LCI:n kansainvälinen presidentti saapuu Suomeen

Maailman suurimman palvelujärjestön Lions Clubs Internationalin 103. kansainvälinen presidentti, eteläkorealainen Dr. Jung-Yul Choi vierailee Suomessa 25.-27. elokuuta. Choi uskoo, että lionien moninaisuuden kautta lionsklubit pystyvät auttamaan monipuolisesti paikkakunnillaan.

 

Suomessa uudelle kansainväliselle presidentille esitellään näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksen kuntoutuspiha, johon pääkaupunkiseudun lionsklubit ovat hankkineet näkövammaisten lasten kuntoutus- ja viriketoimintaan välineitä. Lisäksi lionit ovat perustaneet Iiris-keskukseen lasten oppimiskeskuksen kansainvälisen säätiön Lions Clubs Internatinal Foundationin, LCIF:n tuella. Lionit ovat pitäneet myös huolta lahjoituksestaan järjestämällä kuntoutuspihalla talkoita.

 

Kansainvälinen presidentti Choi on ollut lion jo yli 40 vuoden ajan ja hänen tavoitteenaan on johtaa esimerkin kautta. Hänen mukaansa tämän kauden maailmanlaajuiset avustuskohteet näönsuojelu, diabetes, ympäristö, nälän helpottaminen ja lapsuusiän syöpä antavat lioneille uusia mahdollisuuksia toimia yhdessä ja vastata joihinkin maailman suurimmista uhista.

 

Suomi kuuluu maailman aktiivisimpiin lionsmaihin. Suomi on maailman 13. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa.

 

Kansainvälisen presidentin vierailuohjelmaan Suomessa sisältyy myös muun muassa tapaaminen ympäristöministeri Krista Mikkosen sekä Etelä-Korean suurlähettilään kanssa. Hän tutustuu myös Suomen lionien avustuskohteisiin, näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iirikseen 26.8. ja Uuteen lastensairaalaan 27.8., jonka rahoitukseen Suomen Lions-liitto, sen piirit ja klubit sekä muut Lions-tahot ovat osallistuneet lähes 250 000 eurolla.

 

Tiedotusvälineiden edustajat voivat haastatella kansainvälistä lionspresidenttiä etukäteen sopien vierailukohteiden yhteydessä. Haastatteluista voi sopia Dr. Jung-Yul Choin vierailua isännöivän kansainvälisen johtajan Heimo Potinkaran kanssa, tai 050 551 3600.

 

Lisätietoja: Kansainvälinen johtaja Heimo Potinkara, , 050 551 3600 ja Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka, , 040 580 2494.

 

Suomen Lions-liitto on valtakunnallinen kattojärjestö, jonka lionsklubit perustivat 24.10.1960 hoitamaan valtakunnallista yhteistyötä, maanlaajuisia kampanjoita ja tukemaan klubien toimintaa.

Liitto järjestää nuorisovaihtoa, kouluttaa ja valmentaa sekä vastaa Suomen lionsklubien kansallisista ja kansainvälisistä aktiviteeteista ja yhteistyöstä. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön. Suomen Lions-liiton jäsenmäärä on noin 22 000.

 

Lions Clubs International on kansainvälinen palvelujärjestö. Siihen kuuluu yli 48 000 lionsklubia ja 1,4 miljoonaa jäsentä noin 210 maassa. Kansainvälinen päämaja on Oak Brookissa, Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

 

Lue lisää toiminnasta , ja .Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot