Hyvät lionit, puolisot ja leot, 

jälleen olemme tehneet paljon hyvää lähimmäistemme hyväksi. Jatketaan sitä ja muistetaan  että olemme lähimmäisiä myös toisillemme. Pidetään jokainen osaltamme huolta klubiemme hyvästä hengestä ja uudistustahdosta. Kutsutaan rohkeasti mukaan uusia jäseniä hyvän tekemiseen ja tuomaan uusia ideoita toimintaamme.

 

Kun naapuriklubi kutsuu johonkin tilaisuuteensa, noudatetaan kutsua! Hyvä esimerkki tästä on mm. LC Helsinki/Malmittarien hyväntekeväisyystanssiaiset. Niihin osallistuu aina myös naapuriklubien lioneita puolisoineen.

 

Ensi kesän kansainvälisille nuorisoleireille odotetaan tulijoita. Nyt on korkea aika kartoittaa isäntäperheet leireille tuleville nuorille. Se on hyvä mahdollisuus myös lukiolaisten perheille. 

 

LC Littoisen käynnistämä sydäniskurikampanja odottaa nyt klubien aktiivisuutta, kampanjan ottamista mukaan suunnitelmiin, sopivien paikkojen hakemista ja päätöksiä hankinnoista. 

 

Kuvernöörikokousten pöytäkirjat sekä  hallituksen kokousten pöytäkirjat 7.3. pidettyyn kokoukseen asti ovat luettavissa liiton sivuilla jäsenosiossa.

 

Muistetaan käydä liiton ja piirin sivuilla katsomassa tietoja ajankohtaisista asioista. Anna-Kaisa niitä sinne päivittää.

 

Intoa ja iloa yhteiseen klubitoimintaan

toivottaa puheenjohtaja Pirkko

 

Me palvelemme - SydämelläIhaNaiset –viikonloppu

 

Tule mukaan viettämään iloista IhaNaiset-viikonloppua 4.-5.5.2019 Helsinkiin teemalla Meri ja kulttuuri. Viikonlopun aikana pääsette tutustumaan kauniiseen pääkaupunkiimme, tapaamaan leijonia ympäri Suomen, sekä osallistumaan B- ja N-piirin järjestämään Diabetes- kävelyyn.

Tapahtuma on avoin kaikille leijonille ja puolisoille.

 

La 4.5.   

klo 12.00 - 14.00  Avajaistilaisuus, Finlandia Park Hotel

Helsingin kaupungin tervehdys Nasima Razmyar, apulaispormestari

Musiikkitervehdys Pakilan musiikkiopisto, kahvitarjoilu ja patonki

Lukemisen ja musiikin merkitys aivotoiminnalle, Minna Huotilainen, aivotutkija ja professori

klo 15.00 - 16.30   Opastettu kierros keskuskirjasto Oodissa

klo 17.30 - 20.30   Illallisristeily Royal Cat. Ohjelmaa ja arpajaiset: tuotto Puhtaat vedet -hankkeelle.

 

Su 5.5. 

klo 07.00 – 10.00   Aamiainen ja huoneiden luovutus hotellissa majoittujille

klo 10.00 - 12.00  Opastettu Helsinki bussikiertoajelu (päättyy Rautatieasemalle)

klo 13.00- 14.30   Diabetes-kävely, Narinkkatori Kamppi ja Töölön lahti

klo 14.30              Tilaisuus päättyy

 

Aikataulu on alustava ja siihen voi tulla pieniä muutoksia, mahdollisista muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

 

Tapahtumaan osallistumismaksu ja ilmoittautumiset  6.4 mennessä: . 

Osallistumismaksu 95 €, Lions N-piiri, FI39 1347 3500 0669 50, viite 5555.

 

Osallistumismaksu sisältää ohjelman kokonaisuudessaan, kuljetukset Park Hotel - keskusta - Park Hotel, avajaistilaisuuden ja Oodin vierailun, illallisristeilyn sekä illallisen. Mahdollinen voitto lahjoitetaan leijonien Puhtaat vedet -hankkeelle.

 

Majoittuminen ja avajaistilaisuus ovat , sekä sunnuntain kiertoajelu lähtee Park Hotellilta.  Hotelli on tullut aikoinaan tutuksi  muun muassa televisiosta Hyvien herrojen kauppaneuvos Paukun saunapaikkana.

Majoittumisen jokainen voi hoitaa itse tarjoushintaan Finlandia Park Hotellin kanssa. Hinnat 95€ / 1 hh/ yö, 105€ / 2 hh/ yö. Saatavilla myös 3hh ja 4 hh. Hintaan sisältyy aamiainen, langaton wifi, kuntosalin käyttö ja aamu-uinti. Tarjoushinta voimassa vain suoraan hotellista varatuissa huoneissa.

Varaukset tehdään suoraan vastaanottoon tai 09 799 755. Kiintiöitä voit tiedustella koodilla LIONS ja ajankohdalla.

 

Lämpimästi tervetuloa, IhaNaiset toimikunta

 

Tiedustelut , 0500 980 714

 

Joko ilmoittauduit vuosikokoukseen?

 

Kalajoella tavataan, nyt kannattaa ilmoittautua pian, sillä hyvissä ajoin ilmoittautuneille hinnat ovat edullisemmat. Samoin majoitustiloissa on paremmin vaihtoehtoja nyt, kuin vasta lähempänä kokousta. Katso tarkemmin ilmoittautumisesta ja majoitusvaihtoehdoista Vuosikokouksen nettisivujen linkeistä.

Vuosikokous pidetään 7.-9.6. ja edullisemmat hinnat ovat voimassa 30.4. saakka.

 

Kalajoen Hiekkasärkkien Event Park Arena sijaitsee valtatie 8:n varrella.

Junalla tullessa lähimmät rautatieasemat ovat Kokkola ja Ylivieska. Kokouspaikalle on bussikuljetukset rautatieasemilta:

 

Kuljetus 1. Tulo Kokkolaan:

Bussikuljetus Kokkola rautatieasema – Kalajoki Hiekkasärkät, perjantai 10 €

A: Juna InterCity 23, Helsinki 9.24 Kokkola 13.03

B: Juna InterCity 25, Helsinki 12.24 Kokkola 16.15

 

Kuljetus 2: Paluu Kokkolasta:

Bussikuljetus Kalajoki Hiekkasärkät - Kokkola rautatieasema, sunnuntai 10€

Juna InterCity 24, Kokkola 13.53 Helsinki 17.35

 

Kuljetus 3: Tulo Ylivieskaan:

Bussikuljetus Ylivieska rautatieasema – Kalajoki Hiekkasärkät, perjantai 10€

Juna InterCity 24, Rovaniemi 9.20 Ylivieska 13.05

 

Kuljetus 4: Paluu Ylivieskasta:

Bussikuljetus Kalajoki Hiekkasärkät – Ylivieska rautatieasema, sunnuntai 10€

Juna InterCity 23, Ylivieska 13.50 Rovaniemi 17.17

Paluumatkojen bussien lähtöajat ja paikat ilmoitamme kokouspaikalla ja

verkkosivuillamme.

 

3. Vuorolennoilla: Lähimmät lentokentät, joille lentovuoroja, ovat Kokkola-Pietarsaari (etäisyys n. 80 km) ja Oulu (etäisyys n. 135 km). Näiltä kentiltä voi tiedustella vuokra-auton saantia.

4. Itse lentämällä: Kokouspaikka sijaitsee Kalajoen pienlentokentän (EFKO) välittömässä läheisyydessä.

5. Hiekkasärkkien sisäiset kuljetukset: Hiekkasärkien alueelta kokouspaikalle on järjestetty bussikuljetukset. Näistä on tulossa erillinen kartta ja aikataulut.

 

 

Piirien viestijöille tiedoksi:

Vuosikokouksen yhteydessä lauantaina järjestetään piirien viestintävastaavien tapaaminen lounaan yhteydessä.

Jos olet tulossa tapaamiseen, ilmoita siitä erikseen , jotta osaamme varata riittävän ison tilan ja lounasmäärän.

 
Sen, mikä on meille tärkeää, näkee lapsistamme vuosikymmenen jälkeen'

käynnisti marraskuun alussa aktiviteettikilpailun. Etsi hyväksi todettuja tai aivan uusia ideoita, joiden avulla vesiensuojelu saadaan osaksi leijonien palveluarkea. Ilmianna ideasi ja ole mukana vesiensuojelun lumipalloilmiössä! Aktiviteettikilpailu käynnissä 30.4 saakka!

Lisätiedot ja kilpailuohjeet sekä materiaalia ideoinnin tueksi:

Kolmetuntiset Lions Water Lab – pajat piireissä jatkavat kulkuaan. Pajojen tehtävänä on auttaa leijonia vesiaktiviteetti- Ideoinnin alkuun.
G- piirin Labissä Jyväskylässä kuusi klubia yhdessä kehitti Leijona? Johanna Arho-Forsblomin johdolla vesipisara -vaikutukseen pohjaavan vesiklubi -ajattelutavan;

”Kun vesipisara putoaa veteen, se synnyttää ympärilleen renkaita. Vesipisarassamme lukee klubimme arvo ja toimintamme fokus: puhdas vesi. Sisimmäisellä kehällä vaikutamme meihin itseemme. Aiomme sitoutua omissa valinnoissamme toteuttamaan kestävän kehityksen arvoja ja valintoja. Seuraavalla kehällä ovat lähipiirimme ihmiset, joihin valintamme ja ajatuksemme vaikuttavat. Kolmannella kehällä vaikutamme oman kuntamme ja lähivesistöjemme käyttäjiin. Lopulta kehät laajenevat koko maata ja maailmaa kattaviksi vastuullisen vesikansalaisuuden kehiksi. Leijona -verkostolla on vaikuttavuutta! ”

 

Tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa: lähde siis rohkeasti sorvaamaan aktiviteetti-ideaa yhdessä oman klubisi, naapuriklubin tai esimerkiksi paikkakuntasi oppilaitoksen tai vesiensuojeluyhdistyksen kanssa!

 

 

Jäsentoimialalta

Uusi vuosi 2019 on alkanut jäsenhankinnan kannalta positiivisesti. Tammikuu ja helmikuu ovat jääneet plussalle ja maaliskuukin näyttää ihan hyvälle. Kunniagalleriaan on päässyt jo 85 klubia, iso kiitos kaikille aktiivisille jäsenhankkijoille!

 

Naisjäsenten osuus on kauden aikana hieman kasvanut ja on nyt 20,8 %. Piirikohtaisesti prosenttiosuudet vaihtelevat aika paljon ja ovat 13,8–27,6 prosentin välillä. Klubeissa kannattaisikin keskustella mahdollisuudesta ottaa naisjäseniä miesklubeihin ja saada näin uutta virtaa ja ajatuksia palveluprojekteihin, sillä palvelua vartenhan klubit ovat olemassa.

 

”Haku-Päällä” -kampanjan tavoitteena on myös kannustaminen yhteistoimintaan ja kumppanuuksien etsimiseen muiden järjestöjen, yhteisöjen, yritysten ja oppilaitosten kanssa. Esimerkiksi lumien sulettua ja roskien paljastuttua kevät on erinomaista aikaa hakea kumppaneita asuinalueidemme siivoamiseen. Samalla olemme hyvin itsekin näkyvillä ja voimme kertoa lions –toiminnasta yhteistyökumppaneillemme. Siivousaktiviteetin myötä voimme viedä tietoa esimerkiksi koululaisille ja päiväkotilaisille puhtaan ympäristön ja puhtaiden vesien tärkeydestä. 

 

Klubeissa on parhaillaan menossa tulevan kauden toimintasuunnitelman luonnostelu. Nyt on hyvä aika kerrata kampanjan työkalupakista löytyvä ”Klubi senssikuntoon” -opas ja tehdä kysely jäsenistölle oppaan antamien vinkkien mukaisesti. Parannusehdotusten mukaan klubista rakennetaan yhteisö, jossa viihdytään ja kehdataan ottaa uusia jäseniä mukaan.

 

Aktiivista toimintakauden jatkoa!

Harri Hirvelä

Jäsenjohtaja

 

 

Kampanja100: Palveluvoimaa

               

Nyt on aika, kuten Pellervo-lehdessä aikanaan neuvottiin kylvämään tomaatinsiemenet keittiön ikkunalle. Nyt on aika valita ensi kauden klubivirkailijat ja laatia toimintasuunnitelma.

 

Kampanja100: Palveluvoimaa on lähtenyt Pohjoisella pallonpuoliskolla hitaasti liikkeelle, Euroopasta on kerätty vasta 1.5 miljoonaa dollaria, kun koko maailmasta on saatu jo 34 miljoonaa. Suomen saldo oli eilen 112.000, noin 5 dollaria per jäsen, kun tämän kauden tavoite on 37.5. Kolme piiriä, C, M ja O on saavuttanut 10.000 dollarin rajan, mistä summasta voi piiri anoa 15% palautusta oman paikkakunnan kehittämiseen.

Toki vielä on aikaa ottaa loppukiri ja maksaa ansioituneiden jäsenten Melvin Jones -maksut, jotta heidät voidaan palkita piirin tai klubin kevätjuhlassa. Samalla toivon monia pinssitettäviä Kalajoen vuosikokouksen Melvin Jones -juhlaan.

 

Melvin Jones Fellow, Melvin Jonesin ystävä -nimitys on Lions Internationalin Säätiön kiitos lahjoittajalle, minkä voi ansaita itsekin. Tarvittavan summan voi kerryttää esimerkiksi pienillä kuukausilahjoituksilla piirin LCIF-tilille. LCIF on todettu maailman luotettavimmaksi yhteistyökumppaniksi hyväntekeväisyyden saralla.

 

Monet meistä, niin kuin minäkin, lahjoitamme kuukausittain UNICEFille, SPR:lle, WWF:lle tai Kirkon Ulkomaanavulle. Miksei siis myös omalle säätiöllemme, jonka työn tunnemme parhaiten, ja johon itse voimme vaikuttaa. Ja josta voimme saada hienon muiston.

Kukapa ei haluaisi joskus liittyä Melvin Jonesin ystäviin.  Kymppi kuussa, niin Kampanja100 -keräyksen tavoite täyttyy. Ja 25 euroa kuussa tekee 1000 dollaria kolmessa vuodessa.  Ja mikä parasta, olet mukana hävittämässä tuhkarokkoa koko maailmasta, tai auttamassa katastrofin uhreja, tai estämässä nuorten syrjäytymistä, mistä ministeri Annikka Saarikko esitti huolensa A-piirin MJF- ja ARS-juhlassa viime viikonloppuna.

 

Kansainvälinen mottomme on : ”Act locally, think globally”, vapaasti käännettynä: ”Palvele paikallisesti, lahjoita kansainvälisesti”. Yhdessä voimme tehdä maailmasta paremman paikan elää, niin itselle kuin lapsillemmekin. Let´s do it! Tehdään se!

 

PCC Heikki Hemmilä, pMJF

LCIF-maakoordinaattori

MD 107 Suomi

 

 

Sydäniskuri-kampanja käynnistyi

Eduskunnan kansalaisinfossa esiteltiin Suomen Lions-liiton sydäniskuri-kampanjan aloitustilaisuus. Kampanjan tavoitteena on saada Suomeen noin tuhat uutta sydäniskuria. 

 

Kampanja on yksi Suomen suurimmista lionien humanitäärisistä kampanjoista, josta hyötyy koko suomalainen yhteiskunta.

LC Littoinen on tehnyt Suomen Lions-liitolle aloitteen hankkeesta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden eli defibrillaattoreiden määrän lisääminen Suomessa. Suomessa on vain reilut 2 000 sydäniskuria, kun vastaava luku Ruotsissa ja Norjassa on noin 20 000.

Kampanjan suojelijaksi on lupautunut kansanedustaja, ministeri Ilkka Kanerva

Sydäntoimikunta, johon kuuluu muun muassa toinen aloitteen tekjöistä, PDG Rauno Mikkola, on valmistellut hankkeen, etsinyt laitetoimittajan ja jopa kilpailuttanut hinnan valmiiksi. Klubien tehtävänä on selvittää paikkakunnillaan sopivat paikat sydäniskureille.

  

Kuka tahansa osaa käyttää sydäniskuria, koska laite neuvoo käyttäjää. Yhdellä napinpainalluksella voit pelastaa toisen ihmisen hengen.

Tärkeää olisi myös, että klubit sitoutuisivat jatkossakin vastaamaan laitteen käyttökunnossa olemisesta tai nimeäisivät kummin, joka vastaa laitteen akun ja elektroidikasetin päivittämisestä neljän vuoden välein.

 

Jotta Suomen kaikki sydäniskurit voidaan avuntarpeessa löytää, laitteet tulee defi-rekisteriin www.defi.fi.

Lue lisää hankkeesta Lions-liiton sivuilta 

 

 

 

LC Lapuan Kantasolualoite hyväksyttiin Oulussa

Monta tapaa auttaa (Veripalvelun motto) 

– Monta tapaa tehdä hyvää (Lions motto)


Tule mukaan auttamisen ketjuun ja kannusta ihmisiä liittymään kantasolurekisteriin. Luodaan mahdollisuuksia viimeisenä toivona elämän pelastamiseksi sen jälkeen, kun kaikki muut hoitokeinot on loppuun käytetty.


Tässä aktiviteetissa emme kerää yleisöltä mitään, emmekä käytä juurikaan rahaa, vaan hyödynnämme järjestömme jäsenistöä avun tarvitsijoiden hyväksi. Saamme  näkyvyyttä kampanjan yhteydessä. Tämä voi saada myös uusia jäseniä kiinnostumaan Lions-työstä. Erityisesti Leo-ikäiset ovat potentiaalisia luovuttajia ikänsä puolesta, joten tehdään heidän kanssaan yhteistyötä.

 

Kantasolujen käyttö hoitokeinona on yksi nopeimmin kasvavista ja kehittyvistä lääketieteellisen tutkimuksen aloista. SPR:n Veripalvelun ylläpitämä kantasolurekisteri on osa maailmanlaajuista rekisteriä.  Kantasolurekisteriin voi ilmoittautua 18-40 –vuotias (pian yläikäraja 35v) perusterve henkilö. Nuoret miehet ovat parhaita luovuttajia. Rekisterissä on noin 50 000 suomalaista. Siirto on oleellinen esimerkiksi leukemian hoidossa, näitä tehdään 150-170 siirtoa vuodessa. ¼ saa tarvtsemansa siirteen lähisukulaiselta. Mutta jos sellaista ei löydy, luovuttajaa etsitään kansainvälisestä rekisteristä. Vuositasolla 20-40 lahjoittaa kantasoluja niitä tarvitseville jossain päin maailmaa.

 

Katso . Alkutestauksen jälkeen soveliaaksi havaittu luovutukseen kutsuttu henkilö saa viitenä päivänä pistoksen, joka siirtää kantasolut verenkiertoon. Kantasolut otetaan talteen suoraan verenkierrosta. Prosessi tapahtuu HUS:ssa. Luovuttaja ei saa korvausta, mutta matkat maksetaan, samoin hotellimajoitus. Sairauslomaa tulee viikko.

 

Voit myös luovuttaa verta. Monet kantasolusiirrettä tarvitsevat potilaat tarvitsevat paljon verivalmisteita parantuakseen. Yksi luovutettu pussi voi auttaa jopa kolmea potilasta punasoluina, verihiutaleina ja plasmana. Tai ryhdy Kantikseksi. Kantis edistää kantasolurekisterin jäsenhankintaa jakamalla tietoa julistein, esittein ja videoin somessa. Oheisesta linkistä löytyy lisää asiasta

Voitte myös järjestää rekrytointikampanjan. Kantasolurekisteri auttaa, toimittaa materiaalia kampanjan avuksi ja auttaa viestinnässä ja tulee myös mukaan tapahtumiin, joiden kohderyhmä on nuoret aikuiset. Lisätietoa , sieltä löytyy myös ladattava kuvapankki.

 

Lähtekää hyvälle asialle!

DG Annukka Laurila

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot