Hyvät lionit kautta Suomen

Seinäjoen tori on nyt täynnä jouluista tunnelmaa, kesällä sen valtaavat leijonat. Kuva Seinäjoen kaupunki

Joulu lähestyy. Sitä on kuvattu vuoden kiireisimmäksi ajaksi, mutta toivottavasti kaikki pääsevät lopulta nauttimaan joulurauhasta. Muistakaamme myös ympärillämme olevia yksinäisiä ihmisiä, joille pienikin huomionosoitus joulun aikaan saattaa olla suuri asia.

 

Lions-toiminnassa etenemme kohti juhlavuotta 2020. Ensimmäiset kaksi uuden kumppanuusstrategian alla tehtyä sopimusta on juuri hyväksytty. Hiihdätämme lapsia ensi talvena paikallisten hiihtoseurojen ja Suomen Hiihtoliiton myötävaikutuksella. Projektin nimi on ”Lasten Leijona-hiihto 2020”. Järjestämme tapahtumia, joista kertyvät varat ohjaamme Lastenklinikoiden Kummien kautta lasten syöpäsairauksien tutkimukseen ja hoitoon sekä pienten syöpäpotilaiden tukemiseen. Projektin nimi on ”Yhteistyösopimus 2020-2021”. Molemmista voit lukea Lions-viestinnästämme tarkemmin myöhemmin.

 

Moni meistä on varmaan perinteisesti ollut kuukausilahjoittajana hyviksi katsomilleen järjestöille, kuten vaikkapa SPR tai UNICEF. Tiesithän, että myös LCIF hyväksyy kuukausilahjoittajat ja nykymaailman pankkitoiminnoilla tuo kuukausilahjoittaminen omalle säätiöllemme on varsin helppoa. Tämän lahjoitustavan voisit antaa itsellesi joululahjaksi tai tehdä siitä uudenvuoden lupauksen. Aika moni on jo kuukausilahjoittajaksi ryhtynytkin.

 

Veteraaniemme kautta olemme jälleen saaneet viettää yhden Itsenäisyyspäivän rauhassa. Ei kovin montaa arvokkaampaa asiaa maailmassa voi olla.

 

Joulunpyhien lähestyessä haluan toivottaa kaikille

 

Rauhallista Joulua

 

Aarne Kivioja

Puheenjohtaja


Hae viestintäjohtajaksi kausille 2020-2023

 

Liiton nykyisen viestintäjohtajan toimikausi päättyy 30.6.2020. Suomen Lions-liitto hakee luottamustehtävään jatkajaa toimikaudelle 1.7.2020 – 30.6.2023.

Haettavan luottamustoimen tehtäviä ovat muun muassa:

 

Viestintätoimialan puheenjohtaja (MD-PRC) 2020 – 2023

• Vastaa Suomen Lions-liiton viestinnästä ja viestintästrategian toteutumisesta yhdessä toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan kanssa.

• Raportoi viestinnästä kansainväliselle järjestölle, toiminnanjohtajalle, hallitukselle ja kuvernöörineuvostolle.

• Osallistuu tarvittaessa Suomen Lions-liiton hallituksen ja kuvernöörineuvoston kokouksiin.

• Osallistuu LION-lehden toimitusneuvoston kokouksiin.

• Toteuttaa viestinnän koulutusta organisaatiossa yhteistyössä koulutusjohtajan kanssa.

• Tukee piirejä PR-rahan hakemiseksi päämajasta ja vastata liiton PR-rahan hakemisesta.

• Tukee Suomen Lions-liiton projektien tiedottamista ja toimialojen ja työryhmien verkkoviestinnän kehittämistä.

• Tukee Suomen Lions-liiton, piirien ja klubien verkkoviestinnän kehittämistä.

• Toimii yhteistyössä viestintä- ja markkinointipäällikön sekä tarvittaessa liiton kumppanuusjohtajan kanssa.

• Vetää viestintätyöryhmää.

 

Kelpoisuusvaatimuksena on hyvä kokemus ko. toimialan tai työryhmän tehtävissä vähintään piiritasolla sekä toimien edellyttämä kielitaito (ruotsi ja englanti).

 

Lisäksi liiton toimialoja ja työryhmiä koskevassa ohjeistuksessa on määritelty kaikkia toimialojen ja työryhmien puheenjohtajia koskevat tehtävät (esim. toimintasuunnitelman, talousarvion ja toimintakertomuksen teko, raportointi, tiedottaminen jne.). Ohje on ladattavissa  – jäsenille.

 

Kirjallisten hakemusten tulee olla liittotoimistossa joko sähköpostitse () tai postitse viimeistään 3.2.2019 klo 15.45 mennessä ja Kuoreen merkintä haettava tehtävä. Valinnat tapahtuvat kuvernöörineuvoston kokouksessa Oulussa 29.2.2020.

 

Lisätietoja tehtävistä antavat nykyinen toimialan puheenjohtaja Teija Loponen () sekä toiminnanjohtaja Maarit Kuikka ().

 

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

 

Aarne Kivioja                       Maarit Kuikka

puheenjohtaja                                toiminnanjohtaja

 

 

Joululahjat pohdinnassa? 

Varaa majoituspaketti Seinäjoelle! 

Kesän vuosikokous on jälleen kuukautta lähempänä.

Vuosikokouksen 5.-7.6.2020 hotellikiintiöt julkaistaan viikolla 51/2019 osoitteessa  > Majoitus ja kulkuyhteydet. 

Päätapahtumapaikkana toimii Seinäjoki Areena, jonne järjestetään bussikuljetuksia hotelleista.

Vuosikokouspaketti on mainio joululahjaidea!

 

 

LION 6/19 ilmestyi

 

Vuoden viimeinen LION-lehti 6/19 kolahtaa  jäsenille postilaatikkoon lähipäivinä.

 

Lue numerosta 06/19 muun muassa 

 

Europa Forum oli suurin koskaan

Virossa järjestetty Lions-tapahtuma

 

Ensi kesälle valitaan noin 70

taitavaa, nuorta muusikkoa

 

 

Punainen Sulka -keräysvaroilla toteutettiin

Metsäretki-projekti perheille

 

Sekä monista muista mielenkiintoisista aiheista. LION 06/19 on ilmestynyt myös digilehtenä osoitteessa .  Lehti pdf-tiedostona löytyy kotisivujen .

 

 

Kampanja 100 päivitys

Kampanja100 on pian puolivälissä ja Suomen kokonaissaldo lähestyy 400 000 dollaria. Tällä kaudella klubeista on vasta 102 osallistunut kampanjaan

 

Yksityisiä lahjoituksia laskin tulleen 50 klubista, joko pieninä kuukausierinä tai kertamaksuina Melvinin tai progressiivisen Melvinin ansaitsemiseksi. Tosin monella klubilla on jo piirin LCIF-tilille maksettuna varoja, jotka vain odottavat siirtoa rapakon taakse, isompana eränä. Kiitos niistä!

Helpointa ja nopeinta – ja myös halvinta - onkin maksaa lahjoitukset nettisivulla www.lionsclubs.org/fi. Nettilahjoituksella on myös kätevää onnitella juhlaa viettävää naapuriklubia, taikka lion-ystävää. Lahjan SAAJA on silloin kuitenkin nimettävä kohtaan 3 – ”Kuka lahjoittaja on?”. Gudrunin kiitoskirjettä ihmettelevälle klubille tai ystävälle voi sitten ilmaista lahjoittajan, vaikkapa ARS-adressilla ;-) 

Tasavuosia täyttänyt puolisoni muuten pyysi kukkalaitteiden ja suklaarasioiden sijaan lahjoitusta LCIF:lle. Homma onnistui Facebookin kautta. Ja nyt hänellä on kuukausilahjoitustensa lisänä mukava potti ensimmäisen timantin saamiseksi Melvin-pinssiinsä. Ja mikä nelinkertaiselle mummolle on tärkeintä, tieto siitä, että yhden kylän jälkikasvu on nyt suojattu tappavalta tuhkarokolta.

Kampanja100:n avulla muutamme maailmaa, paikkakunta kerrallaan.

Joulumieltä!


Heikki ja Raija


YK:n Agenda 2030 agendallasi?

Perinteiset palvelujärjestöt, kuten Lionssit, luovat kovaa kyytiä uutta toimintaa vapaaehtoisen vesiensuojelun ja osaamisen kiertotalouden ympärille. Eri sukupolvia yhteen tuova ja kestävän kehityksen mukainen luonnonsuojelutyö on suuri mahdollisuus järjestöissä, joita jäsenistön ikääntyminen ja jäsenmäärän lasku kirittää uudistumiseen.

 

Ikärakenteeltaan varttuneet järjestöt tulee nähdä tässä työssä huikeana voimavara. Ikääntyneempien ihmisten kokemusasiantuntijuus elämästä tulee tarpeeseen, kun haetaan ratkaisuja monisyisiin ja pitkän ajan kuluessa syntyneisiin ongelmiin.

Kestävän kehityksen teemat ja -teot ovat nousseet yhä tärkeämmiksi nuorten jäsenten rekrytoinnissa. Järjestöt kilpailevat nuorten vapaa-ajasta muun muassa entistä vaativammaksi muuttuvan harrastustoiminnan sekä erilaisten virtuaalisten ajanviettomahdollisuuksien kanssa. Tekemisen merkityksellisyys, mielekkyys ja vastuullisuus korostuvat nuorten vapaaehtoistyössä. Palveluteot luonnon puolesta auttavat myös nuorten laajalti potemaan ilmastoahdistukseen.


Työ, oppiminen ja muu elämä tulevat tulevaisuudessa limittymään nykyistä entistä monipuolisemmin koko elämänpolun ajalle. 
Elinikäisen, jatkuvan oppimisen toteuttaminen käytännössä on Suomelle keskeinen strateginen kysymys – sanoo Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen juuri ilmestyneessä  Suomen Partiolaisten julkaisussa Osaamisen kiertotalous -Harrastamalla huippuosaajaksi - julkaisussa. 

 

Leijonat puhtaan veden puolesta – hankkeen tuleva vuosi keskittyy ympäristökasvatukseen elinikäisen oppimisen sekä osaamisen kiertotalouden näkökulmalla. Keskiössä tulevassa työssä tulee olemaan oppiminen palveluprojektien kautta ja avulla.  Työtä suunnitellaan tehtävän yhteistyössä Elämisentaitoja Lions Questin kanssa.  

# Leijonat 70 vuotta Suomen Luonnossa

 


Sydäniskurin hankintaan voi hakea ARS-apurahaa

 

LC Littoinen teki reilu vuosi sitten Suomen Lions-liitolle aloitteen hankkeesta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden eli defibrillaattoreiden määrän lisääminen Suomessa.

 

Vuosikokous hyväksyi ponnen, ja nyt jokainen klubi voi hankkia edulliseen yhteishankintahintaan sydäniskurin omalle toiminta-alueelleen, hyväksi näkemäänsä kohteeseen. Sydäniskureita on hankittukin jo yli sata kappaletta. Kampanjan tavoitteena on saada Suomeen noin tuhat uutta sydäniskuria.

 

Arne Ritari -säätiö on myöntänyt apurahoja myös sydäniskureiden hankintaan.

− Tarvikehankinnoissa kuitenkin pitää huomioida se, että myönnettävä apuraha on enintään 40 prosenttia ja pienin myönnettävä apuraha on 500 euroa. Edellä olevista määräyksistä johtuen hankinnan arvon pitää olla vähintään 1 250 euroa, joten klubin tulee hankkia nyt tarjouksessa olevia iskureita vähintään 2 kappaletta, Arne Ritari -säätiön asiamies Timo Haasto kertoo.

 

Haasto muistuttaa, että aktiviteetti voi myös olla useamman klubin yhteishankinta. Apuraha pitää hakea ennen laitteiden hankintaa.

 

Yleisiä periaatteita ARS-apurahoista

 Myönnettäviin apurahoihin Arne Ritari-säätiö saa varat klubien maksamista adressi- ja Lions-ritarilahjoituksista. Nämä lahjoitukset säätiö käyttää myöntämällä klubeille apurahoja klubin tai klubien yhteisiin ei tuloa tuottaviin palveluaktiviteetteihin.

 

Yleensä apuraha myönnetään, kun klubi hallinnoi aktiviteettia, hankkii tarvikkeet ja lahjoittaa valmiin aktiviteetin saajalleen. Apuraha tulee hakea ennen aktiviteetin aloittamista.

Säätiöllä on kaksi apurahaluokkaa. Myönnettävän apurahan suuruus määräytyy klubilaisten tekemän palvelutyön mukaan.

 

* Hankkeissa, joissa klubi hankki ja maksaa tarvikkeet sekä suorittaa aktiviteetin suorittamisessa palvelutyötä, apuraha voi olla 50 prosenttia hankkeen kustannusarviosta, mutta suurimmillaan 10 000 euroa.

 

* Hankeissa, joissa klubi hankkii tarvikkeet, maksaa ne ja luovuttaa ne, apuraha voi olla 40 prosenttia, mutta suurimmallaan 6 000 euroa.

 

Molemmissa apurahaluokissa pienin myönnettävä apuraha on määrältään 500 euroa. Pienempiä apurahoja ei myönnetä.

 

Apurahoihin sisältyy myös mahdollisuus käyttää vierastyövoimaa erikoistöihin, kuten sähkö- ja putkitöihin, kaivinkoneeseen, kuljetuksiin jne. Avustettava erikoistyö voi olla enintään 40 prosenttia myönnettävän apurahan määrästä.

 

Lisätietoja apurahoista sekä apurahahakemus löytyy säätiön nettisivuilta https://www.lions.fi/toiminta/arne_ritari_-saatio/. Voit myös kysyä lisätietoja piirisi AR-toimikunnan puheenjohtajalta tai Arne Ritari -säätiön asiamies Timo Haastolta, , 0500 606 321.

  

Lion SM-keilailu 2020

Avaa liite ja katso tarkemmin!

 


lions_sm_-kilpailukutsu_2020(1).pdf

 

 
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot