Lions med på Helsinki Design Week

På Helsinki Design Weeks event i Vetenskapens hus talades sunt förnuft med känsla. På plats fanns gymnasieelever, lärare, forskare, publik och även lion Pekka Hynninen från Rantasalmi som belönats med Miljö-Finlandia. På kvällen samlades man vid en urban lägereld för att under ledning av en psykolog bearbeta de känslor som klimatångesten har väckt.

Du kan se en video från Osaamisen kiertotalouden päivä & Ilmastoahdistusiltamat (ung. Kunskapens kretsloppsdag & Klimatångestkvällsfest) på förbundets facebook-sida. Länken är

Under miljöskolan som arrangerades 9 – 13.9 på Helsingfors stadshus visade projektet Lions för rent vatten tillsammans med Östersjöutmaningen på kvällsskolan den 9 september vad frivilligt klimat- och miljöarbete egentligen är.

I designmuseet öppnades som en del av Helsinki Design Week utställningen Critical Tide med hav och vatten som tema. Projektet Lions för rent vatten utgör en del av utställningen som är öppen till den 27.10.

Finlands Lionsförbund rf
Kyrkobyvägen 10