Hyvät lionit, syyskuun uutisviesti

Kausi on päässyt vauhdilla käyntiin ja olen saanut vierailla ja tutustua toimintaan jo varsin monessa piirissä.

 

Vaikutuksemme muodostuu kolmesta peruspilarista: lähiympäristö, koko Suomi, koko maailma.

Kaikki alkaa siitä, että oma klubi tarjoaa mielekkäitä virikkeitä ja mahdollistaa toimimisen palveluhaluisille. Monimuotoisesti, kuten tämän kauden tunnuslause on.

 

Kansallisella tasolla voidaan tehdä paljon asioita yhdessä. Tässä meitä auttaa jatkossa vastavalittu kumppanuusjohtajamme Veikko Teerioja tulevine adjutantteineen. Mielenkiinnolla odotan, kuinka piirikuvernöörien kanssa yhdessä sovitut diabetes-kävelyt tulevat toteutumaan lokakuun 12. päivänä. Leijonat puhtaan veden puolesta -ajattelu on levinnyt koko maahamme tehokkaan työryhmän toimesta. Helsinki Design Weekin näyttelyssä saattaa todeta kansainvälisen yhteistyön olevan voimakkaasti esillä vesiensuojelussa.

 

Kansainvälisesti toimimme presidentti Choin kauden tunnussanan "monimuotoisuus" teemaa soveltaen. Presidentti Choi on innokas teemaklubien ja LCIF:n kannattaja sekä puolestapuhuja. Vajaan kuukauden päästä alkaa Eurooppa-forum Tallinnassa. Olethan sinäkin mukana! 

 

Vuosikirjamme on tietoturvasyistä supistettu Lions Info –lehdykäksi. Siinä pyydän erityisesti kiinnittämään huomiota uuteen kohtaan ”Neuvonta/Information” piireissä. Tuo neuvontapalvelujen siirto piireihin on toimistotehtävien uudelleenjärjestelyä, joka jatkuu ja hakee uusia toimintamuotoja pitkin syksyä.

 

Toimistotehtävien uudelleenjärjestelyssä toinen tärkeä muutos on ollut tarvikemyynnin ulkoistaminen. Ulkoistaminen tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että B- ja N-piirien vapaaehtoiset hoitavat verkkokaupan kautta tulevat klubitarvikehankintatilaukset. Tarkemmat ohjeet löydät Lions Infosta.

Päätös jatkaa MyLionin käyttöä oli lopulta kuvernöörineuvostossa yksimielinen. Toivon, että jokainen teistä voi kokea sen omakseen ja saamme taas palveluilmoitukset entiselle tasolle ja tietysti mieluummin vielä nousemaan. 

Perehdytään asioihin,  ajatellaan positiivisesti ja hyväksytään enemmistöpäätökset. Siinä pähkinäkuoressa toiveeni.

 

Kiitos ajastasi palvelulle - Tack för tiden du ger

Aarne Kivioja

puheenjohtaja

 

 

LION 4/19 ilmestyi

 

Uunituore LION-lehti 4/19 on ilmestynyt.

Lue numerosta 04/19 muun muassa Aurinko keittää Keniassa

Aurinkokeitin-projekti sai jatkorahoitusta yhteistyökumppanilta.

 

Orkester Norden kesäkiertueella

Nuoriso-orkesterin kesään kuului leirin lisäksi neljä konserttia

 

66. vuosikokous Kalajoella: Kivioja ja Reijonen uudet puheenjohtajat

 

Sekä monista muista mielenkiintoisista aiheista. LION 04/19 on ilmestynyt myös digilehtenä osoitteessawww.lions.fi/lionlehti.  Lehti pdf-tiedostona löytyy kotisivujen arkistosta.

 

Lion-lehden mukana jaettiin Lions Info, jossa on paljon hyödyllistä tietoa.

 

New Voices

 

Edellisen kansainvälisen presidentin Gudrun Yngvadottirin aloittama New Voices -ohjelma jatkuu. Uusiä ääniä -ohjelman tavoite on vahvistaa palvelua, jäsenyyttä, johtajuutta ja markkinointia löytämällä uusia toimintatapoja ja antaa ääni jokaiselle leijonalle ja leolle. Jokaisessa piirissä olisi hyvä olla toimikuntapuheenjohtajien ja kuvernöörien apuna leijona tai leo viemässä viestiä klubeihin. Suomen koordinaattoriksi kuvernöörineuvosto nimitti liiton edellisen puheenjohtajan Pirkko Vihavaisen. Hän on luonut Face Book -ryhmän New Voices Lions Finland. Siinä vaihdetaan ideoita ja  toimintatapoja toimintamme voimistamiseksi. Lisätietoja löytyy myös Uusia ääniä -verkkosivuilta weserve.org/NewVoices


 

Valmistaudu Hyvän Päivään

Joka vuosi 8.10. vietetään lionstoiminnan Hyvän Päivää. Hyvän Päivä koskee kaikkia 22 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta lionia noin 900 ilonsklubissa eri puolilla maata. 

 

Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja tehdä samalla tunnetuksi paikallista lionstoimintaa ja kertoa klubien monista tavoista tehdä hyvää.

 

Suomen Lions-liitto julkistaa vuosittain Hyvän Päivänä valtakunnallisen Vuoden Hyväntekijän sekä omista joukoistaan lionien Vuoden Hyväntekijän tai Hyvän teon.

 

Valmistaudu hyvissä ajoin klubisi tai piirisi kanssa Hyvän Päivän viettoon. Järjestäkää piirinne tai klubinne jäsenten kanssa diabeteskävely tai ilahduttakaa paikkakuntanne julkisia tiloja, kuten sairaalaa, palvelutaloa tai päiväkotia, järjestämällä yhteinen kukkasipulien istutustapahtuma.  Kukkasipuleita voi pyytää myös lahjoituksena paikallisilta puutarhoilta yhteisen viihtymisen lisäämiseksi. 


Muistakaa tiedottaa tapahtumasta myös alueenne paikallislehdille.

 


Jäsenasiaa

 

Edellisellä kaudella uusille perustettaville klubeille oli tarjolla 500,00 €:n

suuruinen ”starttiraha” hallintotilille. Rahaa jäi käyttämättä ja tälläkin kaudella

voidaan kahdelletoista ensimmäiseksi perustettavalle klubille antaa kyseinen

summa.

 

Miettikääpä keskuudessanne tarvitsisiko paikkakuntanne uutta

palveluvoimaa esim. teemaklubin tai perheklubin muodossa. Oletteko muuten

ajatelleet mahtavaa nuorisoaktiviteettia, Leo-klubin perustamista alueellenne?

Muistattehan kirjata uudet jäsenet välittömästi MyLCI:n rekisteriin, näin he

pääsevät heti osalliseksi mm. liiton ja päämajan informaatiosta, mm.

uutiskirjeistä.

 

”Haku Päällä” -jäsenkampanja jatkuu, paras jäsenhankintakeino on

henkilökohtainen kontakti ehdokkaaseen, otathan yhteyttä ystäviisi. Yhtä

tärkeää on pitää arjen vastapainona olevasta klubitoiminnasta ja olemassa

olevista jäsenistä hyvää huolta. Jäsenhankinta ja klubissa viihtyminen on

meidän kaikkien yhteinen asia!

 

MD-GMT Harri Hirvelä


Leijonat näkyvät Designmuseossa

 

Aarne Kivioja sai Gillian Russelilta tämän lion-isän tervehdyksen Designmuseon näyttelyssä.Leijonat ja Leot ovat hakemassa ratkaisuja vesiensuojeluun omalla nimikkoteoksellaan Designmuseossa Helsingissä 27.10. saakka!

 

Muotoilua ja tutkimusta yhdistelevä Critical Tide -näyttely kokoaa yhteen projekteja ja teoksia, jotka tutkivat meriä ja muutoksen mahdollisuutta muotoilun keinoin. Critical Tide yhdistää näyttelytilaan tutkimuksen, aktivismin ja yhteisöllisyyden.

Näyttely avaa silmämme sille, millä tavoilla ihmisen toiminta vahingoittaa ympäristöämme, mutta näyttely myös uusii käsityksiämme siitä, millaisia keinoja tilanteen parantamiseksi voidaan löytää.

Näyttelyn takana on kansainvälinen joukko moniammatillisia tekijöitä: mm. kanadalaisen lionin tytär, Emily Carr-yliopiston tutkija Gillian Russell.

 

Leijonilla on näyttelyssä oma nimikkoteos Ocean Confessionals.
Ocean Confessionals on koppi, jossa näyttelyvieras voi paljastaa merta kohtaan tekemänsä synnit. Synnit kirjoitetaan paperilapuille, jotka lasketaan mereen 26. päivä lokakuuta järjestettävässä seremoniassa. Laput on tehty hajoavasta paperista, joka vapauttaa hajotessaan kalsiumkarbonaattia. Kalkkikivistä vapautuvaa kalsiumkarbonaattia on käytetty järvissä vähentämään happamoitumista.

 

Tervetuloa oppimaan uutta!

 

https://www.designmuseum.fi/fi/exhibitions/design-club-open-call-2-kriittinen-design/

 

Karoliina Vilander,TaM

Leijonat puhtaan veden puolesta - hankkeen projektipäällikkö

 

Kampanja 100: Sata miljoonaa jo kasassa

 

Milanon maailmankokouksessa uutisoitiin Kampanja 100, LCIF Palveluvoimaa –keräyksen yltäneen jo kolmasosaan tavoitteestaan. Keräystä vauhdittaakseen LCIF laski malliklubin tavoitteen 500 dollariin/jäsen.

 

Milanon vuosikokouksen kolmanteen yleiskokoukseen oli päivitetty ensimmäisen kampanjavuoden tulos, lisättynä 50-vuotisjuhlavuoden, eli kauden 2017-18 tuloksella sekä Päämajaan saapuneilla lahjoituslupauksilla. Käteistä oli 8. heinäkuuta mennessä tilille kertynyt 89.772.333 dollaria ja kokonaistulos oli jo lähes 111 miljoonaa. Tavoitteesta on siis jo 36% saavutettu. Euroopan, eli Alue IV:n tulos oli n. 8,8 miljoonaa, mistä Pohjoismaiden osuus on vajaa neljännes, n.1,9 miljoonaa.

 

LCIF on myös laittanut hyvän kiertämään. Viime kaudella apurahoina jaettiin 34,5 miljoonaa dollaria. Eniten kului humanitaariseen kategoriaan n. 20 miljoonaa. Lions Questiä kehitettiin 780.000 dollarilla ja uusia diabetes-apurahoja jaettiin 28 projektiin yhteensä 2 miljoonaa. Näönsuojelu sai keskimäärin suurimmat yksittäiset potit, kun vajaan 12 miljoonan summan jakoi 9 hakijaa.

 

Suomeenkin saatiin ainakin kolme apurahaa, B-piirin kansainväliseen diabetesleiriin, I-piiri sai avustuksen vanhainkodin vesihuollon varmistamiseen kategoriassa katastrofiin varautuminen ja E-piiri sai tukea keskussairaalan instrumenttihankintaan.

Yhdeksän meidän 14 piiristämme lahjoitti yli 10.000 USD ja sai näin mahdollisuuden 15% palautukseen paikkakunnan kehittämisapurahan nimellä. Selvitän parhaillaan, voisiko tätä apurahaa käyttää oman paikkakunnan hyväksi myös tekemällä työtä kehitysmaissa. Hyvä kohde olisi esimerkiksi Kenia, missä norjalainen Einar Lyngar aloitti projektin Non Violent School (ks. facebook: NOVIS-Kenia). Sillä pyritään lopettamaan opettajien tapa parantaa oppimistuloksia oppilaita piiskaamalla. Lapsena koettu väkivalta kun jää selkäytimeen ja jatkuu muissa merkeissä vielä aikuisenakin. Ja väkivallan pelko on yksi syy viime aikojen pakolaistulvaan. Tämä helpottaisi meitä suomalaisiakin? Kindness matters – eikö vain?

PCC Heikki Hemmilä, pMJF

LCIF- ja Kampanja100 –koordinaattori

LC Ylivieska


Joulukortit tilaukseen!

 

Olemme lähettäneet joulukorttien tilauslomakkeet klubeille ja pyydämme  jakamaan ne oman klubinne joulukorttien tilauksista vastaavalle lionille!

 

Lions-joulukorttien esite/toimintaohjeet ja mallikortit on toimitettu
piirikuvernööreille kirjekuoressa, edelleen toimitettavaksi piiriensä klubeille.

 

Personoituja joulukortteja on nyt mahdollista tilata myös OMALLA VALOKUVALLA / LOGOLLA (esimerkiksi perhepotretti) varustettuna.

Tilausohjeet löytyvät verkkokaupan etusivulla olevasta erillisestä palkista.

 

Tarjotaan myös paikallisille kouluille joulukorttejamme myyntiin. 

Koulut ja vanhempainyhdistykset keräävät monin eri tavoin rahaa mm kevätretkiin ja ulkomaan opintomatkoihin.

Koulut myyvät kortit eteenpäin meidän ilmoittamalla hinnalla ja tuote-erissä.

Klubi tilaa ilmoitetun määrän kortteja ja koulu maksaa puolet korttien hinnasta klubin tilille toisen puolen jäädessä koululle. 

Klubi maksaa saadun laskun liiton tilille.

 

Näin avustamme suoraan oman paikkakuntamme nuoria.

  

 

Pyydämme tekemään tilaukset viimeistään 15.11.2019 

 

Ystävällisesti

SLL Joulukorttityöryhmä

 

Nenäpäivä-säätiö kutsuu Nenäpäivä-keräykseen!

 

Lions Clubeilla ja Nenäpäivällä on monivuotisen yhteistyön perinne, joten jatketaan tätä perinnettä ja ollaan taas auttamassa maailman heikoimmassa asemassa olevia lapsia. 

 

Jo yli miljoona lasta on saanut koulutusta ja apua koulunkäyntiin, ja yli 2 miljoonan ihmisen terveyttä on edistetty Nenäpäivän tuella. Nenäpäivä-hankkeita löytyy 17 eri maasta ympäri Afrikkaa, Aasiaa ja Etelä-Amerikkaa. Tänä vuonna Nenäpäivässä kerrotaan erityisesti tyttöjen silpomisen vastaisesta työstä Keniassa, terveydenhuoltohankkeesta Myanmarissa sekä

ilmastonmuutoksen aiheuttamasta ruokaturvan heikentymisestä Burkina Fasossa. 

 

Miksi leijonien kannattaa olla jälleen mukana Nenäpäivässä?

Nenäpäivä-keräyksen järjestäminen on hauskaa ja helppo toteuttaa lyhytkestoisena tapahtumana.

Keräys voi olla mitä tahansa lipaskeräyksestä myyjäisiin ja letunpaistosta sökö-turnauksiin. Osallistua voi juuri omalla tavallaan, ja pienelläkin panoksella voi saada omalle paikkakunnalla leijonille myönteistä näkyvyyttä. Iloisten tempauksien ohessa on myös mahdollista kutsua uusia

jäseniä mukaan Lions-toimintaan.

 

Nenäpäivä-kampanja alkaa 24.10. järjestettävällä Nenäpäivä sirkuksessa -spektaakkelilla, joka tehdään yhteistyössä Sirkus Finlandian kanssa. Varsinaista Nenäpäivää vietetään 8.11. Nenäpäivä-show’n merkeissä. Molemmat ohjelmat näkyvät suorana Ylen kanavilla.

 

Lipaskeräyksen voi järjestää koska vain kampanja-ajalla 24.10 - 10.11. Jos on mahdollista järjestää lipaskeräys tai muu tempaus vain muutamana päivänä, hyviä ajankohtia ovat 24.10., 8.11. ja 9.11.

Lisäksi on mukavaa, jos Nenäpäivän lipaskeräys näkyy paikallisissa tapahtumissa.

 

Materiaalitilaukset ja lisätiedot tuttuun tapaan osoitteesta: nenäpäivä.fi/leijonat

 

Lisätietoa kampanjasta: nenäpäivä.fi

 

Reijo Stedt  ja Tauno Laine

Lions – Nenäpäivä yhteistyö 

 

 

Sponsoroi taidekilpailu kouluihin

 Lionsklubit voivat tilata rauhanjulistekilpailupaketin 15. tammikuuta - 1. lokakuuta välisenä aikana Suomen Lions-liiton verkkokaupasta. 

 

Jokaista sponsoroitua kilpailua kohden pitää ostaa yksi pakkaus.

Kilpailuun voivat osallistua nuoret, jotka ovat 11-, 12- tai 13-vuotiaita 15. marraskuuta. Vain määräaikojen sisällä lähetetyt työt voivat osallistua kilpailuun.

 

1. lokakuuta: Kilpailupakettien myynti kansainvälisen päämajan klubitarvikeosastolta päättyy. 

15. marraskuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin klubit voivat lähettää yhden voittajaksi valitun rauhanjulisteen (per sponsoroitu kilpailu) piirikuvernöörille. 

1. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin kuvernöörit voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen moninkertaispiirin kuvernöörineuvoston puheenjohtajalle. 

1. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin moninkertaispiiriin kuulumattomat piirikuvernöörit voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen kansainvälisen päämajan PR-osastolle. 

1. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin piiriin kuulumattomat klubit voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen kansainvälisen päämajan PR-osastolle. 

15. joulukuuta: Viimeinen postituspäivä, jolloin moninkertaispiirin kuvernöörineuvoston puheenjohtajat voivat lähettää voittajaksi valitun rauhanjulisteen kansainvälisen päämajan PR-osastolle. 

1. helmikuuta: Kansainvälisille voittajille ilmoitetaan voitosta viimeistään tänään.

 

Lue lisää järjestön kansainvälisiltä sivuilta. 

 

 
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot