Leo Ilmi Salminen FN-ungdomsdelegat 2017

Ilmi Salminen från Esbo har valts till FN-ungdomsdelegat 2017, berättar Finlands FN-förbund på finska på Salminen är medlem i Leo Club Espoo/Downtown.

Ilmi Salminen har för avsikt att under sin period koncentrera sig på engagerandet av ungdomar och de ungas rättigheter samt teman som berör fred och säkerhet. Delegaten representerar finländska ungdomar vid FN:s generalförsamling som en del av Finlands delegation och bidrar i hemlandet med informations- och utbildningsverksamhet som berör FN-ärenden.

Salminen föreslogs till uppdraget av Finlands Scouter, Finlands Studentkårers Förbund (FSF), Pohjola-Nordens Ungdomsförbund, Luonto-Liitto, Lutherska ungdomscentret, Aalto-universitetets studentkår (AUS) samt Finlands Leor. Valet görs årligen av Finlands Ungdomssamarbete Allians rf och Finlands FN-förbund.

Till Finlands FN-ungdomsdelegat valdes för andra året i följd en aktiv leomedlem då ungdomsdelegaten 2016, Sonja Huttunen, representerar Leo Club Järvenpää.

Foto: Finlands FN-förbund / Heli Pekkonen