Lions Clubs International LCI

Lions-järjestö The International Association of Lions Clubs (LCI)

perustettiin 7.6.1917 Chicagossa, Yhdysvalloissa.

Järjestön perustaja oli chicagolainen vakuutusmies Melvin Jones. Kantavana ideana oli liikemiesklubin aktiivisuuden suuntaaminen hyväntekeväisyyteen.

Järjestön tunnuslauseeksi muotoutui iskulause

”We serve – Me palvelemme ­– Vi hjälper”.

Lions-järjestö on kasvanut maailman suurimmaksi ja luotetuimmaksi palveluklubien järjestöksi. Järjestö toimii tällä hetkellä yli 200 maassa tai itsehallintoalueella ja jäseniä on lähes 1,4 miljoonaa. Lionsjärjestö on vuonna 1945 perustetun YK:n perustajajäsen.

Vuonna 2007 Financial Times -lehden tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International arvioitiin maailman parhaaksi palvelujärjestöksi.

Vuonna 2018 amerikkalainen hyväntekeväisyysjärjestöjä arvioiva tutkimuslaitos Charity Navigator antoi seitsemäntenä vuonna peräkkäin täyden 4-täyden arvion Lions-järjestöstä. Arvioon vaikuttavat hyvä hallinto ja parhaat käytännöt, joilla minimoidaan mahdollisuus epäeettisiin aktiviteetteihin sekä taloudellisesti vastuuntuntoinen järjestön päämäärien toteuttaminen.

Kansainvälisen presidentin teema 2019–2020

”We serve – Me palvelemme ­– Vi hjälper”.

Järjestöllä on kansainväliset sivut myös .

Kuva: LCI

Päivitetty 20.9.2019