Katastrofhjälp till Sulawesi, Indonesia

Sulawesi ö i Indonesia drabbades av en jordbävning på 7,5 magnitud den 28. september 2018. Den finkorniga jorden smältades till en darrande lervälling, som sväljade tusentals invånare medan några som klättrad på taken kunde bara hjälplöst titta på.

Och efter detta kom tre meter hög tsunami, som avslutade förödelsen på det låga kustområdet, särskilt i huvudstaden Palu. Fast nu har hjälpet kommit fram då flygfältet och vägarna har länge varit oanvändbara. Över 100.000 människor sägs vara i behov av omedelbar hjälp. PIP Naresh Aggarwall och IP Gudrun Yngvadottir har beslöt att donera 100.000 USD som första hjälp till lokala lionsklubbar. I detta skede får lionmedlemmar tjäna bara i staden Palu. Där fungerar åtminstone LC Palu/Maleo och på ön finns tre andra klubbar, som levererar mat, rent vatten och kläder.

Doneringar till denna katastrof ökar också klubbens Kampanj100 saldo, om man anmälar klubbens namn och internationell nummer. Du kan samtidigt öka klubbens eller ditt eget Melvin Jones konto med att kryssa ” vänligen kontakta angående belöningsärendet”.

Det är enklast att donera via nätet (kreditkort eller PayPal) på sidan    Du har tre alternativ: ”Vänner”, ”Medlemmar” eller ”Klubbar och distrikt” beroende på donerares roll. Efter att ha märkt nödvändiga infot (inkl. internationell nummer av medlem eller klubb) du kan välja önskvärda belöningar och målet. Utöver ”katastrof” kan du för säkerhets skull märka ”Indonesia”, så hjälp går till det mest akuta målet.

Tilläggsinfo från distriktskoordinator eller undertecknad

Heikki Hemmilä, pMJF

Lionsförbundets LCIF-koordinator