Ajankohtaista marraskuussa

Puheenjohtajalta

 

Terveiset Europa Forumista, joka tällä kertaa pidettiin Makedonian pääkaupungissa Skopjessa. Suomesta oli hyvä edustus jälleen, kiitos kaikille osallistujille!

 

Päivät täyttyivät mielenkiintoisista seminaareista. Minä osallistuin mm. New Voices -seminaareihin. Innostus oli suuri, ja sali täyttyi ääriään myöten. Piireistä haetaan Uusia Ääniä kuvernöörien ja toimikuntapuheenjohtajien avuksi innostamaan jäseniä koulutus-, jäsenyys- ja palvelualueilla ja  kertomaan yleisölle tarinoita meidän hyvistä ja merkityksellisistä auttamistavoistamme.

 

Lions-taloasiassa olemme nyt siinä vaiheessa, että hallitus on todennut vuosikokouspäätöksen lainvoimaiseksi, ja kuudelta kiinteistövälitysfirmalta on pyydetty välitystarjoukset.

 

Toimistotehtävien uudelleenjärjestely 25.8. kuvernöörineuvoston päätöksen mukaisesti on käsittelyssä. Kuvernöörineuvosto edellyttää, että henkilöstömenot sopeutetaan vastaamaan alenneita jäsenmaksutuottoja.

 

 

Kaikille leijonille ja leoille tarkoitettu Leijonaseminaari pidetään Seinäjoella sunnuntaina 17.2.2019. Alustuksia ajankohtaisista asioista ja keskustelua niistä. Aiheista enemmän tammikuun viestissä.

 

Ilokseni huomasin käydessäni Malmin toimistolla, että aulassa seisova leijonapatsas on nostanut häntänsä pystyyn. Tehdään me samoin!

 

Tehdään yhdessä tuumin työtä - Sydämellä.

 

Puheenjohtaja

Pirkko Vihavainen

Miten sinä haluat toimia puhtaiden vesien puolesta?

 

Kuva: Pekka PiippoNyt se on käynnissä: Suomen ensimmäinen vesiteemainen aktiviteettikilpailu! 

en käynnistämä kilpailu etsii aktiviteetti-ideoita vesien laadun parantamiseksi ja vesien pilaantumisen ennaltaehkäisemiseksi.

 

Kilpailu alkoi 1.11.2018. ja ideoita voi jättää 31.3.2019 saakka kolmessa sarjassa:
- Lionien sarja
- Kouluyhteistyön sarja
- Yllättävien yhteistyökumppanuuksien sarja

 

Kaikki teot puhtaiden vesien puolesta tarvitaan, eikä turhia tekoja olekaan. Kisaan ovat siis tervetulleita niin hyväksi todetut kuin aivan uudetkin aktiviteetti-ideat.

 

Kilpailun erikoisuutena on Lions Lab, johon parhaat ideat tiimeineen pääsevät osallistumaan. Lions Labissa puhalletaan lisää tuulta purjeisiin asiantuntijoiden avustuksella. Tavoitteena on tehdä yhdessä ideat todeksi.

 

Tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa: lähde siis rohkeasti sorvaamaan aktiviteetti-ideaa yhdessä oman klubisi, naapuriklubin tai esimerkiksi paikkakuntasi oppilaitoksen tai vesiensuojeluyhdistyksen kanssa.

Lisätiedot ja kilpailuohjeet sekä materiaalia ideoinnin tueksi:

 

 

 

KVN-kokous 3/18 – 19

 

Kutsu kuvernöörineuvoston varsinaiseen kokoukseen 3/18 - 19 lauantaina 1.12.2018 Varalan Urheiluopistossa Tampereella, Varalankatu 36.


Menettelytapasääntömme § 10 mukaan kuvernöörineuvoston varsinaisiin kokouksiin voivat osallistua kaikki lionit ja leot, joilla on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

 

 

Ohjelma

09.30 –                  KVN-info (suljettu tilaisuus)

10.00 –                  Ilmoittautuminen alkaa

11.00 – 12.00        Lounas

12.00 – 12.30        Seminaari

12.30 – 15.00        Kuvernöörineuvoston kokous

15.00 –                  Päätöskahvit

 

Kokouspaketti 35 €/osallistuja (sisältää osallistumismaksun, lounaan buffet-pöydästä ja iltapäiväkahvit)

Osallistumismaksu (ilman kokouspakettia) 10 €/osallistuja

Maksu suoritetaan käteisellä paikan päällä.

 

Ilmoittautuminen kokouspäivään tapahtuu E-piirin sivujen kautta 

10.11.2018 alkaen ja päättyy 25.11.2018. E-piirin sivut löytyvät täältä:

- Google-haku: e-piiri lions  >  ilmoittautumiset   tai

-  http://www.verkkoviestin.fi/e-piiri/ilmoittautumiset/  tai

 -  liiton sivujen Yhteystiedot  >  Piirit  >  E-piiri  >  Ilmoittautumiset

 

Varalassa voi majoittua hintaan 1 hh/69 € ja 2 hh/89 €.  Hinnat sisältävät aamupalan.

Varaukset suoraan urheiluopistolta, puh. (03) 2631 211 (myyntipalvelu) tai (03) 2631 111 (keskus). Majoitus maksetaan urheiluopistolle.

 

Lisätietoja DG Ari Suominen, puh. 0400 541 794,

 

Tervetuloa mukaan!

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

 

Pirkko Vihavainen               Maarit Kuikka

puheenjohtaja                      pääsihteeri
Silmälasikeräys päättyy

 

Sri Lankan Lions-ystävät on päättänyt kokouksessaan, ettei käytettyjen silmälasien keräystä Sri Lankaan enää jatketa.


Syynä keräyksen lopettamiseen ovat vaikeudet saada  silmälasit toimitettua perille kohdemaahan.

 

Käytettyjä silmälaseja on vielä varastossa noin 20 000 kappaletta, jotta pyritään saamaan mahdollisimman pian perille.

TL
RLLI koulutuksen ennakkoinformaatio

piirien DG:lle ja klubeille

 

RLLI - Regional Lions Leadership Institute -työpaja on tarkoitettu kaikille lioneille ja täysi-ikäisille leoille.  Seuraava alueellinen RLLI -koulutus järjestetään tammi ja helmikuussa 2019.

 

Aika:  Osio I   19. - 20.1.2019

          Osio II  23. - 24.2.2019

Paikka: Hotelli Haaga, Helsinki

 

Koulutukseen haku alkaa 1.11.2018 jälkeen. Hakija sitoutuu osallistumaan molempiin jaksoihin ja maksamaan omavastuuosuuden koulutuksesta.

Koulutuksen hinta osallistujalle on 240 euroa.  Hinta sisältää kahden viikonlopun opetuksen, hotelliyöt ja kaikki ateriat. Matkat osallistuja kustantaa itse.

Piirit ja/tai klubit voivat tukea osallistujia omien päätöstensä mukaisesti.

 

Aloittakaa RLLI:n markkinointi piireissänne.  Lisätietoa RLLI:stä Lions-liiton kotisivulla: https://www.lions.fi/jasenille/koulutus/

 

Koulutuspaikkoja on vain 50, jotka jakautuvat piirien kesken suhteessa jäsenmäärään seuraavasti: A 5, B 2,C 5, D 4, E 4, F 4, G 3, H 3, I  3, K 3, L 2, M 4, N 4, O 3, LEOt 1.

 

Koulutustoimialan syysterveisin

 

Varpu Ylhäinen

koulutusjohtaja, MD-107

 


Haku päällä – ethän unohda!

 

Haku päällä –jäsenkampanja on lähtenyt hyvin käyntiin. Jo 32 klubia on kasvattanut jäsenmääräänsä vähintään kahdella ja päässyt kotisivuilta löytyvään Kunniagalleriaan.

 

Tekemistä riittää yhä. Työkaluja Haku päällä –kampanjassa on kehitetty koko ajan lisää klubien ja piirien vapaaseen käyttöön.

Liiton kotisivujen jäsenosiosta löytyvää työkalupakkia on täydennetty muun muassa materiaalien tilausohjeilla, jäsenhakulomakkeella ja yleisötilaisuuden mallitekstillä, jota voi muokata tilaisuuteen ja omaan suuhun sopivaksi.

 

Tilattavaan materiaaliin on valmisteilla yleisötilaisuuksissa jaettavaksi tarkoitettu ”Haku Päällä” – kampanjaheijastin. Verkkokaupasta on jo tilattavissa ”Haku Päällä” – käyntikortteja ja niitä voi myös itse tilata haluamaltaan toimittajalta.

TL

 

 

Palvelun matka

 

Lionien ja leojen sydän sykkii palvelulle. Vuodesta 1917 meidän tavoitteenamme on ollut tuoda iloa, terveyttä ja toivoa kaikille, emmekä ole koskaan luopuneet tästä tavoitteesta. Tänä päivänä tällä pitkään jatkuneella tehtävällä on uusi jännittävä ulkomuoto; PALVELUN MATKA.

 

 

Palvelun matka antaa meille jokaiselle mahdollisuuden elää ja palvella hyvin. Sen kautta pystymme vaikuttamaan ihmisten elämään konkreettisilla tavoilla, niin oman klubimme vaikutusalueella kuin kansainvälisestikin. Siihen sisältyy neljä yksinkertaista vaihetta: Opi, Löydä, Toimi ja Juhli. Niillä ei ole rajoja ja ne edustavat meidän lionien ja leojen syvintä olemusta. -Halua Palvella!

 

Jos viimeiset sata vuotta ovat opettaneet meille jotakin, niin olemme oppineet sen, että kun me palvelemme, me kasvamme. Eikä meidän ole tarkoitus pysähtyä.

Palvelu on meidän matkamme. Haluan tutustuttaa Teidät siihen nyt alla esitettyjen vaiheiden kautta. (linkit myös aihealueiden kansainvälisille sivuille otsikon perässä)

 

Opi

Asian oivaltaminen on tärkeää: jos me emme tiedä mitä ympärillämme tapahtuu, emme ehkä osaa vaikuttaa oikealla tavalla. Sen vuoksi on tärkeää selvittää paikalliset tarpeet ja miten ne liittyvät meidän lionien maailmanlaajuiseen tarinaan. Etsimme uutta tietoa ja saamme sitä kautta oivalluksia. Oppiminen tekee meistä tehokkaita.

 

Löydä

Mahdollisuuksia on runsaasti kun on halua oppia. Tiedon jakaminen auttaa meitä olemaan entistä vahvempia. Yhteistyösuhteiden ja yhteistyökumppaneiden kautta teemme entistä enemmän ja kannustamme muita osallistumaan palvelutoimintaan. Löytämisen prosessi yhdistää meitä kaikkia ja valmistelee meitä toimintaan.

 

Toimi

Meidän tehtävämme on palvelu ja palvelu näkyy. Sen vaikutukset ovat mitattavissa. Kun me tiedämme mitä teemme ja meillä on uusia ajatuksia toiminnan varmistamiseksi, me pystymme yhdessä tukemaan paikkakunnan tarpeita, alueita ja myös koko maailmaa. Toiminnan kautta me toteutamme tehtävämme.

 

Juhlikaa

Palvelemme ihmisiä yli 200 maassa ja olemme ylpeitä niistä ainutlaatuisista hyvistä teoista, joita meidän omilla paikkakunnillamme tehdään. Kun me kerromme tarinamme ja raportoimme vaikutuksemme, me muodostamme yhtenäisen järjestön, inspiroimme paikkakunnilla olevia ihmisiä ja saamme positiivisen huomion. Saavutusten juhliminen yhdessä korostaa kokemusta ja palvelun vaikutusta.

 

Kyseisten linkkien kautta saatte paljon tietoa ja myös ideoita toimintamme tehostamiseen. Erilaiset valmiit suunnittelulomakepohjat ovat hyödyllisiä ja rohkaisen kaikkia tutustumaan niihin rauhassa.

 

Aktiivista joulunalusaikaa kaikille uutiskirjeen lukijoille toivottaa Suomen GAT-team;  Pirkko(CC), Varpu(GLT), Heikki(LCIF), Harri(GMT) & Jukka(GST)

 

(Palvelun matka -sisältöä muokattu uudistetuilta kansainvälisiltä lions-sivuilta, www.lionsclubs.org)

 

Youtube video:

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot