Lämmin kiitos!

Valtavan moni lähimmäinen on jälleen saanut iloa ja apua Teiltä lionit, leot ja puolisot! Lämmin kiitos! 

 

Lions Quest-kurssit ovat saaneet koko kauden ajan erittäin myönteistä palautetta. Myös seuravalmentajat ovat päässet tutustumaan hyvään ohjelmaamme. Johanna ja Sirpa ovat kouluttajina tehneet todella arvokasta työtä.

 

Ryhtyisitkö Sinä ja perheesi isäntäperheeksi kansainvälisille nuorisoleireille tulevalle nuorelle? Tai voisitko innostaa naapurisi osallistumaan tähän aktiviteettiin: Ota yhteyttä piirisi nuorisovaihtajaan. Hän odottaa viestiäsi.

 

Sydäniskurihankinnat ovat lähteneet mukavasti käyntiin. 68 iskuria on jo tilattu, ja niiden toimitukset aloitetaan tuota pikaa. Kalajoen vuosikokouksen yhteydessä on mahdollisuus tutustua laitteisiin ja niiden käyttöön lähemmin.

 

Tässä vain muutamia nostoja monipuolisesta toiminnasta.

 

Vuosikokousvalmistelut ovat loppusuoralla. Viimeistelyjä vielä tehdään. 

Lähdetään isolla joukolla mukaan tekemään tärkeitä päätöksiä, nauttimaan kokousviikonlopun järjestäjien vieraanvaraisuudesta sekä tapaamaan lions-ystäviä ja solmimaan uusia tuttavuuksia.

valtakirja2019_taytettava_lomake(3).pdfLiitteenä vielä uudelleen valtakirja vuosikokoukseen.

 


Pirkko Vihavainen 

puheenjohtaja 2018-2019

 

 

 


Toimistolla uudet palveluajat

 

Lions-liiton toimiston palveluajat ovat muuttuneet toukokuun alusta lähtien.

Toimisto on avoinna ti – to klo 9.00 – 15.45. 

Puhelinaika ma – pe klo 13.00 – 15.45.

 

 

MyLion-sovelluksen käyttöön liittyy tietoturvariskejä

 

MyLion-tilille kirjautuminen ei täytä tietosuoja-asetuksen vaatimuksia ja tietojen luovuttaminen on vastoin GDPR vaatimuksia.


Sovelluksen tietosuojaselosteessa mainitaan mm., että sovellus kerää käyttäjän laitteilta tietoja, jotka ovat yhdistettävissä käyttäjän LCI-tiliin, jolloin laitteiston tiedoista tulee osa henkilötietoja.

LCI myös käsittelee tietoja tavalla, joka on vastoin EU:ssa voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä (GDPR). Lions-liiton edustajien keskustelussa tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion kanssa otettiin esille riskit anonymisoidun tiedon jakamisesta. LCI jakaa anonymisoituja tietoja kolmansien osapuolien kanssa, eikä rajoita kolmansien osapuolien toimesta tapahtuvaa anonymisoitujen tietojen käyttöä, koska ne eivät enää ole henkilötietoja. – Tämä on vastoin EU:n tietosuoja-asetusta.

 

Suurin riski sisältyy kuitenkin siihen, että ”LCI jakaa tietoja LCI:n kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kanssa, jotka suorittavat puolestamme palveluita, kuten tapahtumien kirjaamista, verkkosivujen isännöintiä tai tietojen säilytystä. Nämä kolmannet osapuolet saattavat käyttää yhteystietojasi viestintä- ja markkinointitarkoituksiin".

Lisäksi "jos käytät palveluita Euroopan unionin alueella tai muulla alueella, jonka lait säätelevät tietojen keruuta ja käyttöä, huomaa, että suostut henkilötietojesi siirtoon LCI:n toimesta alueeltasi maihin, joiden tietosuojalait eivät ehkä tarjoa samaa tietosuojan tasoa. Antamalla henkilötietojasi suostut tämän käytännön mukaisiin siirtoihin ja käsittelyyn."


LCI saattaa myös luovuttaa henkilötietoja sellaisille kolmansille osapuolille, jotka määrittelevät itse, miten ne käsittelevät henkilötietojasi ja mihin tarkoituksiin (ns. ”rekisterinpitäjät”). Edellä mainitut ulkopuoliset kolmannen osapuolen rekisterinpitäjät voivat käsitellä henkilötietoja omien menettelytapojensa mukaisesti, ja käyttäjän olisi tutustuttava näiden yritysten tai organisaatioiden omiin tietosuojakäytäntöihin henkilötietojen käytön selventämiseksi.

LCI perustaa tietosuojakäytäntönsä Illinoisin osavaltion lainsäädäntöön.

Euroopan Lions-maat ovat jo vuosia neuvotelleet LCIn kanssa tietosuojakysymyksiin liittyvistä asioista tuloksetta. Tällä hetkellä keskusteluissa on eurooppalaisen jäsenrekisterin perustaminen, minkä loppunsaattaminen vie aikaa.

Lions-liiton hallitus on antanut omalle tieto- ja viestintätekniikan työryhmälleen pikaisen toimeksiannon lähteä selvittämään paluuta kotimaiseen jäsenrekisteriin, josta siirrettäisiin ainoastaan välttämättömimmät tiedot kansainvälisen järjestön rekisteriin.

 

 

 

Kalajoen Lions vuosikokous lähestyy

 

Vielä ehtii ilmoittautua mukaan , viimeinen ilmoittautumispäivä Kalajoen vuosikokoukseen on 24.5.!!

 

Tule mukaan tärkeään kokoukseen ja merelliseen ilmapiiriin.

Kokouksen teema Puhdas meri-puhdas maa on esillä myös perjantain yleisötapahtumassa Hiekkasärkkäin Ostoskylä Raitissa klo 13-16 mm Pidä Lappi Siistinä ry, Pidä Saaristo Siistinä ry, Diabetes tietoutta,Verensokerin mittausta, Näkötiimi klo 13-15 suorittaa silmänpainemittausta, Leijonat Puhtaan veden puolesta sekä Itämeri-hanke ovat mukana. Lionsien järjestämään siivouspäivään mukana olleet koululaiset palkitaan tapahtumassa.

 

Kokousohjelma lauantaina Event Park Areenalla on nyt julkaistu ja nähtävissä https://www.lions.fi/data/liitteet/lions_vuosikokous191.pdf

Kalajoella on myös viikonlopun aikana kesäkauden avajaiset ja Hiekkasärkkien alueella järjestetään nuorison Skeba-bänditapahtuma yhteistyössä Lionsien kanssa.

Tule mukaan viihtymään Lions-hengessä Kalajoelle!

 

 

 

 

 


Ocean Confessional – tunnustus merelle

Kuvittele auringossa välkehtivä meri ja ainutlaatuiset hiekkasärkät. Tee rauhoittava kävely kuvankauniilla Suomenlahden rannalla. Rannalla sinua odottavat kynä, biohajoava paperi sekä tunnustusten tynnyri, johon voit jättää ajatuksesi merestä. Hengitä luontoa ja ota luonnostasi kiinni, nauti ja anna sen puhua.


Leijonat puhtaan veden puolesta -puuhaporukka haastaa jokaisen leijonan, leon ja puolison ottavan Kalajoen kesässä pienen miettimishetken yhteiselle tulevaisuudellemme.

Ajattelua avaamassa on kansainvälinen taideprojekti Ocean Confessional. Siinä Kanadalainen taiteilijakaksikko Sam Shamsher ja Peter Fung rantautuvat Suomeen ja pyytävät meitä hiljentämään hetkeksi ja miettimään omaa salaista sekä antamatta jäänyttä tunnustustamme merelle.

Tynnyriin jättämillä ajatuslapuillamme me osallistumme Helsinki Design Weekillä syyskuussa Design Museossa pidettävään Aalto-yliopiston Critical Tide -näyttelyyn, joka tutkii muotoilua, meriä ja muutoksen mahdollisuutta tutkimuksen ja aktivoivan yhteisöllisyyden keinoin. Näyttely huipentuu näyttävään esitykseen, jossa leijonien ja muiden ihmisten jättämät tunnustukset soudetaan Itämerelle pitkänä kannanottoriuttana.

Syyskuussa järjestettävä Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali, johon osallistuu vuosittain n.170 000 kävijää. Helsinki Design Week edistää muotoilua kansainvälisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa ja avaa ihmisille uusia näkökulmia ja kanavia yhteiskunnalliseen kehittämiseen sekä siitä keskustelemiseen.

Critical Tide- Helsinki Design Week-yhteistyön yhtenä tarkoituksena on tuoda meidän leijonien ja leojen tekeminen uusien ihmisten näkyville yllättävissä yhteyksissä.

Mutta antakaamme ensin Kalajoella tunnustuksemme merelle!

 

Kunniagalleriassa jo 117 klubia

 

Vuoden 2019 alku näyttää jäsenkehityksen kannalta hyvältä.  Huhtikuun lopun tilaston mukaan jäsenmäärä on kasvanut joulukuun lopun jäsenmäärään verrattuna 29 jäsenellä ja kunniagalleriaan on päässyt 117 klubia.

Lausun parhaimmat kiitokset ja onnittelut kaikille asiaan vaikuttaneille! Pidetään hyvä huoli niin uusista kuin vanhoista jäsenistä niin ”perälauta” ei vuoda!

 

Vielä muistutuksena, että palveluapuraha-aloitteen hakuaikaa on jatkettu kauden loppuun saakka. Tämähän tarkoittaa sitä, että klubeilla on tilaisuus saada apuraha sellaisista uusista jäsenistä, jotka ovat kirjattu 1. huhtikuuta ja 30. kesäkuuta välisenä aikana. Apurahan suuruus on 35 USD jokaisesta jäsenenestä. Päämaja lähettää hakemuslomakkeen sähköpostitse vaatimukset täyttäville klubeille.

 

Harri Hirvelä

Jäsenjohtaja

 

Kampanja100 etenee

Maailmanlaajuisesti on jo ensimmäiset 100 miljoonaa kasassa, Euroopasta tosin vasta kaksi miljoonaa, kun pääosa edelleenkin kertyy Kaukoidästä.

Suomen tulos on nyt reilut 150 000, jo 20 000 enemmän kuin viime kaudella ja kauttahan on vielä vajaat 2 kk jäljellä. 

 

Jäsenkeskiarvo ylitti juuri 7 dollaria. Mutta klubeista vasta kolmannes on osallistunut, ja piireittäin on suurta vaihtelua. M-piirin perinteinen vuosimaksu teki siitä taas edelläkävijän; kuvernöörille ja ja LCIF-koordinaattorille on tiedossa 100% lahjoittajapalkinnot. Myös D-piiri on lähellä samaa, 84%:lla. Maagisen 10 000 dollarin rajan on ylittänyt jo 8 piiriä: A, B, C, E, H, M, N ja O. Ne voivat anoa tuloksestaan 15% palautuksen paikkakunnan kehittämisapurahana. Ei kun miettimään sopivia kohteita! Varsinaisia apurahoja ovat tällä kaudella saaneet ainakin B-piiri diabetesleiriin, E-piiri lastenklinikan instrumentteihin ja I-piiri vanhainkodin varavoimalaan.

Klubeista 15% palautuksen saa jo LC Espoo/Keskus 5000 dollarin tuloksellaan. Lähellä ovat myös Helsinki/Pakinkylä (4050), Paltamo (4000), Ylivieska (3897), Kirkkonummi/Kyrkslätt (3800) ja Rovaniemi/Napapiiri (3115). Nämä lienevät jo saaneet kiitos- ja kannustuskirjeen Päämajasta. Kolme näistä olikin malliklubeja jo SightFirst II -kampanjassa. Kampanja100:n malliklubisitoumuksen on lähettänyt vasta yksi klubi, muuten ensimmäinen koko Skandinaviassa. Arvatkaapa mikä?

Kaikkiaan 64 klubia on jo lahjoittanut vähintään yhden ja 17 klubia kahden Melvinin verran, ja 101 uutta Melviniä on saanut laattansa. Mutta lähes 600 klubia on vielä nukuksissa. Tavoitteeni on, että jo tämän kauden aikana kaikki Suomen klubit osallistuisivat keräykseen, pienelläkään summalla. Sen voi yksityinen jäsenkin tehdä. Kuukausilahjoittaja parantaa samalla klubinsa ja piirinsäkin tulosta. Ja heitä on alkanut tullakin ilahduttavasti.  Olemme jäseniä maailman luotettavimmaksi rankatussa palvelujärjestössä – uskokaamme siihen itsekin!

Liiton hallitus päätti lahjoittaa 18 000 dollaria Mosambikin tulvakatastrofiin. Samalla käynnistettiin katastrofikeräys maahan, jota kohtasi ennen näkemättömät kaksi hirmumyrskyä peräkkäin. Kuten tunnettua, kehitysmaassa samalla rahalla saa aikaan monin verroin enemmän kuin meillä Suomessa. Auttamalla Afrikassa vähennämme pakolaispainetta meillä Suomessa! Ohjeet Liiton kotisivulla.

WHO:n ja LCIF:n tavoite oli hävittää tuhkarokko maailmasta ensi vuoden kuluessa. Tuhkakokkokuolemat vähenivät jo vuosien 2003 ja 2017 välillä 300 000:sta 43 382:een. Mutta tautipa iskikin takaisin – kiitos heikentyneen rokotekattavuuden, erityisesti sotatoimialueilla, kuten Syyriassa ja Ukrainassa, mutta myös valhekampanjoiden kohteena olevissa länsimaissa, jopa Ruotsissa. Huhtikuun puoliväliin mennessä maailmassa oli todettu jo 112 000 sairastunutta, neljä kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Luodon kunnassa tuhkarokkotartunnan aikaansaama julkisuus ja terveydenhuollon panostus nostivat lasten rokotuskattavuuden 75.5:stä 82,5 prosenttiin, mutta sekään ei vielä riitä estämään epidemioita. Meilläkin on siis vielä tehtävää.

Otetaan siis Kampanja100 tosissaan! Kaikki klubit mukaan, jo tällä kaudella! Otetaan kampanja osaksi klubin toimintasuunnitelmaa.

PCC Heikki Hemmilä pMJF

LCIF-kampanjapäällikköSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot