Maaliskuun uutiskirje + koronaohje

Kevät lähestyy.

Hyvät lionit ympäri maan, bäste lionsvänner överallt i landet

Kevät alkaa tulla tänne pohjoiseenkin metristen hankien sulaessa vähitellen. Etelä-Suomen pitkän syksyn lokakuulta maaliskuulle ilman talvea ei soisi toistuvan. Meillä on yhteinen maailmanlaajuinen ympäristöongelma, joka maassa vähän erilaisena, ilmasto kun on jo lämmennyt ja suuntaus jatkuu. Ympäristöaihe vaatii lisää paneutumista.

Alfa TV-yhteistyö on käynnistynyt mukavasti. Menossa on yhtaikaa aiheiden kerääminen sekä ensimmäisten lähetysten toteuttaminen. Mielenkiintoinen uusi toimintatapa meille kaikille on avautumassa.

Lähiajat näyttävät kuinka laajoina Korona-virukseen liittyvät kokoontumisrajoitukset otetaan käyttöön Suomessa ja miten ne vaikuttavat  lionstoimintaamme. Tässä vaiheessa seurataan viranomaisohjeistusta sekä oheista ohjeistusta, katso linkki!

Koko tämän vuoden jäsenkehitys on ollut plussan puolella. Kiitos kaikille klubeille, jotka ovat ottaneet uusia jäseniä sekä kaikille jäsenille, joiden kautta uudet jäsenet ovat tulleet mukaan toimintaamme. Jatkakaamme klubeissa vanhoja hyviä aktiviteetteja, mutta erityisesti olkaamme avoimia uusille aktiviteeteille. Varsinkin sellaisille, joita uudet jäsenet ehdottavat ja mielellään toteuttaisivat.

Kiitos ajastasi palvelulle – Tack för tiden du ger

Aarne Kivioja

Kevään Sävelet -konsertit siirtyvät syksylle

Suomen hallituksen koronavirustilanteeseen liittyviin suosituksiin ja kehoituksiin perustuen kaikki Kevään Sävelet -konsertit siirretään ensi syksylle.

Konsertteja oli tarkoitus järjestää Kuopiossa, Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Turussa maalis-huhtikuun aikana.

Maan hallitus on suosittanut muun muassa perumaan yli 500 hengen tilaisuudet, arvioimaan muiden kokoontumisten järjestämistä sekä rajoittamaan vapaa-ajan harrastetoimintaa.

Konserttipäivät tulevat sijoittumaan lokakuussa vietettävän lionstoiminnan Hyvän Päivän lähelle.

Mikäli olet jo ostanut lipun tuleviin konsertteihin, säilytä lippu ja seuraa tiedotusta tulevista konserttiajankohdista. Halutessasi saat myös rahat takaisin lunastamastasi lipusta.

Lisätietoja: Kumppanuusjohtaja Veikko Teerioja, ja kummikampanjapäälliköiltä .

Itämerihaaste etsii vapaaehtoisia

Leijonien apua tarvitaan lukiolaisten kesäleirin järjestelyissä elokuussa 2020 Harakan saarelle!

Itämerihaaste järjestää yhdessä Harakan luontokeskuksen kanssa ensi kesänä lukiolaisten Itämeri-leirin. Leirillä oppilaat tutustuvat Itämereen kemiallisesta, biologisesta ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta käytännönläheisesti ja elämyksellisesti. Leirin ajankohta on 3.-7.8.2020 juuri ennen koulujen alkua. Leiri on päiväleiri ja tapahtumapaikkana toimii Harakan saari Kaivopuiston edustalla Helsingissä.

Leirille etsimme vapaaehtoisia aikuisia auttamaan ruokailuissa ja muissa käytännön järjestelyissä. Vapaaehtoiset pääsevät tutustamaan Harakan saareen ja aktivoimaan nuoria opinpolullaan. Venematkat saareen ovat vapaaehtoisille ilmaiset. Pienikin osallistuminen auttaa leirin järjestämisessä, eikä vapaaehtoisuus velvoita osallistumaan jokaisena päivänä. Tarkemmista tehtävistä ja ajankohdista sovimme vapaaehtoisten omien mahdollisuuksien mukaan.

Lions-klubit ovat mukana Itämerihaasteessa ja aktiivisia Itämeren ja muiden vesistöjen suojelussa. Osallistuminen leirijärjestelyihin on konkreettinen tapa edistää Itämeri-tietoisuutta nuorten keskuudessa ja lisätä tulevaisuuden tekijöiden ympäristöosaamista.

Ota yhteyttä:

Asta Ekman, ympäristökasvattaja Harakan luontokeskus

Harakan saaren sivut:

Itämerihaasteen sivut:

Kampanja100 uutisia

Suomessa jo toinen Malliklubi !

Maaliskuun 10pv mennessä oli Suurkampanjan tilille Suomesta kertynyt kaikkiaan 474 606,99 dollaria = 22,73 USD per jäsen. Vauhti on hiukan viime kautta parempi. Tilastoa kaunistaa viime kevään katastrofilahjoitus Mosambikiin. Tämän vuoden 20.000 dollarin Australia-avustus ei vielä näy tilastoissa. Myös klubien lahjoituksista - toivottavasti - suuri osa on vielä matkalla.

Piireistä ovat tällä kaudella ylittäneet 10.000 dollarin rajan A, C, E, F, I, L, M ja N. Onnittelut erityisesti F, I ja L-piirien tiimeille, jotka ovat parhaiten kirineet viime vuodesta!

Erityisesti olen ilahtunut B-piirin LC Kirkkonummi-Kyrkslättin päätöksestä ryhtyä malliklubiksi. Nyt ei LC Ylivieska enää ole yksin. Onneksi olkoon presidentti Jussi Kuusola ja koordinaattori Risto Miettinen!

LC Ylivieska on jo 658 dollarin jäsenkeskiarvollaan ylittänyt malliklubin rajan. Yli 200 dollarin ovat päässeet LC Espoo/Keskus, Vantaa/Kaivoksela, Helsinki/Pakinkylä, Paltamo, Lempäälä, Helsinki/Töölö, Jyväskylä/Jyvässeutu ja Helsinki/Kontula. Mikähän näistä on seuraava malliklubi.

Kuvassa palkitut yhdessä jakourakan suorittaneen ID Heimo Potinkaran kanssa. Edessä kampanjan työmyyrä Jouko Lampinen sekä allekirjoittanut.Kokonaissummaltaan yli 5000 dollarin on ehtinyt seitsemän klubia. Parhaana LC Helsinki/Pakinkylä 10.662,60 dollarilla, mitalisijoilla myös LC Lempäälä ja Järvenpää/Jean Sibelius yli 7000 summilla.

Yksikään klubi ei kuitenkaan vielä saa DCG-apurahaa tältä vuodelta, koska siihen laskettava summa tulee kertyä yhden kauden aikana. Toisekseen, vain kohdistamaton lahjoitus oikeuttaa palautukseen. Syynä on säätiön tilintarkastus: tiettyyn kohteeseen lahjoitettuja varoja ei voi käyttää muualle, oli se sitten Puerto Ricon pyörremyrsky tai vaikka lasten syöpä. Selvintä on siis valita Palveluvoimaa –vaihtoehto.

Varainkeruu helpottui huomattavasti, kun Poliisihallitus viimein hyväksyi Lions-liiton uuden Rahankeräysluvan. Uudet lipastarrat ovat jo painossa. Ohjeet löytyvät Liiton nettisivulta.

Tärkeintä klubien motivoinnissa on piirikuvernöörin ja piirin keräysvastaavan yhteistyö. Esimerkkinä I-piiri, joka äskeisen Kuvernöörineuvoston kokouksen iltajuhlassa jakoi 13 Melvin Jones -plakaatia, ja on tällä kaudella kerryttänyt kampanjasaldoaan piireistä eniten. Onneksi olkoon DG Hannu ja DC Jouko!

Ole rohkea – Ole Melvin

PCC Heikki Hemmilä pMJF