Helmikuun Lion-viesti

Hyvät Lionit,

 

Talon myyntitoimet ovat edelleen käynnissä.

Lastenklinikoiden kummien kanssa yhteistyö on alkanut mahtavasti.

 

Ensivaiheessa järjestetään viisi konserttia yliopistopaikkakunnilla, katso tarkemmat tiedot Veikko Teeriojan tekstistä. Mutta tämä on vasta alkua. Sopimus takaa meille kahden vuoden yhteistyön Lions-aatteen hengen mukaisesti ja yhtä LCI Forward -ohjelman pääkohdetta Lapsuusiän Syöpä seuraten. Järjestämiemme tilaisuuksien tuotto kohdistetaan sopimuksen mukaisesti Lastenklinikoiden Kummien työhön lasten syöpätautien tutkimukseen, hoitomenetelmien kehittämiseen ja potilaiden tukemisen hyväksi sairaaloissa. Mielenkiintoinen kahden vuoden kumppanuus, joka sisältää myös rajoitetun määrän tutustumisia lastensairaaloihin, on meillä edessämme. Olethan sinäkin mukana edistämässä arvokasta asiaa! Kumppanuuden laajuuden mukaan toimintaamme työn hyväksi esitellään mm. Kummien JouluMielelle-konsertissa MTV:llä joulukuussa. 
 

Alfa-TV:n kanssa solmittu kumppanuussopimus antaa meille tämän vuoden aikana 45 min esitysaikaa ja 60 minuuttia mainosaikaa. Sopivien kuvausaiheiden valinta on käynnissä.

Moni on kysellyt siitä, mihin jäsenmaksuilla kerätyt varat menevät. Oheiset jäsenmaksupiirakat toivottavasti auttavat asian hahmottamista


Kiitos ajastasi palvelulle - Tack för tiden du ger 

Aarne Kivioja


 

Ideoita televisioon?

Olemme keränneet muun muassa piireiltä aiheita AlfaTV:n kanavilla esitettäväksi mahdollisesti vielä tämän kevään tai tulevan syksyn aikana.

 

Lisää ehdotuksia kaivataan, eli mikäli koet, että klubillasi on hyvä aktiviteetti tai muuta toimintaa, jota haluaisit yhteistyön puitteissa esitellä, lähetä ehdotuksesi esittelyaineistoineen 31.3. mennessä osoitteella .

 

 

Juhlavuoden logot käyttöön

 

Suomi kuuluu 70 toimintavuoden jälkeen edelleen maailman aktiivisimpiin

lionsmaihin. Suomi on maailman 13. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa. 

 

 

Vuoden aikana nostamme esille leijonia ja leoja ja monia tapoja tehdä hyvää. Juhlavuoden logon sisältöön on ollut mahdollista leojen ja leijonien osallistua lähettämällä kuvituksia aiheesta ”Millainen leijona piilee sisälläni?” 

 

Piireistä ja klubeista on myös kerätty kuvallista kertomusta monista tavoista tehdä hyvää. Tavoitteenamme on saada kasaan 70 tapaa tehdä hyvää.

 

− Juhlavuoden ilme nostaa esille leijonien ja leojen kirjon – olemme kaiken ikäisiä, oloisia ja näköisiä. Juhlavuoden ilmeen tekemiseen ovat osallistuneen eri vuosikymmeninä liittoon liittyneet jäsenet. Juuri sinunlainen mahtuu hyvin mukaan, logon suunnitellut designer Pekka Piippo sanoo.

 

Piipon tekemiä logoja voivat piirit ja klubit käyttää omassa juhlavuositoiminnassaan. Linkit materiaaliin on lähetetty piirikuvernööreille.

 

 

Lions vuosikokous 2020

 

Ilmoittautuminen Seinäjoen vuosikokoukseen alkaa!

 

Ilmoittautuminen Seinäjoella 5.-7.6.2020 pidettävään 67. vuosikokoukseen alkaa verkossa maaliskuun alussa. Edullisimmin pääsee ilmoittautumalla ajoissa, ennakkohinnat ovat voimassa huhtikuun loppuun asti.

 

Seinäjoki on suosittu kongressi- ja tapahtumakaupunki, joka tarjoaa mainiot puitteet isollekin joukolle. Majoitus- ja matkavaraukset kannattaa silti tehdä pian, jotta pääsee valitsemaan haluamansa hotellin.

 

Ilmoittautuminen ja varaukset hoituvat kätevästi netissä.

Ilmoittautuminen

 

 

Majoitukset

 

Vuosikokouksen ohjelma löytyy niin ikään netissä   

 

Verkosta löytyvät myös oheisohjelmat. Luvassa on golfia Ruuhikosken kentällä, toritapahtuma Seinäjoen upouudella torilla sekä tutustuminen Seinäjoen nähtävyyksiin kävelykierroksella.

 

Jos kaipaat lisätietoa ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä, ota yhteyttä

sähköpostilla  tai puhelimella 041 7028236.

 

Tykkää myös Facebook-sivusta LionsSeinäjoki2020  - tietoa, vinkkejä, ohjelmanostoja ja järjestävien klubien esittelyjä.

 

 

LION 1/20 ilmestyi digilehtenä

Tämän vuoden ensimmäinen pelkästään digilehtenä julkaistava LION-lehti on ilmestynyt.


Lue numerosta 1/20 muun muassa

 

Lasten Leijonahiihtoja ympäri Suomen hiihtolomaviikoilla

 

Kampanjassa tilattu jo yli 150 sydäniskuria

 

 

Tue pieniä potilaita Kevään Sävelet -konserteissa

 

 

LION-lehti löytyy osoitteesta .

 

Suomen LION-lehti on saanut myös oman mobiilisovelluksensa LION Magazine Suomi, jonka voi ladata esimerkiksi omaan matkapuhelimeen Google Playsta tai App Storesta. Lue maailman upeimmat tarinat missä ja milloin tahansa.

 

Neljä printtilehteä

LION-lehti ilmestyy tänä vuonna neljästi printtinä. Numerot 1/20 ja 5/20 ilmestyvät vain digilehtenä osoitteessa .

 

 

Mediataitoviikko 2020

 

Peruskoulun 3. -luokkalaisille ja heidän perheilleen suunnattu Vastuu on meidän – turvallisesti netissä -kampanja on ollut lionsklubien palveluaktiviteettina eri puolilla Suomea jo vuodesta 2010 lähtien.  Tavoitteena on saada kampanja tutuksi paikallisten klubien avulla mahdollisimman monelle 3. luokkalaiselle ja heidän perheilleen koulujen kautta.

Helmikuussa olimme mukana kansallisessa Mediataitoviikossa eri puolilla Suomea.  aikana moni klubi jakoi kampanjaan kuuluvaa 28. sivuista opasvihkoa kouluille, missä opettajat käyvät sen asioita ja kampanjamateriaalia läpi yhdessä lasten kanssa.

Kampanja on käynnissä elokuusta toukokuuhun, eli koko lukuvuoden ajan. Klubit jakavat materiaalia eri aikoina, sovittaen sen klubinsa muihin aktiviteetteihin. Kouluille jaettavan opasvihkon lisäksi Turvallisen netinkäytön ja sosiaalisen median tukimateriaalia on saatavilla kampanjasivuston kautta   Uusimpana lisäyksenä kampanjasivustolle on otettu mukaan CGI:n SPOOFY -kyberpeli.

Klubit voivat osallistua aktiviteettiin vielä kevään aikana, sillä aihe on perheissä ajankohtainen joka päivä ja ilta! Uudistettu kampanja jatkuu juhlavuotena 2020-2021 lionsklubien paikallisena aktiviteettina. Aktiviteetin materiaalitilaukset kampanjasivuston kautta,   

 

Ensi kauden presidentit ja virkailijat; Muistakaa ottaa maaliskuussa esille ja merkitä ensi kauden toimintasuunnitelmaan kaikki ne aktiviteetit, joita olette suunnitelleet kaudelle 2020-2021. Ennalta suunnitellut aktiviteetit toteutuvat ja tavoittavat kohderyhmät paremmin. Mahdollisuuksia on monia ja niistä löytyy varmasti meille kaikille sopivat ja mieluiset aktiviteetit.

 

Palveluterveisin,
Jukka Isotalo

    

                                 

Viisi konserttia syöpälasten hyväksi

Suomen Lions-liitto on solminut 2-vuotisen kumppanuussopimuksen Lastenklinikoiden Kummien kanssa lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa.

Lions-toiminnan 70-vuotis juhlavuoden kunniaksi 2020 käynnistyneen keräyksen tavoitteena on kerätä vähintään 70 000 € vuoden 2020 aikana ja seuraavana vuonna vielä 30 000 €.

 

Kummit ja Lions-liitto kutsuvat kaikki Suomen lionsklubit tähän hyväntekeväisyysprojektiin. Yhteistyö saadaan vauhtiin kevään aikana Kevään säveliä- starttikonserteilla kaikkien viiden klinikkakaupungin alueilla. Lionspiirit on jaettu viiteen suurempaan tukipiiriin, joiden keräämä tuotto kohdennetaan asianomaisen alueen yliopistollisen sairaalan hyväksi seuraavasti:

Kuopio 21.3.2020 klo 17 Piirit K,D,H.  Tuotto: Kuopion yliopistollinen sairaala

Paikka: Pyhän Johanneksen kirkko, Kuopio.            

Esiintyjät: Marita Taavitsainen ja Janne Tulkki

Lisätietoja: Arja Kekoni, Email: , puh. 044 7186117

Helsinki 27.3.2020 klo 18 piirit N, B, C. Tuotto: Helsingin lastensairaala syöpäosasto

Paikka: Mikaelin kirkko, Kontula, Helsinki.

Esiintyjät: Laura Voutilainen, Waltteri Torikka

Lisätietoja: Jyri Kurki, email: , puh. 050 5502506

Tampere 28.3.2020 klo 14 piirit E,G,F. Tuotto: Tampereen yliopistollinen sairaala

Paikka: Tuomiokirkko, Tampere.

Esiintyjät Saija Tuupanen ja Markus Salo

Lisätietoja: Tuomo Kemppainen, email: , puh. 0440 577715

Oulu 28.3.2020 klo 14 piirit I, O, L. Tuotto: Oulun yliopistollinen sairaala

Paikka: Oulun yliopisto, Saalastinsali  

Esiintyjät: Marita Taavitsainen ja Janne Tulkki

Lisätietoja: Mari Korpela, email: , puh. 050 5607272

Turku 18.4.2020 klo14 Piirit A ja M. Tuotto: Turun yliopistollinen sairaala

Paikka: Mikaelin kirkko  

Esiintyjät: Heidi Kyrö ja Sami Saari

Lisätietoja: Hannele Tanner-Penttilä, Email: , puh. 044 7313253

 

Tämä konsertti-sarja on vasta alkua, sillä näiden jälkeen jatkuu mielenkiintoinen kahden vuoden kumppanuus, joka sisältää mm. rajoitetun määrän tutustumisia lastensairaaloihin. Jokaisen konsertin alussa on tarkoitus esitellä lasten syöpätilannetta Suomessa ja yritetään saada paikalle perheitä, jotka ovat käyneet läpi lapsensa syöpäsairauden.

 

Jatkossa klubit voivat järjestää omia tai yhteisiä varainkeruuaktiviteetteja paikkakunnillaan. Näissäkin voidaan kääntyä kummien puoleen esiintyjien suhteen; tarjolla on artisteja, orkestereita, taikureita jne. Kumppanuuden laajuuden mukaan toimintaamme työn hyväksi esitellään mm. Kummien JouluMielelle-konsertissa MTV:llä joulukuussa.

HUOM! Mikäli mielessä on järjestää konsertteja niin on hyvä varautua tekemään artistien varaus jo kevään aikana.

 

Klubit jotka osallistuvat konserttikiertueen järjestelyihin tai haluavat vain lahjoittaa rahaa näiden konserttien tuottoon tai myöhemmin järjestävät omia aktiviteetteja, tulee ilmoittaa yhteystietonsa kummeille verkko-osoitteessa . Kun tämä on avattu mene oman alueesi ilmoittautumislomakkeeseen ja ilmoita klubisi tapahtuma tai tempaus mukaan:

           

Ilmoittakaa oman klubinne tapahtuma tai keräys mukaan vastaamalla tähän kyselyyn. Tarkan päivämäärän ei tarvitse olla vielä tiedossa.

 Paluuviestissä saatte: 

-linkin materiaalipankkiin, josta voi olla apua oman tapahtumanne ja keräyksenne järjestämisessä -linkin lipastilauslomakkeeseen, jolla voitte tilata tilata tarvittavan määrän lippaita, mikäli päätätte järjestää lipaskeräyksen 

-linkin nalletilauslomakkeeseen, jolla voitte halutessanne ostaa tukinalleja 25€/kpl sis. alv 24% (lahjoitusosuus 10€/nalle)

Yli 10 000 € kerännyt tapahtumatiimi (max 10 hlöä) pääsee luovuttamaan shekkiä lähimmälle lastenklinikalle ja tiimin saavutuksesta kerrotaan mm. Kummien somekanavissa ja Kummit-lehdessä ja Lions-kanavissa. Muistakaa ottaa kuvia kaikista aktiviteeteistanne, jotka haluatte julki.

Aktiviteettien tilittäminen kummeille

Kummit tulee antamaan käyttöömme heidän tilinumeronsa ja piirikohtaisen viitenumeron, jolla maksu voidaan suorittaa. Konsertti-sarjan tilitys tehdään kummikampanjapäällikön ohjeistaman tilin kautta kummeille.

Omien aktiviteettien tilitykset tapahtuvat klubin oman tilin kautta samalla piirikohtaisella viitenumerolla.

Veikko Teerioja

kumppanuusjohtaja


 

Punainen Sulka – tukea ympäristöteemaiseen nuorisotyöhön


Kuvernöörineuvosto päätti Turun kokouksessaan Marraskuussa myöntää 40 000€ Leijonat puhtaan veden puolesta – hankkeessa tehtävän nuorisotyön tukemiseen. Raha myönnettiin Punainen Sulka keräyksen – varoista.

 

Leijonat puhtaan veden puolesta -hanke rakentaa nuorten tulevaisuutta luontolähtöisesti

Ihminen on osa luontoa ja luonto on osa ihmistä. Ympäristöstä välittäminen ja siitä yhdessä huolehtiminen on yksi ihmisen tärkeimmistä elämisentaidoista, joka tukee ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, ennaltaehkäisee tutkitusti päihde- ja häiriökäyttäytymistä sekä syrjäytymistä ja vaikuttaa kehittyvän nuoren mielenterveyteen tasapainottavasti. 
Näistä syistä nuorten luontosuhteen vahvistaminen on elintärkeää ja sen vaikutukset läpileikkaavat nuoren koko elämän. Luonto palauttaa ihmisen kokoisekseen ja opettaa meille elämänhallintaa.

Luonnosta välittäminen ja huolta pitäminen käytännön teoin on yksi tärkeimmistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävistä elämäntaidoista.

 

Ilmastokriisin aikakaudella yksi nouseva nuorten mielenterveyttä uhkaava tekijä on nuorten kasvava ilmastoahdistus. Ilmastoahdistusta voidaan vähentää luonnossa ja luonnon elinvoimaisena säilyttämisen vuoksi tehtävillä myötätuntoisilla palveluteoilla. Kun nuori toimii luonnon puolesta, hän kokee olevansa osa ratkaisua, aktiivinen toimija. Tämä vaikuttaa suoraan nuoren tasapainoisuuteen ja elämänhallintaan sekä onnellisuuteen. Tekeminen tuo nuorten elämään mielekästä sisältöä.

 

Nuorten ilmastoahdistusta lieventävä tekijä on myös tunne kuulluksi tulemisesta ja tuki hädän hetkellä kun oma näkemys ja kokemus ei vielä riitä ymmärtämään. Leijonat puhtaan veden puolesta – hanke rakentaa yhteyttä ja osaamisen kiertoa sukupolvien välille. Tavoitteena on erilaisten yhteistyökumppanuuksien kautta ( viimeisimpänä Suomen partiolaiset ry) muodostaa Suomeen ylisukupolvista nuorten hyvinvointia tukevaa ja  luontoarvoihin perustuvaa yhteistoimintaa.

 

Lähde elämisentaito -kummiksi nuorelle ja mukaan ylisukupolviseen Leijonatoimintaan rakentamaan nuorten kanssa hyvää huomista !

 

Ole yhteydessä: 
Karoliina Vilander 044 0900912

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot