Elokuun 2020 uutiskirje - ylimääräiset uutiset

Ylimääräiset uutiset

Olet lukemassa uutiskirjettä, jolta odotat saavasi uutta tietoa. Olemme niin turtuneita uutisiin, että tavalliset uutiset eivät kiinnosta, vaan ”Ylimääräiset uutiset”, ”Breaking News” saa huomiomme ja herättää pohjattoman uteliaisuutemme.

 

Tämä sähköpostiisi tullut viesti voi tuottaa pettymyksen, koska se ei ole ”Breaking News”, jollei sellaisena pidetä ”Kampanja100 ja Beirutin pamaus” -nimistä osuutta. On hienoa, että leijonien kansainvälinen hyväntekeväisyyssäätiö, LCIF toimi ripeästi. Kirjeessä olevat asiat voivat silti olla tärkeitä. Pitäkäämme uutisina puheenjohtajan, koulutusjohtajan ja palvelujohtajan tavoitteellisia kehitysajatuksia. 

 

Raimo Sillanpää

Viestintäjohtaja 


Puheenjohtajan ajatuksia

Alkaneen toimintakautemme strategia ja toimintasuunnitelma laadittiin kauden kuvernöörien kanssa tiiviissä yhteistyössä. Silloin ei ollut tietoakaan maailman pysäyttäneestä viruksesta. Suunnitelmat kuitenkin hyväksyttiin vuosikokouksessamme ja pyrimme toimimaan sen mukaisesti huomioiden kuitenkin mahdolliset tartuntariskit ja viruksen aiheuttamat rajoitukset. 

 

Terveys menee kaiken edelle. Jos jotain hyvää viruksesta on sanottavaa, on se sähköisten kokousten ja seminaarien mukaantulo lions- toimintaan. Liitto ja piirit käyttävät jo runsaasti sähköisiä viestintävälineitä kokouksissaan, mutta klubitasolla on ollut käynnistysvaikeuksia.

 

Tällä kaudella keskitymme erityisesti GAT- toiminnan, eli koulutus- jäsenhankinta- ja palvelualueiden sekä viestinnän kehittämiseen. Tavoitteena on tiedon siirtäminen suoraan vastuuhenkilöltä seuraavalle molempiin suuntiin. Toiminnasta saadaan hyöty vain silloin, kun tiedonsiirto etenee nopeasti katkeamattomana tietoa tarvitseville. Tämä toimintamalli tuo piirien GAT- henkilöt näkyvästi toimintaan mukaan.

Toinen kauden tärkeä asia on sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen liitto-, piiri- ja klubitasoilla. Tähän kuuluu päivitetyt ja toimintaa tukevat kotisivut, some- viestintä ja uutiskirjeet.

Kolmas kauden kehitysasia on toiminnan raportointi. Ainoastaan kuukausittaisella raportoinnilla voidaan mitata toimintamme laajuutta ja vaikuttavuutta. MyLCIin raportoidaan jäsenasiat, seurantavastuu piirin GMT:llä ja MyLioniin klubien toteutuneet palveluaktiviteetit, seurantavastuu piirin GST:llä.

Itse asiassa, mitään uutta ei ole keksitty, nyt vain tehostetaan toimintaamme sitouttamalla vastuuhenkilöt suorittamaan omaa tehtäväänsä. Piireissä ylimmän vastuun kantavat piirikuvernöörit liiton vastuuhenkilöiden tuen avulla. Lähdetään heti kauden alusta yhdessä eteenpäin kohti parempaa tulosta.

 

Matti Reijonen

Puheenjohtaja

 

Kampanja100 ja Beirutin pamaus

Maailma on täynnä erilaisia huutavia tarpeita. Ja me leijonat olemme auttaneet ja edelleen autamme monia niistä kärsiviä. Viimeisin on köyhän, Suomea pienemmän Libanonin pääkaupunkia kohdannut taktiseen ydinpommiin verrattava räjähdys.

 

 

Libanon on joutunut huoltamaan jo puolitoista miljoonaa Syyrian pakolaista. Me emme tahtoneet selvitä kolmenkymmenen tuhannen kanssa viisi vuotta sitten. Libanonissakin on Lions-klubeja, ja meillekin hyvin tuttuja lioneita, jotka ovat valmiina auttamaan. LCIF on ehtinyt apuun 10.000 dollarin hätäapurahalla. Ja Norjan lionit lahjoittivat jo 300.000 kruunua. Meilläkin suunnitellaan tätä kirjoitettaessa katastrofiavustusta ja katastrofikeräystä.

Nyt voisi olla aika laittaa ne juuri jaetut uuden rahankeräysluvan mukaiset lipastarrat käyttöön! Muistattehan: Lipaskeräyksellä kerätyt rahat maksetaan aina Lions-liiton rahankeräystilille, mistä ne jatkavat ilmoitettuun kohteeseen. Tili F154 8000 1970 8298 84, DABAFIHH

Kaikki Libanoniin kohdennetut katastrofiavustukset ovat Melvin-kelpoisia. Tosin ne eivät kerrytä Paikkakunnan kehittämisapurahaan oikeutettavaa summaa, mutta kerryttävät muutoin Kampanja100:n keräyssaldoa.

Ole rohkea – Ole Melvin!

 

PCC Heikki Hemmilä

Liiton LCIF-vastaava

Koulutustoimiala

Kevään aikana on jouduttu miettimään ja opettelemaan uusia asioita. Etäkokoukset, webinaarit ja verkko-oppiminen on tullut tutummaksi.Koulutustoimikunnan tavoitteena on saada yhtenäinen opintoaineisto kaikkien suomalaisten lionien käyttöön.

 

Liiton koulutusalalla rakennetaan opintomateriaalipankkia, johon kerätään suomen- ja ruotsinkielistä sekä kansainvälistä että kotimaista opintomateriaalia. Työn alla on myös ollut työn alla klubisihteerien ja rahastonhoitajien siniset kirjat, eli käsikirjat, joihin on pyritty kokoamaan perustiedot kummassakin virassa esiin tulevista asioista sovitettuna suomalaisiin käytäntöihin ja muuttuneeseen lainsäädäntöön. Varsinkin yhdistys-, kirjanpito- ja verolainsäädännössä on viimeisten vuosien aikana tapahtunut muutoksia. Käsikirjat tulevat osaksi opintomateriaalipankkia, joka tullaan syksyn aikana päivittämään liiton sivuille.

 

Kesän aikana kansainvälisen järjestön toimesta on julkaistu myös alue- ja lohkojohtajille uudet kurssisisällöt. Niissä painopiste on klubien toiminnan kehittämisessä ja yhteistyössä klubien kanssa.

 

Koronakevään myötä on syntynyt kokemusta webinaarityyppisen koulutuksen järjestämisestä ja suunnitelmissa on hyödyntää tätä kokemusta. Haluaisin kuulla, mistä aiheista toivotaan kursseja.

Lionien oppimiskeskukseen (LLC) on tullut huomattava määrä uusia verkkokursseja myös suomen- ja ruotsinkielellä. Niitä kannattaa hyödyntää perehtyessäsi omaan rooliisi ja velvollisuuksiisi lionstoiminnassa. Kaikki lionit pääsevät suorittamaan näitä kursseja kirjautumalla MyLION-tiliin ja avaamalla oikeassa laidassa tai alimmaisena olevan ”Learn” kuvakkeen. Saman kuvakkeen takaa löytyvät myös tiedot paikallisesti järjestettävistä koulutuksista.

 

Kansainvälistä koulutustakin on jälleen tarjolla. Voit hakea kokeneempien lionjohtajien koulutusinstituuttiin (ALLI) tai vaikka kouluttajien koulutusinstituuttiin (FDI). Kiinnostuessasi näistä ota yhteys liiton koulutusjohtajaan.

 

Aarno Niemi

Koulutusjohtaja

Me Palvelemme - nyt ja tulevaisuudessa.

Vaikka elämme koronan ”varjossa” meidän tehtävämme, ”Me Palvelemme” jatkuu entiseen tapaan. Lionsklubien tärkein palvelun kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Erilaisilla klubien tekemillä palvelu- ja varainhankinta-aktiviteeteilla tuemme lasten ja nuorten tervettä elämää ja kehitystä, autamme vammaisia, ikääntyneitä, perheitä ja muita apua tarvitsevia yhteistoiminnassa paikallisten muiden toimijoiden kanssa.

 

Toimintamme on yleishyödyllistä ja voittoa tavoittelematonta, ja kaikki keräämämme varat luovutetaan  lyhentämättömänä tukien saajille.

Tänäkin vuonna 8.10. vietetään lionstoiminnan Hyvän Päivää. Hyvän Päivä koskee meitä kaikkia yli 20 000 vapaaehtoistyöhön sitoutunutta lionia noin 860 lionsklubissa eri puolilla maata.

Hyvän Päivän yhteydessä palkitaan Leijonien Hyvä teko tai Vuoden Hyväntekijä sekä valtakunnallinen Hyväntekijä.

Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja tehdä samalla tunnetuksi paikallista lionstoimintaa ja kertoa klubien monista tavoista tehdä hyvää.

Liiton ja piirien GST-koordinaattorit ovat klubeja varten ja tukemassa niitä tässä toiminnassa. 

 

Taisto Kotila

Palvelujohtaja

Juhlavuoden ekologinen pinssi myynnissä

Tänä vuonna juhlitaan suomalaisen lionstoiminnan 70-vuotistaivalta.

Juhlavuoden logon suunnitellut designer Pekka Piippo suunnitteli meille myös ekologisen pinssin. Samalla idealla toteutettua vanerista pinssiä tehtiin kahdessa eri muodossa, pitkulaisena ja neliön mallisena.

 

Neliömerkissä on vahva magneetti kiinnitysmekanismina, joten se ei tee vaatteeseen reikää. Magneettipinssi ei kuitenkaan sovi henkilöille, joilla on sydämen tahdistin. Pitkänomaisessa pinssissä on perinteinen neulakiinnitys.

 

Juhlapinssiä myydään koko loppuvuoden ajan, niin kauan niin kauan kuin rajoitettua erää riittää.

 

Merkkejä voi tilata 10 euron kappalehintaan, hinta sisältää postitus- ja laskutuskulut. Toivomme, että klubeissa kerätään jäseniltä tilaukset ja merkit tilataan klubin yhteistilauksena.

 

Merkkitilaukset osoitteella 

Muista merkitä viestiin tilaajan nimi, klubi, lähetysosoite ja laskutusosoite sekä kuinka monta neliön mallista ja/tai suorakaiteen muotoista pinssiä haluatte.

Laskutus tapahtuu Lions-liiton kautta.

 

Teija Loponen

Juhlatoimikunnan jäsen Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot