Suomen Lions-liitto ja Lastenklinikoiden Kummit aloittavat yhteistyön

Suomen Lions-liitto, lionsklubit sekä Lastenklinikoiden Kummit ryhtyvät yhteistyöhön lasten syöpätautien hoidon, hoitomenetelmien ja tutkimuksen kehittämiseksi Suomessa. 

Lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuoden 2020 alussa käynnistyvän huomattavan yhteistyön tavoitteena on kerätä tärkeään tarkoitukseen vähintään 70 000 euroa. Yhteistyötä jatketaan myös vuonna 2021, jolloin kokonaistukipotti pyritään nostamaan yli 100 000 euron rajan.  
 
Yhteistyön aloitukseksi lionsklubit järjestävät keväällä hyväntekeväisyyskonsertteja eri puolilla Suomea.

Suomen Lions-liitto lähtee innolla mukaan kansainvälistä ohjelmaansa tukevaan yhteistyöhön Kummien kanssa.

− Lionien tavoitteena on olla elinvoimainen, dynaaminen ja kaikkien tuntema palvelujärjestö. Emme pysty siihen kuitenkaan yksin, vaan valitsemme meille sopivat yhteistyökumppanit, jotka vastaavat toimintamme arvoja. Kansainvälisen palvelutoimintamme LCI Forward -teeman mukaisesti yksi keskittymisosa-alueemme on lasten ja nuorten syöpä. Meidän kaikkien tehtävä on auttaa ja palvella – Kummiyhteistyön kautta pääsemme toteuttamaan tehtäväämme valtakunnallisesti, Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka toteaa.

Lastenklinikoiden Kummit ry on jo yli 25 vuoden ajan tukenut Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, lastentautien tutkimusta, hoitomenetelmien kehittämistä sekä lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Kummit osallistuu myös aktiivisesti pienten potilaiden viihtyvyyden parantamiseen pitkinä sairaala-aikoina.

− Kummien tavoitteena on jalkautua yhä enemmän valtakunnalliseksi, aktiiviseksi toimijaksi, joka haastaa kaikki suomalaiset välittämään ja osallistumaan työhön lasten ja nuorten hyväksi Suomessa. Lionit ovat erittäin aktiivisia ja osaavia toimijoita, joilla on suuri intohimo olla mukana yllyttämässä jokaista toisten auttamiseen. En voisi olla iloisempi siitä, että pääsemme tekemään tätä positiivista yllytystyötä yhdessä, Lastenklinikoiden Kummien toiminnanjohtaja Anu Rapeli kommentoi.

Yhteistyön kautta kerätyt varat ohjataan lasten syöpäsairauksien tutkimustyöhön, hoitomenetelmien kehittämiseen sekä pienten syöpäpotilaiden tukemiseen.

 

− On todella merkityksellistä tutkia lasten syöpäsairauksia ja esimerkiksi kehittää varhaista diagnosointia, jotta on entistä enemmän edellytyksiä myös lasten syövän ehkäisyyn ja tehokkaimpaan hoitoon. Leijonien tuella pystytään toteuttamaan tätä tutkimus- ja kehitystyötä sekä suuntaamaan myös esim. virkistystoimintaa pienille syöpäpotilaille viidellä klinikalla (Helsinki, Turku, Tampere, Oulu ja Kuopio), joihin lasten syöpähoidot on Suomessa keskitetty, Kummien Anu Rapeli jatkaa.

 

Kaikki Suomen lionsklubit voivat osallistua keräykseen pienten potilaiden puolesta juuri omalla tavallaan – esimerkiksi järjestämällä varainhankintatapahtuman. Suomen Lions-liitto ja Lastenklinikoiden Kummit kutsuvat kaikki Suomen lionsklubit jäsenineen lämpimästi mukaan hyvään yhteistyöhön! 

 

Lisätietoja:

Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka, , 040 580 2494.

Lastenklinikoiden Kummit ry:n toiminnanjohtaja Anu Rapeli, , 040 149 0032

 

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa. Liitto järjestää nuorisovaihtoa, kouluttaa ja valmentaa sekä vastaa Suomen lionsklubien kansallisista ja kansainvälisistä aktiviteeteista ja yhteistyöstä. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on lähes 22 000.


Lue lisää toiminnasta , , ja .


Lastenklinikoiden Kummit ry tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana. Viime vuosina yhdistys on tukenut merkittävin panoksin lasten ja nuorten mielenterveystyötä. Varoja kerätään erilaisin tavoin ympäri vuoden. Koko toimiaikanaan Kummit ry on tehnyt lahjoituksia n. 36 miljoonan euron edestä.

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot