Lions med i Näsdagen igen

Lionsklubbarna och Näsdagen har en mångårig samarbetstradition i att hjälpa de barn som är mest utsatta i världen.

Det lönar sig för Lions att delta i Näsdagen eftersom insamlingen är rolig och lätt att genomföra i form av en kort tillställning som kan vara allt från regelrätt bössinsamling till basarer, plättstekning eller varför inte någon rolig tävling. Det går med andra ord att delta precis i den form som klubbarna själv vill och samtidigt göra klubben kändare på orten.

Näsdagskampanjen inleds med ett cirkusspektakel som arrangeras tillsammans med Sirkus Finlandia 24.10. Den egentliga Näsdagen firas 8.11 i form av en show. Båda evenemangen sänds direkt på Yles kanaler.

Bössinsamlingen kan arrangeras när som helst under kampanjtiden 24.10 – 10.11. Om insamlingen är möjlig endast under någon enstaka dag är bra tidpunkter 24.10., 8.11. och 9.11.

Materialbeställning och tilläggsuppgifter fås som vanligt på adressen nenäpäivä.fi/leijonat

Reijo Stedt och Tauno Laine, samarbete Lions – Näsdagen

Finlands Lionsförbund rf