Kiitos kaikille


Kiitos kaikille lioneille ja leoille hienoista ja merkityksellisistä – myös yli sukupolvien ulottuvista yhteisistä - aktiviteeteista, joita olette tämän vuoden alussa jo ehtineet tehdä! Muistetaan auttaa leoja löytämään mukava lionsklubi siinä vaiheessa, kun  leoikä tulee täyteen. Tämähän on yksi tämän kauden tavoitteista.

Ensi kauden suunnitelmia tehtäessä muistetaan Kampanja 100, Leijonat ja puhtaat vedet, Sydäniskurien hankinta, Lions Quest -koulutukset ja monet muut hyvät ja tarpeelliset projektit.

 

Hyvää kevätkautta kaikille - Sydämellä palvellen!

 

CC Pirkko

 

 

Vuosikokous 2019

Tervetuloa Suomen Lions-liitto ry:n 66. vuosikokoukseen Kalajoelle 7.-9.6.2019!

Ensi kesän Lions Vuosikokouksen ohjelmapassit ja kokousohjelma on nyt julkaistu! Käy katsomassa verkkosivuilla http://www.lionskalajoki2019.com/

 

OSALLISTUMISPASSIT

Ensin mainittu hinta on passille, joka on varattu ja maksettu 30.4.2019 mennessä. Suluissa oleva hinta on jälki-ilmoittautuneille.

 

Passi 1: Kaljaasi 185 € (225 €)

sisältää: pe seminaari, avajaisjuhla ja rantaleijonailtamat + illallinen

la vuosikokouksen avaustilaisuus, vuosikokous, lounas, kahvit ja iltagaala + illallinen

 

Passi 2: Sluuppi 155 € (195 €)

sisältää: la vuosikokouksen avaustilaisuus, vuosikokous, lounas, kahvit ja iltagaala + illallinen

 

Passi 3: Seilipaatti 135 € (175 €)

sisältää: pe avajaisjuhla ja rantaleijonailtamat + illallinen

la vuosikokouksen avaustilaisuus, vuosikokous, lounas ja kahvit

 

Passi 4: Jolla 55 € (95 €)

sisältää: la vuosikokouksen avaustilaisuus, vuosikokous, lounas ja kahvit

 

Passi 5: Öykki 30 € (50 €)

sisältää: la vuosikokous ja kahvit

 

Passi 6: Ajopuu, pe 60 € (90 €)

sisältää: pe rantaleijonailtamat + illallinen

Ajopuu on tarkoitettu puolisoille, jotka osallistuvat perjantain iltamiin eivätkä muuhun ohjelmaan sekä niille talkoolaisille, jotka ovat päivien aikana talkoissa ja osallistuvat perjantain iltamiin.)

Tämä sulkuosuus löytyykin jo valmiiksi ruotsiksi


Kokousilmoittautuminen avataan pian, varaathan majoituksesi ajoissa.

Tervetuloa!

 

 

LION 1/19 ilmestyi digilehtenä

 

Tämän vuoden ensimmäinen pelkästään digilehtenä julkaistava LION-lehti on ilmestynyt ystävänpäivänä 14.2.2019.

 

Lue numerosta 01/19 muun muassa 

 

*

Vaelluskala ry haastaa leijonat keräämään tietoa purojen tilasta.

 

 

*

Lions Quest tarjoaa koulutusta myös liikuntaseurojen valmentajille.

 

*

Kansainväliseen rauhanjulistekilpailuun Suomesta

Kunpa missään ei olisi sotia -teos.

 

LION-lehti löytyy osoitteesta .

 

Suomen LION-lehti on saanut myös oman mobiilisovelluksensa LION Magazine Suomi, jonka voi ladata esimerkiksi omaan matkapuhelimeen Google Playsta tai App Storesta. Lue maailman upeimmat tarinat missä ja milloin tahansa.

 

Neljä printtilehteä

LION-lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi printtinä. Numerot 1/19 ja 5/19 ilmestyvät vain digilehtenä osoitteessa .

 

Vuoden 2018 alusta kansainvälinen organisaatio on pienentänyt tukea printtilehdille 6 USD dollarista 4 USD dollariin, mikä käytännössä tarkoittaa, että lehteä voidaan julkaista printtinä vain neljä kertaa vuodessa. Digilehtiä on kuitenkin mahdollista julkaista 6 kertaa vuodessa. Muutosten taustalla on kansainvälisessä järjestössä tehtävä strategiatyö, jolla LCI tähtää uudelle vuosisadalle.

 

Anna-Kaisa Jansson

Päätoimittaja

 

 

Palvelujohtajan 

maaliskuun muistettavat

Lions toimintakautemme on siinä vaiheessa, että ensi kauden klubivirkailijat alkavat jo suunnittelemaan ensi kautta ja samaan aikaan klubilla on paljon palveluaktiviteetteja vielä toteutettavana, ennen kauden loppua. Ohessa muutamia "vinkkejä" klubeille lähiviikoille ja kuukausille.

 

1. Maaliskuun alun KVN-kokouksessa vahvistetaan ensi kauden toimintasuunnitelmat => klubeille tärkeää tietoa kauden omaan suunnitteluun heti KVN-kokouksen jälkeen.  

 

2. Lionien sydäniskurikampanja etenee Eduskunnassa 12. maaliskuuta pidettävän "aloitussession" muodossa. => Klubeille lisätietoa heti tilaisuuden jälkeen !  

 

3. Kevät on iloista palvelutoiminnan aikaa: Esimerkkejä eri aktiviteeteista eri puolilla Suomea ! // i-piirin ulkoilupäivä Oulussa klubien yhteisaktiviteettina 16.3.2019 / N-piirissä Vantaankoski/Vandaforsen klubin Nappulakisat Seutulassa http://www.nappulakisat.fi/ ja monia muita.  www.lions.fi/(piirin tunnuskirjain)   Käykää "surffaamassa" eri piirien sivuilla; -Siellä on PALJON mukavaa asiaa ja tapahtumia ; )

 

4. Mediataitoviikkoa vietettiin yli 1800 koulussa ja päiväkodissa viikolla 6 ! Lionsklubit olivat mukana eri puolilla suomea VASTUU ON MEIDÄN -kampanjan merkeissä. 

 


Haluan näin hiihtolomaviikkojen aikaan toivottaa kaikille mukavaa yhdessä olemista ja tekemistä sekä erityisesti positiivista vaikuttamista lionstoiminnassa. TULE MUKAAN AUTTAMAAN !

 

Jukka Isotalo

Palvelujohtaja(GST) 2017-2010


 

 Piirikierros alkoi Joensuusta – ideoiden kirjo ilahdutti

 

Maailman ensimmäinen Lions Lab sytytti H-piirin liekkeihin Joensuun pelastuslaitoksella, josta alkoi Leijonat puhtaan veden puolesta -projektitiimin piirikierros 30.1.2019.

 

Lions Lab on parituntinen yhteissuunnittelupaja, jossa katsotaan ensin yhdessä ulapalle tulevaisuuteen ja sen jälkeen sukelletaan syvälle tähän päivään ja aina omaan itseemme saakka – mitä juuri minä olisin valmis ihmisenä ja leijonana tekemään puhtaan veden riittävyyden vuoksi maailmassa?

 

Joensuussa syntyneiden ideoiden kirjo vaihteli vesilähettiläistä kertakäyttövapaaseen lionstoimintaan ja hiilineutraaliin vuosikokoukseen. Tavoitteena on, että parhaat ideat päätyvät parhaillaan käynnissä olevaan aktiviteettikilpailuun.


Lue lisää: https://puhtaatvedet.lions.fi/artikkeli/piirikierros-alkoi-joensuusta-mika-uskomaton-voimaporukka/

 

Ps.  Kentältä on kantautunut toivetta termien selvennykseen: miten eroavat ja limittyvät Leijonat puhtaan veden puolesta ja Itämerihaaste? Entä mikä on kärkihanke? Itämerihaasteen koordinaattori Lotta Ruokanen, Leijonat puhtaan veden puolesta -hankkeen projektipäällikkö Karoliina Vilander ja ympäristöministeriön projektipäällikkö Jenni Jäänheimo vastaavat:  https://puhtaatvedet.lions.fi/artikkeli/puhtaat-vedet-itamerihaaste-ja-karkihanke-termit-ja-toimijat-selviksi/


itamerihaaste_ja_leijonat.docx

 piirikierros_kirjoitus__joensuu.docx


Kampanja100: tilanne helmikuussa 2019

 

Maailmanlaajuisessa väliraportissaan Dr Jitsuhiro Yamada ja kampanjan varapuheenjohtaja Frank Moore totesivat kampanjan olevan hyvässä vauhdissa. Osalla alueista on tehty hyvää työtä tavoitteiden eteen, mutta osassa se on vielä vaiheessa.

 

Monet klubit ympäri maailman johtavat esimerkillään sitoutumalla malliklubeiksi. Päämajaan odotetaan tulevan satoja sitoumuslomakkeita, jotka vastaavat jopa 3.6 miljoonan dollarin keräystulosta. Monilla moninkertaispiirin koordinaattoreilla on hyvä yhteys piireihinsä, joskin osalla heikompi, missä todettiin olevan kehittämisen paikka.

Jatkoa ajatellen todettiin seuraavat tarpeet:

Piirikuvernöörien tuki kampanjalle on keskeistä. Heidät täytyy saada sitoutumaan kampanjan tavoitteisiin, mikä tullaan huomioimaan erityisesti tulevassa elektikoulutuksessa.

Klubikoordinaattoreiden jatkuva koulutus ja sitouttaminen varmistaa kampanjan onnistumisen.

Erityisesti kannustetaan jäseniä lahjoittamaan sata dollaria vuodessa ryhtymällä kuukausilahjoittajiksi ja/tai järjestämällä klubien omia tai yhteisiä varainkeruutapahtumia. Tämä tekee siis n. 7.3 € kuukaudessa. Olisiko tasan kymppi liikaa?

Omassa piirissäni on jo yksi kuukausilahjoittaja aloittanut ja toinen lupautunut. Lisäksi ainakin yksi klubi aikoo malliklubiksi (kokonaistavoite 750 USD/jäsen).

 

PCC Heikki Hemmilä pMJF

LCIF-MDC 2018-2021

 

Liitteenä kaikkien Pohjoismaiden keräystulokset tammikuun 2019 loppuun mennessä vertailtuna kuluvan kauden tavoitteeseen, mikä on 15% kokonaistavoitteesta.

 

kampanja100_tulosliite.docx 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot