Action rekommendation

Kära Lions i klubbar,

varje klubb har sina egna regler som de följer. Förbundet får dock ständigt förfrågningar om hur man ska agera nu. Omständigheterna har verkligen förändrats varje dag under den senaste veckan.

De allmänna rekommendationerna är:

• det är inte värt att organisera klubbmöten för tillfället. Det finns minst två övertygande skäl. Formella möten med mer än 10 personer ska inte hållas och personer över 70 år bör inte röra sig i onödan. Detta begränsar avsevärt möjligheten för en stor del av våra medlemmar att delta i möten.
  • klubbaktiviteter, som alltid kommer att vara evenemang för mer än 10 personer, kommer inte längre att organiseras den här säsongen. Även om det nuvarande tillståndet för akutlagstiftning bara är en månad lång, finns det enighet bland experter om att epidemin kommer att vara för några månader.
  • valen i aprilmöten kunde betraktas som viktiga men inte nödvändiga. För att fortsätta, när det blir igen möjligt, så korrekt som möjligt, föreslås att varje klubb godkänner sina nomineringar i april via e-postbeslut.

Aarne Kivioja

ordförande