Lionstoiminta

Lionstoiminta on lionsklubin muodostamassa yhteisössä tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla ja yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja koko maailmassa. Vapaaehtoistyön lisäksi lionsklubit kehittävät jäseniään tarjoamalla jäsenilleen koulutusta ja verkostoitumisen mahdollisuuksia muihin klubeihin niin kotimaassa kuin maailmallakin.

Lionsklubien muodostamaan yhteisöön kuuluu Suomessa noin 920 ja maailmassa yli 47 500 lionsklubia.

Suomen lionsklubit avustavat palvelullaan ja rahalahjoituksillaan kotimaansa ja maailman apua tarvitsevia arviolta 4-5 miljoonalla eurolla vuodessa. Maailmassa klubit tekevät arviolta 100 miljoona tuntia vapaaehtoistyötä ja lahjoittavat noin 800 miljoonaa euroa vuodessa.

Suomalaiset ovat erityisesti kunnostautuneet lionstoiminnan levittämisessä Itä-Eurooppaan. Olemme perustaneet ensimmäiset klubit Unkariin, Viroon, Venäjälle, Latviaan ja Liettuaan.

Mistä Suomen lionit tunnetaan?

Suurin osa lionsklubien palvelutyöstä tapahtuu omalla paikkakunnalla, omassa lähiyhteisössä. Tyypillisiä aktiviteetteja ovat nuorten harrastusten tukeminen (esimerkiksi partiotyö), vanhusten auttaminen esimerkiksi remontoimalla, polttopuiden hankinnalla ja kuljetuksilla, lähiympäristön kunnostamisella, veteraanien tukemisella, konserttien ja muiden yleisötapahtumien järjestämisellä.

Päivitetty 14.2.2018