Hyvät lionit ympäri Suomen, marraskuun uutiskirje

Katseemme on kohti tulevaisuutta, edessä häämöttävät joulun ajan runsaat aktiviteetit klubeissa.

 

Liiton johdon kannalta rauha on palannut maahan. Talon myynti jatkuu. Jäsenkato on hidastunut.

 

Hyvän Päivän viikolla käveltiin onnistuneesti diabeteskävelyitä koko maassa yli 30 paikkakunnalla. Saimme näkyvyyttä, raitista ilmaa, uusia ystäviä, kohotimme kuntoa ja ehkäisimme osaltamme diabeteksen puhkeamista.

 

Koko maan puheenjohtajana on ollut ilo vierailla jo lähes kaikissa piireissä seuraamassa, mitä juuri te siellä teette.

 

Ensi vuoden pääteemoja tulee olemaan kumppanuuksien kehittäminen ja kahden eri vuosijuhlan, Lions-toiminta 70 vuotta ja Suomen Lions-liitto 60 vuotta, huomioiminen.

 

Aarne Kivioja

puheenjohtaja

 

Kiitos ajastasi palvelulle – Tack för tiden du ger

 

Seinäjoki kutsuu leijonia

 

Tervetuloa Suomen Lions-liitto ry:n 67. vuosikokoukseen Seinäjoelle 5.-7.6.2020.

 

Virallisen vuosikokouksen ohella Seinäjoella juhlistetaan jälleen kerran leijonien hyvän työn lisäksi myös suomalaisen Lions-toiminnan erityisiä merkkipäiviä.

Suomen ensimmäinen lionsklubi, LC Helsinki-Helsingfors, perustettiin 70 vuotta sitten, 14.8.1950. Suomen Lions-liitto perustettiin 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä ja tukemaan klubien toimintaa –samana vuonna, tulevaa vuosikokousta isännöivästä Seinäjoesta tuli kaupunki.  

 

Vuosikokouksen ohjelma ja käytännön järjestelyitä koskevat tiedot julkistetaan pala kerrallaan osoitteessa . Hotellikiintiöt avataan varattaviksi loppuvuonna 2019 ja ilmoittautuminen vuosikokoukseen aukeaa alkukeväällä 2020. 

 

Laita ajankohta jo kalenteriin muistiin!

  

LION 5/19 ilmestyi digilehtenä 

Tämän vuoden toinen pelkästään digilehtenä julkaistava LION-lehti on ilmestynyt. Lue numerosta 05/19 muun muassa  

 

* Ämpärihaaste heitetty leijonille ()

Leot haastavat lionit keräämään ämpärillisen roskaa ympäristöstään

 

* New Voices -ohjelma käynnissä ()

Ohjelma antaa kaikille mahdollisuuden vaikuttaa ja tulla kuulluksi

 

* Avoimin mielin nuorisovaihtoon ()

Turvallinen tapa tutustua uuteen kulttuuriin ja vieraisiin ihmisiin

 

LION-lehti löytyy osoitteesta .

Suomen LION-lehti on saanut myös oman mobiilisovelluksensa LION Magazine Suomi, jonka voi ladata esimerkiksi omaan matkapuhelimeen Google Playsta tai App Storesta. Lue maailman upeimmat tarinat missä ja milloin tahansa.

 

LION-lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi printtinä. Numerot 1/19 ja 5/19 ilmestyvät vain digilehtenä osoitteessa .

 

Jäsenasiaa  

Arvoisat leijonat, olemme saaneet tällä kaudella joukkoomme n. 350 uutta jäsentä mutta toki poistumaakin on erinäisten syiden takia ollut, joten olemme n. 230 jäsentä miinuksella. 

 

”Haku Päällä” –kampanja jatkuu ja työkaluja löytyy jäsenhankintaan ja klubitoiminnan kehittämiseen liiton jäsensivuilta. Yli kahden nettojäsenen kunniagalleriaan on lokakuun loppuun mennessä päässyt jo 35 klubia. Löytyyhän sinunkin klubisi nimi galleriasta piakkoin! 

 

Hyvä jäsenhankinta vaikuttaa klubin talouteen positiivisesti, jäsentoimiala on varannut 5 000,00 € jaettavaksi parhaille jäsenhankinnassa onnistuneille klubeille rahapalkintona. Kannattaa olla mukana jakamassa pottia kauden lopussa. 

 

On selvää, että vain viihtyisillä klubitapaamisilla ja jäsenistön tärkeäksi kokemilla ja hyvin yleisölle tiedotetuilla aktiviteeteilla luomme sellaisen klubitoiminnan perustan, jolle on hyvä rakentaa pysyvää jäsenkasvua.

MD-GMT Harri Hirvelä

 

Leijonat Suomen luonnossa 70 vuotta -tempaus käynnistyy 

Ilmianna rakkain ympäristöteemainen palveluprojektisi!


Suomen leijonat ja leot ovat palveluprojektien huippuasiantuntijoita.  
Suomen leijonatoiminnan 70-v juhlavuotena haluamme nostaa esiin 70leijonien ja leojen tekemää ympäristöprojektia, koska jakamalla osaaminen lisääntyy ja toiminnan vaikuttavuus kasvaa. 

 

Palveluoppiminen ei ainoastaan ole leijonayhteisölle lajityypillinen tapa toimia, vaan myös jotain mitä maailma ja planeettamme tarvitsee, ja jonka me suomalaiset ympäristöteemaisenkin koulutuksen kärkimaana myös taidamme.

Ilmianna projektisi ja ole osa yhteistä, vastuullista ja innostavaa 70v Leijona -juhlavuotta!

Leijonat puhtaan veden puolesta – hanke,

Ilmiannot:  

 

Avoin kutsu kaikille Suomen leijonille ja leoille

 
Hyvä leijona ja leo, 
Lähde mukaan toimimaan ympäristön puolesta ja etsimään yhdessä kanssamme juuri sinulle ja klubillesi sopivia ratkaisuja, joilla voimme parantaa vesien laatua ja ennaltaehkäistä vesien likaantumista.  

 
Kaksivuotinen Ympäristöministeriön rahoittama LEIJONAT PUHTAAN VEDEN PUOLESTA -hanke toteuttaa osaltaan Suomen vesienhoidon ja merenhoidon toimenpideohjelmia, joissa etsitään toimet vesien hyvän tilan saavuttamiseksi.  
 
Hankkeen projektiryhmä järjestää maanantaina 25.11.2019 klo 17.30- Askotalossa, Askonkatu 9, Lahti, yhteistyössä piirimme kanssa noin 2,5 tuntia kestävän infotilaisuuden/työpajan, Lions Water Labin, jossa kaikki vesiensuojeluteemasta kiinnostuneet leijonat, leot ja yhteistyökumppanit voivat nostaa esille jo onnistuneita vesitekoja ja ideoida yhdessä uusia. Mukana myös Vesijärvisäätiön edustaja. 

Tilaisuudessa kahvitarjoilu 10€. 
Ilmoittautumiset C- piirin sivujen kautta 18.11.2019 mennessä. 
 
Lämpimästi tervetuloa yhteisen tulevaisuutemme äärelle. 
We serve for clean waters! 
 
C- piirin Piirikuvernööri Hannu Hertti  
ja piirin Ympäristövastaava Timo Ståhl

 

  

Kampanja 100 tilanne

Kampanja-ajasta on kohta puolet kulunut, ja maailmanlaajuisesta  300 miljoonan USD:n tavoitteesta saavutettu 125 miljoonaa. Euroopasta on lahjoitettu reilut 10 miljoonaa, mistä Pohjoismaiden osuus on viidennes, n. 2,2 miljoonaa. Suomi on jäsenkohtaisessa tilastossa vielä Pohjoismaiden jumbosijalla luvuin 18,2 USD/jäsen, tosin kokonaistuloksella 382 305,79 USD olemme kolmantena. Jäsenistömmehän edustaa puolta koko Skandinaviasta. 

 

Klubeistamme vasta alle puolet on osallistunut kampanjaan, jäsenistä vain joka 200:s on raottanut omaa lompakkoaan. Melvin Jones Fellow –arvonimellä on Suomessa liian korkea status, kun sitä ei tahdota antaa kuin aivan ylivoimaisista ansioista. Senhän voi ansaita itsekin, mitä minä pidän kunniakkaampana tienä, sillä MJF:n ”hinnalla” saa esimerkiksi 1000 lasta suojatuksi tappavalta tuhkarokolta, tai palautetuksi näön 20 kaihipotilaalle. Olen ylpeä 8000 rokotetusta lapsesta, niiden 110 miljoonan joukossa, jotka LCIF on hoitanut.

 

Itse asiassa IP Sten Åkenstamin aikana keskusteltiin vielä, saako Melvinin maksaa myös yleisöltä kerätyillä varoilla! Olen myös kuullut epäiltävän, että tilaamalla MJF-plakaatin, raha on pois hyväntekeväisyydestä, tai että se täytyy maksaa klubin hallintotililtä. Filippiineillä prässätty plakaatti ja pikkuruinen pinssi maksavat tuskin enempää kuin niiden rahti Suomeen. Nämä ja muut hallintokulut maksetaan LCIF:n sijoitustuotoilla. Ja hyväntekeväisyys on aktiviteettia, niin LCIF:llä kuin AR-Säätiölläkin. 

 

Melvin-plakaatien ja lahjoittajapinssien lisäksi klubeja houkutellaan Malliklubin statuksella. Siihen tarvitaan sitoumus lahjoittaa 500 dollaria per jäsen yhteensä viiden kauden aikana. Suomessa on vasta yksi sellainen, LC Ylivieska (nyt jo 494 USD/jäsen). Tällä hetkellä jo 24 klubia on lahjoittanut yli 100 USD/jäsen ja yli 200 dollariin ovat yltäneet Espoo/Keskus (269), Paltamo (210) ja Vantaa/Kaivoksela(243) oman klubini lisäksi. Tulkaahan perässä!

 

Klubin koko tietysti vaikuttaa jäsenkeskiarvoon paljon. Haluan nostaa esille myös dollarimääräisesti suurimpia lahjoittajia: Puheenjohtajamme klubi Helsinki/Pakinkylä johtaa 7662 dollarilla. Yli 4000 sarjassa seuraavat Järvenpää/Jean Sibelius (7000), Espoo/Keskus (6470), Helsinki/Kontula (5039), Ylivieska (4947), Lempäälä (4809), Kirkkonummi/Kyrkslätt (4800) ja Paltamo(4000). Yli 3000 tasolle pääsivät Helsinki/Töölö, (3761), Vantaa/Kaivoksela(3655), Vantaa/Vernissa (3125), Rovaniemi/Napapiiri (3115), Posio (3000), Kvarnbo (3000) ja Helsinki/Revonsalmi (3000). Kaikkiaan 106 klubia on lahjoittanut vähintään yhden Melvinin. Kiitos siitä!

 

Nyt onkin tavoite lisätä vauhtia. Rahaa on mahdollista kerätä samoilla keinoin kuin Punainen Sulka –kampanjassa, lipaskeräyksin, konsertein, tavara-arpajaisilla ja myyjäisillä, sekä tietysti – itse lahjoittamalla. 

Jokainen klubi mukaan! Kauden tavoite on 50 dollaria per jäsen. Mutta pienikin summa auttaa parantamaan maailmaa, kun se menee 100% perille, maailman luotettavimman järjestön toimittamana. 

 

Ole rohkea – Ole Melvin  Var modig – Var Melvin


Heikki Hemmilä

LCIF-ja Kampanja100-koordinaattori MD 107 Finland

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot