koulutuksen alta ”Lions-toiminta ja toimintakulttuuri”.
Viime kuun Uutiskirjeessä PCC Heikki Hemmilä raportoi Beirutin katastrofista ja siihen liittyvistä avustuksista. Suomen Lions-liitto päätti avustaa LCIF:n kautta 12000 € katastrofirahastostaan ja M-piiri 8000 €. M-piiri haastoi lisäksi kaikki muut piirit 5 € / jäsen. LCIF:n kautta lähetetyt avustukset kerryttävät myös klubien Melvin Jones –rahastoa.
Vielä emme tiedä miten virusepidemia etenee ja mitä kaikkea sen suhteen on tulossa. Se mitä voimme tehdä, on motivoida toinen toisiamme arvokkaan Lions-työn tekemiseen ja tukea niitä, joiden elämään virus vaikuttaa enemmän kuin omaamme. Ei pidä ajatella niin, että virus tappoi Lions-toiminnan. Meillä on mahdollisuus muuttaa toimintaamme vallitsevien olosuhteiden mukaisesti ja selviytyä yhdessä. Nyt ei ole aika luovuttaa, meitä tarvitaan nyt ja ikuisesti.

Matti Reijonen 
Puheenjohtaja

Elämisentaitoja Lions Quest -koulutukset käyntiin turvallisesti

Elämisentaitoja Lions Quest -koulutukset käynnistyvät parin viikon kuluttua. Koulutusten järjestäminen on tehty turvalliseksi THL:n ja muiden viranomaistahojen antamien ohjeiden mukaisesti. Koulutuksiin osallistuvien määrä on rajoitettu 15 henkeen. 
Tee Lion-teko ja anna opettajille ja liikuntakasvattajille mahdollisuus kehittyä vuorovaikutustaitojen osaajina. Lasten ja nuorten hyväksi.
Koulutuskalenteri ja lisätiedot löytyvät osoitteesta .

Jorma Hokkanen
LQCD
LC Ylöjärvi/Keijärvi

Maailmanlaajuinen toimintaryhmän (GAT) infoa syksyn webinaareissa

Tervetuloa tutustumaan Maailmanlaajuiseen toimintaryhmään webinaareissa torstaisin syksyn aikana. Ensimmäinen osio pidetään 17.9.2020 klo 18.00, mihin kaikki asiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita. Tämä on erittäin hyvä infopaketti klubien ja piirin GAT- henkilöille. Tässä osiossa esittelemme moninkertaispiirin GAT-yhteyshenkilöt ja kerromme kuinka maailmanlaajuinen toimintaryhmä toimii käytännön tasolla ja mitä hyötyä siitä on meille kaikille leijonille.
Toimintaryhmän tarkoituksena on yhdistää kolme tärkeää osa-aluetta leijonille; jäsenyys, palvelu ja johtajuuskoulutus, sekä olla tukiresurssi klubeille ja piireille.Lisätietoa  

Ystävällisin terveisin,

IPDG Jenni Luomala
LC Helsinki Finlandia
GAT Area Leader 4a/Scandinavia & Baltics
Puh. 0500 980 714

Klubit ja Kampanja100 heräämässä koronahorroksesta

Porin Kuvernöörineuvoston kokouksessa huomioitiin varapuheenjohtaja Sanna Mustonen puolisoineen 3 tähden Lions Share -pinsseilläElokuun loppuun mennessä oli LCIF:lle tilitetty vasta 8 500 dollaria, mikä on täysin ymmärrettävää, koska kaikki kesän suuret varainkeruutapahtumat jouduttiin peruuttamaan. Lahjoittajat ovatkin pääosin yksityisiä lioneita. Kiitos siitä! 
LCIF on maailman luotettavin avustusjärjestö. Kesän aikana varmistui vielä sen sijoitustoiminnankin eettisyys. Voittoja kun ei haeta tupakka- tai asetehtaiden osakkeista. Asiaan ei oltu kiinnitetty aiemmin huomiota, mutta nyt tämäkin asia on kirjattu Säätiön virallisiin ohjeisiin. Kiitos varapuheenjohtaja Sanna Mustosen LCIF:n puheenjohtaja Gudrun Yngvadottirille esittämän kysymyksen. 
Beirutin Pamaus on jo herättänyt altruismimme. M-piiri haastaa kaikki Suomen klubit lahjoittamaan 5 euroa per jäsen Beirutin jälleenrakennukseen. PID Nesim Levin mukaan paikallisten klubien suunnitelma korjata ennen talven tuloa 3000 vähävaraisen perheen asuntoa vaatii ainakin miljoona dollaria.  Liiton hallitus päätti lahjoittaa Libanonin Lioneille 12.000 Euroa. Varat siirretään LCIF:n kautta, mikä osaltaan varmistaa varojen käytön tiukan kontrollin. Jo pari klubiakin on maksanut avustuksen Lions-liiton rahankeräystilille.  Valitettavasti toinen 500 euron lahjoittaja oli ilmoittanut viestikentässä nimekseen vain Lions Club V, eikä viitenumerokaan täsmää mihinkään klubiin. Otappa yhteyttä, jos tiedät tapauksen…
Siis muistutuksena edelleen: Helpoin, halvin ja nopein tapa maksaa LCIF:lle on tehdä se luottokortilla nettisivulla . Klikkaa lahjoita, valitse Palveluvoima- tai Hätäapurahasto, ja etene ohjeiden mukaan. Tarvittaessa kysy neuvoa LCIF-piirikoordinaattorilta tai minulta. Toki voit maksaa pankkisiirtona suoraan Chicagoon LCIF:n pankkitilille, mutta älä anna sitä toimeksiantona pankille! Täytä tiedot itse, jotta varat menevät varmasti oikealle tilille, eikä kategoriaan ” nimettömät lahjoitukset maailmalta”. 
Jos kyse on Lions-liiton saaman Poliisihallituksen keräysluvan alaisista varoista, ne tulee siirtää Liiton rahankeräystilille ja viitetietoihin klubin nimi, kohde ja ”Rahankeräyslupa”. Keräyslippaisiin ja pullokuittipömpeleihin kiinnitettävät tarrat saat piirisi LCIF-koordinaattorilta tai palvelujohtajalta.

Ole rohkea – Ole Melvin
Heikki Hemmilä
Lions-liiton LCIF- ja Kampanja100-koordinaattori
p. 0405035598 

New Voices – Uusia ääniä -ohjelma edelleen matkassa mukana

Edellisen kansainvälisen presidentin Gudrun Yngvadottirin kaudellaan 2018-2019 käynnistämä New Voices -ohjelma jatkuu edelleen. Uusia ääniä -ohjelmalla tuodaan esiin lionstoimintaa yleisesti, kehitetään ja vahvistetaan sitä sekä luodaan uusia toimintatapoja muuttuvassa maailmassa. Ohjelma tukee palveluvoiman ylläpitämistä ja edistämistä. Ohjelman tavoitteena on edistää sukupuolten välistä tasa-arvoisuutta ja moninaisuutta järjestössä, muovata järjestötoiminnasta entistä innovatiivisempaa sekä tarjota osallisuuden, osallistumisen ja toimijuuden mahdollisuus jokaiselle leijonalle ja leolle. Kaikilla on mahdollisuus saada äänensä ja kehittämisideansa esille. Siksi jokaisen ääni on tärkeä! 

Innovaatiot, luovuus ja erilaisuus tulevat parhaiten esiin paikallisesti klubien toiminnassa. Jokaisessa piirissä olisi hyvä olla piirikuvernöörin ja toimikuntapuheenjohtajien apuna leijona tai leo viemässä Uusia ääniä -viestiä klubeihin. Piirin tapahtumissa ja viestinnässä on hyvä esitellä myös Uusia ääniä -ohjelmaa. Ohjelmasta viestitään kauden aikana sosiaalisessa mediassa,  LION-uutiskirjeessä sekä suoraan piirikuvernööreille. Lisätietoja ohjelmasta löytyy Uusia ääniä -verkkosivuilta  .

Ollaan kuulolla!

Sirkka-Liisa Varjus
New Voices -koordinaattori

Joulukortit ja Lions-arvat 2020

Joulukorttien ja Lions-arpojen työryhmät kokoontuivat talkoopäivän merkeissä Vampulassa 1.9.20. Mukana olivat Hilve Reijonen, Matti Reijonen, Hannele Tanner-Penttilä, Johan Finne, Veikko Teerioja ja vieraileva tähti Pertti Tofferi. Kuoria pakattiin lähtövalmiiksi presidenttien yhteystiedoilla varustettuna yhteensä 806 kpl. Seuraavana päivänä 2.9 posti nouti sovitusti lähetyksen. Viikon 37 aikana eli 7.9 alkavalla viikolla voivat presidentit odotella postia.
Arpojen osalta todettakoon, että pääpalkintona olleet auto tai vene on poistettu palkinnoista ja tilalle on hankittu 3 kpl 4000 euron arvoisia matkalahjakortteja, joiden voimassaolo on kaksi vuotta. .
Joulukorteissa uutta on 10 kpl lajitelmapaketti, jota on useana vuonna jo toivottu. Tilauslomakkeelle pääset .
Molemmista tuotteista ovat esitteet mukana nyt lähtevässä kirjekuoressa.

MDC Veikko Teerioja, Kumppanuusjohtaja


Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot