Marraskuun 2020 uutiskirje - juuri tulleen tiedon mukaan...

Kuvernöörineuvoston kokous virtuaalisena, mutta koronarokote on tulossa! Voimme vähitellen rauhoittua ja palata ”uudesta normaalista” normaaliin. Rauhoittavaa on, että korona ei ole onnistunut nujertamaan lionstoimintaa. Päinvastoin, LCIF on tukenut taistelua koronaa vastaan erityisesti Euroopassa. Euroopan virtuaalinen foorumi pidettiin. Siinä korostui erityisesti LCIF ja Pohjoismainen yhteistyö. Beirutissa on korjattu jo yli 400 kotia, tavoite on 3000. Täällä meillä Lions Quest elämisentaitoja -koulutusta on tarjolla, ympäristöstä huolehditaan, arpoja ja joulukortteja myydään, keilataankin. Aurinko nousee ja laskee koronasta huolimatta. Luottakaamme edelleen lionstoimintaan, ja toisiimme.


Viestintäjohtaja
Raimo Sillanpää

Kutsu kuvernöörineuvoston kokoukseen 3/20-21

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Tahkovuorella järjestettäväksi suunniteltu kuvernöörineuvoston kokous on päätetty järjestää virtuaalikokouksena.

Kutsumme teidät webinaarimuodossa toteutettavaan kuvernöörineuvoston kokoukseen lauantaina 28.11.2020. 

Kokouspäivän ohjelma on seuraava:

* Seminaari klo 10.00 – 12.00
• K-piirin jäsenkysely
• sääntöuudistus
• piiriuudistus 
• Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen (Kitenet) -hanke
• Pohjoismaisten nuorten diabetesleiri
* Tauko klo 12.00 – 13.00
* Kuvernöörineuvoston kokous klo 13.00 – 15.00

Osallistumis- ja rekisteröitymisohjeet julkaistaan kotisivuillamme www.lions.fi – Jäsenille (vaatii kirjautumisen) – Kokouksia. Varsinainen rekisteröityminen alkaa 13.11.2020 osoitteessa . Rekisteröintitietojen perusteella osallistujan sähköpostiin tulee linkki, jota käyttäen hän kokouspäivänä voi osallistua seminaariin ja/tai kuvernöörineuvoston kokoukseen.

Menettelytapasääntömme § 10 mukaan kuvernöörineuvoston varsinaisissa kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus kokoukseen osallistuvilla lioneilla ja leoilla. 

Viime hetken muutoksesta johtuen kutsu saadaan jälkikäteen ruotsiksi liiton kotisivuille kotisivuillamme  – Jäsenille (vaatii kirjautumisen) – Kokouksia.

Tervetuloa!

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

Matti Reijonen Maarit Kuikka
puheenjohtaja toiminnanjohtaja

Liiton hallitus suosiollinen maskiaktiviteetille!

Klubit tulevat saamaan tarkan ohjeistuksen aktiviteettiin osallistumiselle ensi viikon, eli viikon 47 aikana. Osallistuminen on vapaaehtoinen mutta turvallisuutta edistävä sekä syöpälapsia auttava. Muista tutustua saapuvaan ohjeistukseen tarkoin. Tilaa nyt suu- ja nenäsuojat itsellesi, perheellesi ja ystävillesi.

Veikko Teerioja
Kumppanuusjohtaja

Euroopan Leijonien Virtuaalinen Symposium

Euroopan leijonien virtuaalinen Symposium pidettiin 3.10.2020 peruuntuneen Kreikan Eurooppa Forumin tilalla. Teemana oli ”Lionismin tulevaisuus Euroopassa – erilainen ja yhdistynyt palveluiden kautta”. Symposiumissa oli koko päivän ajan puhujia, tietysti kansainväliset johtajamme ja eri ajankohtaisten aihealueiden asiantuntijat kuten, teemaklubit, GAT-toiminta, miten saada nuorempia jäseniä, jäsenhankinnan pilottiklubit, Leot, kuinka mainostaa klubeja sosiaalisessa mediassa ja kuinka nuorentaa omaa klubia. Lisäksi oli näyttelyosasto, joissa osallistujat pystyivät vierailemaan ja tutustumaan tarjontaan.

Aluksi meitä lähestyttiin Euroopan lions-johtajille osoitetun markkinointikirjeen kautta, jossa pyydettiin klubeja ja Leoja lähettämään videoita ja kuvia ympäristöprojekteistaan erityiseen Facebook ryhmään. Sitten noin viikkoa ennen Symposiumin alkamista, kun näyttelyosastolla oli vain muutamia esittelijöitä, saimme PIP Gudrun Yngvadottirilta viestin ja toiveen, että Pohjoismaat muodostaisivat yhteisen näyttelyosaston esittelemään Pohjoismaista yhteistyötä. Pikainen kyselykierros ei tuottanut halua suunnitella yhteistä näyttelyosastoa ajan puutteen vuoksi, vaikka sillä koettiin olevan esimerkillistä arvoa eri maiden välisestä vuosia jatkuneesta yhteistyöstä. ID Heimo Potinkaran kannustuksesta päätin kuitenkin yrittää ja sain vapaat kädet ja tuen muilta Pohjoismailta. Aiheena oli Yhteistyö Pohjoismaissa, eli NSR-toiminta ja aikaisemmat maiden yhteistyöprojektit. Sain kaikkien maiden toteuttamat viimeiset yhteistyöprojektit dokumentoituna sekä pyytämiäni lisäselvityksiä käyttööni ja liitettyä ne näyttelyosaston sivuille viimeisenä iltana. Aluksi tehtävä tuntui mahdottomalta, mutta kun kaikki onnistui ajallisesti, siitä jäi hyvä mieli. Pohjoismainen näyttelyosastomme sai ansaittua huomiota ja positiivisia kannustuksia valitsemallamme yhteistyöllä. Lopuksi aforismi, joka näkyi Symposiuminkin aikana.

"Et pääse kovinkaan pitkälle, ennen kuin aloitat hyvän tekemistä jollekin muulle"

Puheenjohtaja
Matti Reijonen

Kampanja100 

Koronapandemian seurauksena lionstoiminta on paljolti telakalla ja LCIF:n tulovirtakin hidastunut. LCIF kuitenkin auttoi tässäkin katastrofissa, 5.1 miljoonalla. Maanosista suurin saaja oli Eurooppa, vaikka lahjoitukset sen alueelta kattavat vasta 29% kampanjan tavoitteesta. LCIF varastikin leijonan osan virtuaalisena pidetystä Eurooppa Forumista. PID Roberto Fresia esitteli PIP Gudrun Yngvadottirin idean, Euroopan laajuisen Lions-päivän. Ajankohta on LCIF:n syntymäpäivä, 13. kesäkuuta. Tarkoitus on silloin järjestää julkisuutta herättäviä tapahtumia ja keräyksiä ja nostaa maanosamme tulosta kerralla 2.7 miljoonalla. Mekin voisimme edeltävällä viikolla ottaa vaikka tuoreen Poliisihallituksen keräysluvan käyttöön. Ja julkistaa tuloksen Turun vuosikokouksessa. PID Robert Rettby kertoi Sveitsissä jo vuosia vietetyn Lions-päivää. Klubeista yli 90% osallistuu, ja lionit saavat julkisuutta jopa 470 lehtiartikkelin verran; radio- ja TV-jutut lisäksi. Onko tällainen jäsenkampanja vara jättää käyttämättä?

Nobelin rauhanpalkinto meni nyt Maailman ruokaohjelmalle, minkä kaikki ovat valmiita hyväksymään. Nälän voittaminenhan on myös LCIF:n ohjelmassa. Olen iloinen, että Suomenkin lionsklubien mainitaan, norjalaisten lisäksi, auttaneen nälkää näkeviä NOVIS-Kenia -projektin yhteydessä. Ohjelman tavoitehan on kitkeä kouluista opettajalähtöinen väkivalta, mutta koronasulun aikana se vaihtuikin nälän torjunnaksi. Monelle orpolapselle kun koulun tarjoama lounas oli päivän ainut ateria. Maailman ruokaohjelma, Italiasta johdettu YK:n alainen World Food Program, muuten oli sijalla 26 siinä Financial Timesin tutkimuksessa, missä oma säätiömme oli ykkönen… 

Muuten: Beirutin lionit ovat nyt korjanneet yli 400 kotia 3000:sta. Työ – ja keräys jatkuvat!

 

Ole rohkea – Ole Melvin

PCC Heikki Hemmilä pMJF

LCIF- ja Kampanja100-koordinaattori

Lions-työ koulujen tukena 

Koulujen tehtävänä on tarjota kaikille koululaisille turvallinen oppimisympäristö. Meillä leijonilla on koulujen tueksi täsmäase, ELÄMISENTAITOJA LIONS QUEST -koulutus. Poikkeuksetta koulukseen osallistuneet ylistävät käytännönläheisyyttä ja erinomaisia materiaaleja. 

Nyt on aika aloittaa opettajien ja liikuntakasvattajien rekrytointi talven ja kevään koulutuksiin. Jo yhden opettajan koulutuksella leijonat vaikuttavat useiden kymmenien oppilaiden ja urheilua harrastavien nuorten hyvinvointiin. 

Kiusaamisen ehkäisy on isossa roolissa Elämisentaitoja LQ-koulutuksessa. Lähettäkää opettajia ja liikuntakasvattajia Elämisentaitoja koulutukseen. 

 

Koulutuskalenteri: 

Toimintaohjeita klubeille: 

Katso LQ-kouluttaja Johanna Arho-Forsblomin 

 

Elämisentaidot keskiössä – joka päivä

Miljoona suomalaista siivoamaan kulmia kuntoon yhdessä leijonien ja leojen kanssa?

Tavoite on aikamoinen. Onko se mahdollista saavuttaa? Ja jos on, miten? Mitä lionstoimintaa vahvistavia juttuja tämän tavoittelussa voi lisäksi piillä? Tule ottamaan asiasta selvää torstaina 26.11.2020 klo 18 Tuhansien leijonien maa -webinaarisarjan osaan Kulmat kuntoon – miljoona suomalaista siivoamaan leijonien kanssa. Pistä aika kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan. 

Piirit huomio! Helposti järjestettäviä virtuaalisia piirifoorumeita tarjolla

Teemoina piirifooruimessa ovat puhtaat vedet, ympäristö ja kestävä kehitys. 

Leijonat puhtaan veden puolesta -työryhmä kehittää piireille suunnattua uutta palvelutapaa, jossa se tarjoaa virtuaalisia piirifoorumeita kaikille piireille. Ensimmäiset pilottipiirit ovat nyt haussa. Keskustelevien foorumeiden tavoitteena on jakaa ajankohtaista tietoa ja käytännön vinkkejä leijonien ja leojen ympäristötoiminnan tueksi. Lisäksi foorumeissa voi vaikkapa ideoida käytännön aktiivteetteja ja projekteja.

Järjestämisestä tehdään piireille mahdollisimman helppoa. Piiri vahvistaa ajan ja markkinoi foorumia klubeille. Työryhmä rakentaa ohjelman yhteistyössä piirin kanssa ja järjestää foorumit GoToWebinar-järjestelmällä. Piirifoorumin ohjelmaa voi näppärästi räätälödä piirien omien tarpeiden ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Osallistumisen näihin piirifoorumeihin voi avata myös muillekin kuin leijonille ja leoille mikäli piiri niin haluaa.  

Nyt on mitä oivallisin tilaisuus lähteä mukaan testailemaan ja kehittämään uudenlaista toimintaa. Ota napakasti yhteyttä työryhmään i.

Hae viestintävastaavaksi leijonat puhtaan veden puolesta -työryhmään!

Haluatko luovuttaa ainutlaatuinen maapallomme elinvoimaisena tuleville sukupolville? Haluatko vaikuttaa siihen, että tulevista sukupolvista tulee ympäristöstä ja luonnosta aktiivisesti huolehtivia kansalaisia? Innostutko mahdollisuudesta auttaa Suomen leijonia ja leoja toimimaan puhtaiden vesien ja ympäristön puolesta? Elääkö sisälläsi kutkutteleva viestintäkipinä ja halu toteuttaa itseäsi virittämällä tuo kipinä säkenöiväksi roihuksi mahtavassa porukassa?

Jos vastastit kaikkiin kysymyksiin myöntävästi ja sosiaalinen mediakin on sinulle kuin iloisesti soljuva tuttu puro, kysy pikaisesti lisätietoja työryhmän puheenjohtajalta  tai 050 433 5803.

Joulukorttien myyntiaikaa on jatkettu 5.12.2020 saakka!

Joulukorttien myynti lokakuun loppuun mennessä 20159 €.  Viimekaudella sama ajankohta myynti 18930 €. Hyvä alku, kiitos klubeille muuta kirittävää on vielä että saadaan tavoitteet täyteen.

Myynti lajeittain: Postikortteja 24050 kpl, taittokortteja 8500 kpl ja personoituja kortteja 1700 kpl.

Uutuustuotetta eli korttilajitelmaa 890 lajitelmaa, a’ 10 kpl.

Lisätietoa korteista: Hannele Tanner-Penttilä, puh. 0400 320753, sähköposti: 

Lions-arvat tilannetietoa

Arpoja on palautettu noin 1000 kpl. Tämä koostuu 41 klubin palautuslähetyksestä. Näistä 30 klubia on palauttanut kaikki arvat. Toivon klubeilta selkärankaa siihen, että klubikokous käsittelee arpa-asian ja tiedustelee jäseniltään haluaako joku klubista kuitenkin ostaa näitä arpoja. 

Muistakaa kuitenkin klubeissa, että myymättömät arvat pitää palauttaa viimeistään 3.2.2021. Tämän jälkeen niitä ei enää vastaanoteta vaan klubille sitoutuu maksamaan myymättä jääneet arvat.

Lisätietoa arvoista: Hilve Reijonen, puh. 0407656948, sähköposti: .

Tiedonsiirrossa jäsenrekisterien välillä ongelmia

Kotimaisessa jäsenrekisterissä on tällä kaudella löytynyt runsaasti päivittymättömiä tietoja. Klubien sihteerit syöttävät jäsentietojen muutokset kansainväliseen jäsenrekisteriin MyLCI:iin ja Suomessa ICT-työryhmä vastaa manuaalisesta tietojensiirrosta kansainvälisestä jäsenrekisteristä kotimaiseen jäsenrekisteriin.

Sekä kotimainen jäsenrekisteri että kansainvälinen jäsenrekisteri toimivat oikein klubien kirjausten mukaisesti. Tämän hetken ongelma johtuu kansainvälisestä rekisteristä meille muodostettavan ja toimitettavan siirtotiedoston luonnissa. 

Kansainväliseltä järjestöltä tulevissa siirtotiedostoissa on mukana edellisenä päivänä tehdyt muutokset ja lisäykset MyLCI:iin. Loppukeväästä LCI:n päässä on ollut MyLCI:ssä pitkiä katkoksia ja aineistosta saattaa puuttua jopa usean viikon tiedot.

Nämä ongelmat vaikuttavat osaltaan myös klubien laskutukseen, mutta suurin syy puutteelliseen laskutukseen johtuu siitä, että useat klubit eivät ole kirjanneet ajoissa uusia virkailijoita MyLCI:iin, joten tiedot eivät ole voineet olla silloin kotimaisessa rekisterissäkään.

Odotamme ratkaisua näihin teknisiin ongelmiin lähiaikoina kansainväliseltä järjestöltä. Ennen kuin tekniset ongelmat saadaan selvitettyä, klubin jäsenten tulisi ensisijaisesti ilmoittaa siirron ongelmista johtuvista puutteista ICT-työryhmän puheenjohtajalle . Muista jäsenrekisteriin liittyvistä ongelmista voi olla yhteydessä suoraan piirin pääkäyttäjään eli Admin-vastaavaan.

SM-keilaus 20.11.–20.12.2020

LC Saarijärvi/Palvasalmi järjestää Lion SM-keilailu 2020 -tapahtuman 20.11–20.12.2020.

Kilpailutapa: 6 sarjaa/am

Keskiarvotasoitus: 205–155/70 % (ei rekisteröidyt 35 p/sarja)

Kilpailumaksu: 35 euroa (12 euron lisämaksulla mahdollisuus osallistua myös meneillään olevaan erikoiskilpailuun)

Kilpailusarjat: Henkilökohtainen Lion-mestaruus 6.s (ilman tasoituksia), Lions/LadY/Lions -veteraanit 6.s,

Joukkue 2 x 6.s, Lions -veteraanit 4 x 6.s

 

Palkinnot: 3 parasta/sarja

Ilmoittautuminen: Liikelataamo Saarijärvi p. 050 3398747 

Kilpailuajat: Meneillään olevan erikoiskilpailun mukaisesti ti klo 18.00, ke klo 12.00 ja su klo 12.00.

Muut ajat sovittavissa puhelimitse Liikelataamon kanssa.

 

Kilpailupaikka: Liikelataamo Saarijärvi, Rentontie 7, 43100 Saarijärvi

Lisätietoja

 

Kilpailun yhteyshenkilöinä toimivat:

Matti Ikkala p. 040 538 2684,

Pasi Korhonen p. 045 232 4554, 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot