Lions Clubs Internationals president Gudrun Yngvadottir besöker Finland 26-29.8.

Isländska Gudrun Yngvadottir är den första kvinna som president i vår 101-åriga internationella organisation.

Hon tror att kvinnor som medlemmar i lions gör klubbarnas verksamhet mångsidigare och hoppas att kvinnornas medlemsandel skall öka till 50 %.

- Sådana klubbar vet man lyckas bäst, där både män och kvinnor finns, konstaterar hon.

Måndagen den 27.8 besöker internationella presidenten världens äldsta lion, Aimo Viitala samt öppningen av motionsplatsen som planerats för synskadade på Väinämöinen planen.  Motionsplatsen är en av Lions 100 års traditionsprojekt.

Dessutom bekantar sig Yngvadottir med Helsingfors Universitet samt Finlands Lionsbörbunds kontor i Malm, där Östersjöprojektet presenteras för henne.

På kvällen håller internationella presidenten ett anförande vid I-, B- och N-distriktens säsongöppning i Pohjois-Haagan yhteiskoulu.

På tisdag deltar Gudrun Yngvadottis i D-, H- och K-distriktens säsongöppning i Mikael-salen, där taltur även reserverats för henne.

Finlands Lionsförbund rf
Kyrkobyvägen 10