Blir ni det följande vattenlejonparet?

 

Står jordens hållbara framtid och bevarande av liv ditt hjärta nära? Hitta i dig själv ett energiskt vattenlejon, ta till par en som kompletterar det du och kan och bli en motor för att utveckla en ny aktivitet!

 


Det som vattenlejonverksamheten behöver är att man tar till hjälp - både yngres och äldres – kunnande samt hjälpande händer. Generationsöverskridning utgör ansvarstagande på bästa sätt och ansvarstagandet föder resultat.

 

Många av oss lion har redan många kilometer bakom oss, många berättelser att förtälja och erfarenheter att dela med oss både om stort och smått.

 

Leomedlemmarna har för sin del färska färdigheter för och syn på saker som är nya i vårt samhälle och i världen.

 

Inför den globala utmaningen för liv och rent vatten behöver vi verkligen varandra – över generationsgränserna!


Vi utmanar varje lion och leomedlem – skulle ni sedan finnas i närheten av havet, insjön eller skogen – att fundera över om just du kunde börja som vattenlejon inom ditt område.? Ta en känd eller okänd lion eller leomedlem på den egna orten eller grannorten till din hjälp och ta dig an utmaningen.

 

Utmaningen stöder projektet Lions och Ett Rent Östersjön som sedan sensommaren är ett av regeringens spetsprojekt som inletts vid Finlands Lionsförbund med finansiering av miljöministeriet. Dess uppgift är att aktivera lion att över generations- och andra gränser göra insatser för rent vatten tillsammans med andra samhällsaktörer.

Läs mer i Lion-digitidningen. 

 

 

Vi hjälper – med Hjärtat!

 

Med ivriga hälsningar,

Finlands första vattenlejonpar

 

Pirkko Vihavainen och Teemu Laitinen

(Lejon- och Leoordförande)

 

 

 

 

 

 

Årets nationella välgörare

 

Maarit Kuikka, Maiju Voutilainen, Sirpa Laine och Pirkko Vihavainen.

Finlands Lionsförbund har utsett Maiju Voutilainen till årets Välgörare 2018. Hon verkar som videobloggare under namnet Mansikkka.

 

Vloggaren Maiju Voutilainen gick år 2016 med i Yles och mentalhälsoorganisationernas gemensamma Sekasin-kampanj riktad till ungdomar och berättade offentligt i sin blogg hur hon själv lidit av depression och ångest. Videon sågs snart över 80 000 gånger och fick stor betydelse för många unga.  Centralförbundet för Mental Hälsa utsåg år 2017 Voutilainen till sändebud för Gott sinne.

 

Voutilainen är också en av hjältarna i det nya verket Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille). Ungefär: Hjälteberättelser för flickor (och alla andra). I boken finns 60 starka hjälteberättelser om modiga finländska kvinnor, som gått längs egna stigar och åstadkommit någonting betydelsefullt.

 

Bloggares och vloggares påverkan på ungdomars liv är stor. I motiveringarna för utmärkelsen värdesätts att den verksamma ansvarsfullt hjälper i stora frågor och får följarnas livsinriktning att vända till det bättre.

 

Finlands Lionsförbund belönade också med hedersomnämnande Tanzanias tysta välgörare, Toini Niskanen. Niskanen kommer från Äänekoski och har genom att hålla lopptorg finansierat skolor och brunnar i Tanzania. Sedan lopptorgets verksamhet övertagits av andra har Toini börjat organisera fadderbarnsverksamhet och för närvarande finns ca 40 faddrar som hjälper till med barns skolgång och skoluniformer.

 

Till årets lions välgörare utsågs lionspresident Sirpa Laine från lionsklubb Turku/Lucia. Genom sina färdigheter i handarbete har hon inspirerat hela klubben i att göra och skaffa så kallade hurtighetspris till barn som behandlas på infektionsavdelningen vid Åbo Universitets Centralsjukhus.

 

De utsedda offentliggjordes på Det Godas Dag 8.10 vid Malms sjukhus, där lokala lions planterade blomlökar till patienters, besökares och personalens glädje.

 

 

Kampanj100:

LCIF Stärker hjälpinsatser

 

Lionsklubbarnas Internationella Stiftelsens alla tiders största varoinsamling har startat lite lusigt. Jag själv fick utbildning först i mitten av september, och Högkvarteret har inte ännu uppdaterad sina hemsidor. Varor har ändå redovisats nästan 14.000 $ från Finland. Av distriktena har 10 av 14 deltagit med Distrikt C som ledare, och L följer strax efter. I en klubb har till och med alla medlemmar kommit med med en tia.

 

 

Tänk på hur också ni skall delta! Ni kan till exempel stöda att utrota mässling ut ur världen. Det är möjligt, och vi har redan avancerad rätt så bra. Fastän vi har mycket att göra till och med i Finland. Vaccinationsomfattningen är i några områdena klart under den skyddande 95%, tack vare somliga lögnnyheterkampanjer. Vi lions kan hjälpa med att dela ut rätt info!

 

Och med vilken insats kan vi delta? Klubben kan ju samla in pengar tillsammans och dela resultatet jämnt åt alla medlemmar. Var och en kan därefter besluta att öka summan ända till tusen dollar och bli en Melvin Jones meldem. Med redan 50 $ per år får man ett ”strjärnpin” till minne från distriktets koordinator.

 

 

Upp med svansen lions!

Heikki Hemmilä, pMJF

Förbundets LCIF-koordinator

 


GAT/Globala arbetsteamets GoToWebinar

5.11.2018 kl. 19


Registrera dig på förhand för att delta i webinaret på adressen:

https://attendee.gotowebinar.com/register/6947113981135058177


Vi bjuder in alla GAT-ansvarspersoner i distriktet till det första GAT Webinaret. Även klubbarnas GAT-ansvarspersoner d.v.s. arbetsteamens medlemmar är välkomna att ta del av aktuella GAT-nyheter.

WEB-seminariet, som man kan följa med på dator eller smarttelefon, räcker ca 45 minuter. Vår avsikt är att i framtiden ordna motsvarande infopuffar minst en gång varannan månad. Du kan delta bara under en stund ifall det finns annat som bör göras under kvällen.

 

Med Lionshälsningar

GAT -teamet (Pirkko, Varpu, Harri, Jukka och Heikki)

PS Bekanta dig med den bilagda GAT-snabbguiden!

 

 

Är julkorten beställda?


Julen närmar sig och ett postkort är ett trevligt sätt att komma ihåg dem som man inte träffar under julen.

 

Lionens julkort ger ett bra tillskott i klubbens kassa då klubben får behålla hälften av de köpta julkortens försäljningspris.

 

I Lions-Infot, som kom tillsammans med Lionstidningen, hittar du bilder och priset på korten.  Det finns alternativ för olika smaker att välja mellan, både som postkort och som dubbla kort.

 

Ta kontakt med den julkortsansvarige i din klubb och låt genast beställningen gå vidare, ifall du inte redan har gjort det.

 

 

Katastrofhjälp till Indonesia

 

Sulawesi ö i Indonesia drabbades av en jordbävning på 7,5 magnitud den 28. 9. Den finkorniga jorden smältades till en darrande lervälling, som sväljade tusentals invånare medan några som klättrad på taken kunde bara hjälplöst titta på.

 

Och efter detta kom tre meter hög tsunami, som avslutade förödelsen på det låga kustområdet, särskilt i huvudstaden Palu. Över 100.000 människor sägs vara i behov av omedelbar hjälp. PIP Naresh Aggarwall och IP Gudrun Yngvadottir har beslöt att donera 100.000 USD som första hjälp till lokala lionsklubbar. I detta skede får lionmedlemmar tjäna bara i staden Palu. Där fungerar åtminstone LC Palu/Maleo och på ön finns tre andra klubbar, som levererar mat, rent vatten och kläder.

 

 

Doneringar till denna katastrof ökar också klubbens Kampanj100 saldo, om man anmälar klubbens namn och internationell nummer. Du kan samtidigt öka klubbens eller ditt eget Melvin Jones konto med att kryssa ” vänligen kontakta angående belöningsärendet”.

 

Det är enklast att donera via nätet (kreditkort eller PayPal) på sidan  https://lcif.org/SE/support-our-work/donate-now.php  Du har tre alternativ: ”Vänner”, ”Medlemmar” eller ”Klubbar och distrikt” beroende på donerares roll. Efter att ha märkt nödvändiga infot (inkl. internationell nummer av medlem eller klubb) du kan välja önskvärda belöningar och målet. Utöver ”katastrof” kan du för säkerhets skull märka ”Indonesia”, så hjälp går till det mest akuta målet.

Tilläggsinfo från distriktskoordinator eller undertecknad

Heikki Hemmilä, pMJF

 

 

Läs mera om verksamheten , , och .Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot