Hyvät Iionit ympäri Suomen,

Virallinen Hyvän päivän tunnustustenjako suoritettiin Pikkuparlamentissa Helsingissä, jossa jukka Jalonen nimettiin vuoden Valtakunnalliseksi Hyvän tekijäksi.
Mahtava suoritus teiltä juuri päättyneenä viikonloppuna. Diabeteskävelyitä ympäri maan yli kahdellakymmenellä eri paikkakunnalla! Tällaista suurmenestystä en osannut odottaa, kun keväällä piirikuvernöörien kanssa tätä Hyvän Päivän tapahtumaa ideoimme. Runsaasti raitista ilmaa ja kosolti uusia ystäviä oli tarjolla, joka paikkakunnalla omalla persoonallisella tavallaan. 

Nuoriso on ollut ja tulee olemaan tärkeimpänä mielessämme, kun avustustoimintaa mietimme. Siitä huolimatta, että jäsenistömme keski-ikä hiljalleen nousee. Kansainvälisyyteen tähtäävän nuorisotoiminnan keskeisiä muotoja on nuorisovaihto. Pitäkäämme siitä hyvää huolta. Vastikään on laadittu nuorisovaihtoa koskevat toimintaohje, jonka avulla pyrimme turvaamaan laadukkaan isäntäperhetoiminnan Suomessa kiitokseksi siitä, että nuoremme pääsevät ulkomaille kokemaan lions-leirien ja perheasumisen hurmaa.

 LCIForward-hankkeet ovat etusijalla, kun mietimme toiminnan kehittämistä samalla, kun paikalliset hyvät hankkeet ansaitsevat täyden tuen.
Suunnitelmissa siintää ensi vuoden, joka on Lions-toiminnan Suomeen tulon 70-juhlavuosi, kunniaksi mittava yhteistyö lasten syöpä –otsikon ympärillä.
Ympäristöteema on meillä vahvasti esillä Puhdas Itämeri –hankkeen ympärillä eikä laajempi kansainvälinen yhteistyökään ympäristöön liittyen ole poissuljettu. Kun vielä hiihtoneuvoksena paljastan, että talvella tarkoitus on opettaa lapsille hiihtotaitoja koko maassa, voin mielihyvin todeta, että on mukavaa antaa aikaansa palvelulle. Antakaa tekin. 
Kiitos ajastasi palvelulle – Tack för tiden du ger
Aarne Kivioja
Puheenjohtaja


Luottamustehtäviä avoinna - haku päällä

Liiton nykyisen viestintäjohtajan, palvelujohtajan, koulutusjohtajan, leotyöryhmän puheenjohtajan, nuorisoleiri ja -vaihtojohtajan ja Orkester Norden -vastuuhenkilön toimikaudet päättyvät 30.6.2020. Suomen Lions-liitto hakee näihin luottamustehtäviin jatkajia toimikaudelle 1.7.2020 – 30.6.2023.

Kelpoisuusvaatimuksena kaikkiin tehtäviin on hyvä kokemus ko. toimialan tai työryhmän tehtävissä vähintään piiritasolla sekä toimien edellyttämä kielitaito (ruotsi ja englanti).

 

Lisäksi liiton toimialoja ja työryhmiä koskevassa ohjeistuksessa on määritelty kaikkia toimialojen ja työryhmien puheenjohtajia koskevat tehtävät (esim. toimintasuunnitelman, talousarvion ja toimintakertomuksen teko, raportointi, tiedottaminen jne.). Ohje on ladattavissa – jäsenille.

 

Kirjallisten hakemusten tulee olla liittotoimistossa joko sähköpostitse () tai postitse viimeistään 31.10.2019 klo 15.45 mennessä ja Kuoreen merkintä haettava tehtävä. Valinnat tapahtuvat kuvernöörineuvoston kokouksessa Turussa 30.11.2019.

 

Lisätietoja tehtävistä antavat nykyinen ko. toimialan/työryhmän puheenjohtaja sekä toiminnanjohtaja Maarit Kuikka ().

 

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

Aarne Kivioja                       Maarit Kuikka
puheenjohtaja                      toiminnanjohtaja

 

 

Liiton toimisto

Toimisto on avoinna arkisin tiistaista torstaihin klo 9-15.45. 

Huom. henkilöstöpalaveri tiistaisin klo 10-11.

Palvelemme puhelimitse arkisin klo 13-15.45.

Lions-toimistossa ei ole enää neuvontapalveluita klubeille ja lioneille. Piirien nimeämät henkilöt vastaavat klubien ja lionien kysymyksiin. Löydät oman piirisi sivulta asiasta tarkempaa tietoa.

 

 

Arvat ja joulukortit myynnissä

Nuorisoarvat on pakattu ja lähteneet klubeille. Perillä viimeistään 16.10 klubien presidenteillä tai vaihtoehtoisesti joillakin rahastonhoitajilla. Myyntiaika on tammikuun viimeiseen päivään 2020. Laskutus tapahtuu vasta 15.2 2020 jälkeen. Arvoista saaduilla varoilla tuetaan mm. kansainvälistä nuorisovaihtoa ja -leirejä, Leo -Nuorisotyötä ja Lions Questiä sekä Orkester Nordenin toimintaa.

 

Arpavoitot ovat verovapaita, arvat maksavat 10 €/kpl, päävoittona auto tai vene, palkintoja yhteensä 1500 kpl.

 

Hyvät klubien presidentit tarjotkaa arpoja jäsenille, sukulaisille, tutuille jne. Olemme vuosittain saaneet takaisin täysin avaamattomia arpakuoria. Se ei ole vastuullista Lions-toimintaa. 

Vaiva arpojen myymiseen on pieni joten uskallan toivoa vastuullisuutta tässä asiassa.

 

Nyt on hyvä aika tilata tämän vuoden Lions-joulukortit. Tilaukset tulee toimittaa 15.11. mennessä, jotta ehdit varmasti saada joulukorttisi ajoissa.

 Lions-joulukorteilla tuetaan lasten ja nuorten hyväksi tehtävää työtä. Klubeille jää puolet tuotosta paikallisen nuorisotyön tukemiseen. Loppuosa korttien tuotosta käytetään muun muassa nuorisovaihtoon, piirien nuorisoleireihin, leotoimintaan, Orkester Nordenin ja muuhun NSR toimintaan.

 

Klubien joulukorttivastaavat, jos ette ole saaneet joulukorttien esitettä ja mallikortteja vielä klubiin asti niin kääntykää piirikuvernöörinne tai lohkon puheenjohtajan puoleen ja kysykää heiltä. Kyseiset tuotteet saattavat olla edelleen heidän halussaan ja odottavat klubikäyntiä luonanne.

 Klubien korttivastaavat tekevät yhteistilauksen Suomen Lions-liiton verkkokaupasta www.lionsverkkokauppa.fi. Verkkokauppaan kirjaudutaan KLUBIN sähköpostiosoitteella ja nelinumeroisella salasanalla, joka muodostetaan klubin kotimaisesta jäsennumerosta.  

Lue lisää tilaamisesta ja katso mallit liiton

kotisivuilta https://www.lions.fi/toiminta/arvat_ja_joulukortit/

MDC Veikko Teerioja


 

Leot haastavat kaikki lionit ämpärihaasteeseen

Suomen Leot haastavat kaikki Suomen lionit leojen pressan ämpärihaasteeseen.

Tavoitteena on kerätä ämpärillinen roskaa ympäristöstä ja jakaa kuva "saaliista" sosiaalisessa mediassa tunnisteella #ämpärihaaste. Toimiin voit ryhtyä yksin tai yhdessä - kaikki on kotiin päin.

 

Jos kuitenkin koko klubi ryhtyy talkoisiin, puhdas ympäristö palkitsee silmäparit hetkessä. Mitä enemmän saamme yhdessä kerättyä roskaa luonnosta, sen parempi kaikille. Keräämällä roskia vaikutat myös vesiin.

Tehdään yhdessä hyvää ympärillemme! 

 

Kati Jaatinen 

SLH - presidentti

 


Tehkää hyvä teko hankkimalla sydäniskuri

 

LC Littoinen teki reilu vuosi sitten Suomen Lions-liitolle aloitteen hankkeesta, jonka tavoitteena on sydäniskureiden eli defibrillaattoreiden määrän lisääminen Suomessa.

 

 

Vuosikokous hyväksyi ponnen, ja nyt jokainen klubi voi hankkia edulliseen yhteishankintahintaan sydäniskurin omalle toiminta-alueelleen, hyväksi näkemäänsä kohteeseen.

 

Sydäniskureita on hankittu jo sata!

Yhden laitteen tarjoushinta on 790 € + ALV 24 %, jolloin hinta on 976,90 €. (Normaali OVH on 1150 € + ALV 24 %, yht. 1426,00 €). Tarjoushinta sisältää sydäniskurin toimituksen sekä käyttökoulutuksen laitteen luovutuksen yhteydessä.

 

Tilaava klubi lähettää yhteys- ja laskutustietonsa sekä kpl-määrän osoitteeseen:

Laitteiden tilauksia (sekä lisätilauksia) on mahdollista tehdä koko vuoden 2019 ajan.

Aktiviteetin taustatukena ja suojelijana toimii kansanedustaja Ilkka Kanerva.

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot