Hyvät lionit ympäri Suomen

Uusi kausi on alkanut. Toivottavasti siitä tulee seesteinen ja aikaansaava.

Vuosikokouksen pöytäkirjaa tarkastetaan edelleen, joten virallisesti ei vuosikokouksemme päätöksiä vielä pääse toteuttamaan. Tämä odottelu tietysti puheenjohtajaa harmittaa.

MyLion tuottaa ainakin aluksi harmaita hiuksia, kun se ei varsinkaan suomenkieliseltä osaltaan toiminut kauden alussa kuten piti. MyLioniin kirjautuessa jokainen meistä joutuu antamaan suostumuksen sellaiseen, joka ei kunnolla täytä uusimpia eurooppalaisia tietosuoja-asetuksia. Näiden ongelmien ratkaisemiseksi tehdään töitä.

Toimistomme henkilökunnan väheneminen ei voi olla näkymättä Lions-toimintamme sujuvuudessa varsinkin, kun osa toiminnoista on järjestetty uudella tavalla. Esimerkiksi neuvontatehtävät ovat nyt pääsääntöisesti piirien vastuulla ja tulemme Lion-lehden liitteessä julkaisemaan kustakin piiristä ne henkilöt, jotka ovat lupautuneet toimimaan neuvonantajina.

Yhteistyö on voimaa - sanotaan. Niinpä tällä kaudella keskitymme uuden, aivan kohta tehtäväänsä valittavan kumppanuusjohtajan kanssa rakentamaan siltoja ympärillämme toimiviin ihmisiin ja järjestöihin.

Perustyö, jonka vuoksi me kaikki olemme liittyneet Lions-järjestöön, tehdään kuitenkin klubeissa. Pitäkää jokainen osaltanne huolta siitä, että klubissanne on mielekästä tekemistä kaikille. Se johtaa varmuudella siihen, että uusia jäseniä saadaan mukaan.

Perehdytään asioihin, jotta huhupuheita ei tarvitse uskoa. Suhtaudutaan positiivisesti eteen tuleviin asioihin. Mennään aktiivisesti mukaan toimintaamme eteenpäin vieviin tekoihin.

Kiitos ajastasi palvelulle"

Aarne Kivioja

Puheenjohtaja 2019-2020

Haku Päällä jatkuu…

Tapahtumarikas kesä alkaa olla kohta takanapäin ja on ollut ilo huomata klubien ennakkoluuloton ja aktiivinen osallistuminen esittelypisteineen erilaisiin kesätapahtumiin. Mm. festarikansalta on tullut hyvää palautetta, sinne menemme jatkossakin! Parhaimmat kiitokset kaikille aktiivisille toimijoille ja lions – tietouden sanansaattajille!

Haku Päällä – kampanja jatkuu edellisen kauden tapaan ja pyrimme kaikki yhteistuumin kasvattamaan jäsenmääräämme, joka on nyt 21 100. Klubien määrä on 876. Järjestön monipuolisten nettisivujen lisäksi työkaluja klubitoiminnan kehittämiseen ja jäsenhankintaan löytyy liiton jäsensivuilla olevasta Haku Päällä – työkalupakista. Uusia jäsenhankintaesitteitä, ns. ”haitariesitteitä” on jonkin verran saatavana liitosta ja liiton jäsenjohtajalta. Ehdottomasti paras jäsenhankintamenetelmä on henkilökohtainen kontakti ehdokkaaseen. Helppo tapa lähestyä on kysyä: Onko kukaan pyytänyt sinua

leijonaksi?

Liiton nettisivulle tulee myös tällä kaudella ”Hall of Fame”, jossa ilmoitetaan ne klubit, joiden jäsenmäärä on kasvanut vähintään kahdella. Seinäjoella kesäkuussa 2020 pidettävässä vuosikokouksessa tässä kunniagalleriassa oleville klubeille annetaan kunniakirja ja klubien kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Tämä kunniagalleriakausi kestää 1.6.2019–31.5.2020. Onhan klubinne mukana arvonnassa!

Aktiivista ja menestyksekästä jäsenhankintakautta!

MD-GMT Harri Hirvelä

Hyvän mielen joulukortit

Tänäkin vuonna yksi tärkeimmistä yhteisistä varainhankinta-aktiviteeteistamme suuntautuu kotimaisten nuorten hyväksi. Muistamalla omia läheisiäsi Lions-joulukortilla ja myymällä kortteja eteenpäin, annat oman arvokkaan panoksesi nuorten hyväksi.

Yhteistyössä koulujen ja yritysten kanssa voidaan nuorisotyötä tukea entistä enemmän!

Joulukorttimyynnistä klubi saa puolet (50 % myynnistä) käytettäväksi oman paikkakunnan lasten ja nuorten hyväksi.

Tänä vuonna Lions-joulukorttien esite/toimintaohjeet ja mallikortit toimitetaan piirikuvernööreille kirjekuoressa Vantaan KVN- kokoukseen 24.8.2019, edelleen toimitettavaksi piiriensä klubeille.

Tilauslomake lähetetään klubien sähköpostiositteeseen.

Ilahduta ystäviä aidoilla joulukorteilla – autat lapsia ja nuoria – saat itse hyvän mielen!

-----

Liiton vuosikokouksen pöytäkirjan tarkastaminen on venynyt ja vuosikokouspöytäkirja tulee löytymään liiton kotisivuilta Jäsenille osuudesta Kokouksia, kokouspöytäkirjat - kohdasta heti kun se on hyväksytty.