Snödagar för barn ger aktivitet

Finlands Lionsförbund har beslutat börja samarbeta med Finlands Skidförbund och Finlands Skidskytteförbund gällande organiseringen av turnén Lasten Lumipäivät (Barnens snödagar).

Den erbjuder barn och familjer en möjlighet att under trygga förhållanden testa på snösport i fyra olika former.

Orterna för turnén 2018 – 2019 är Nummela, Vanda, Pyhäjärvi, Tammerfors, Äänekoski, Lieksa, Sibbo, Borgå, Kotka, Keuruu, Ekenäs, Helsingfors, Siilinjärvi, Jyväskylä, Ruka, Vierumäki, Pargas, Pöytyä, Taivalkoski, Kervo, Ylivieska och Vuokatti.

Om lionsklubbarna har tänkt ordna vinterevenemang för barn på de här orterna lönar det sig att göra det i samarbete med den lokala klubbar som sysslar med vintersport. Evenemanget har brukat ha gott om deltagare.

– Det här är en bra aktivitet för klubbarna att få barn och unga att röra på sig, säger lion Timo Härkönen, LC Sotkamo, som koordinerar saken från Lions sida.

Läs mera på

Anna-Kaisa Jansson