Vuoden hyväntekijät 2020 palkittiin

Vuoden 2020 lionien hyväntekijäksi on valittu LC Vantaa/Vernissa. LC Vantaa/Vernissa on 15 vuoden ajan järjestänyt ilmaisen Tonttumetsä-joulutapahtuman Vantaan Tikkurilan Arboretumiin. 

 

Tapahtuma uudistuu vuosittain ja on säilyttänyt vetovoimansa ja lunastanut sijansa paikallisessa, ei-kaupallisessa tarjonnassa lapsiperheille. Yleisöä on ollut vuosien varrella yhteensä yli 10 000.

 

Tapahtuman tuotto on lahjoitettu Tikkurilan seurakunnan Rakenna Joulupuu -keräykseen vähävaraisten perheiden elämys- ja ruokalahjakortteihin.

 

Palkitsemisen perusteissa mainitaan, että perinteinen aktiviteetti poikkeaa edukseen, koska kohderyhmänä ovat lapset, tapahtumalla on useita yhteistyökumppaneita, lapset saavat vastuun kutsun toimittamisesta ja tapahtuma on myös tuottanut elämys- ja ruokakortteja vähävaraisille perheille.

 

Aktiviteetti on lisäksi huolellisesti raportoitu MyLioniin.

 

Tukea lasten ja nuorten hyvän elämän edistämiseen

Koronatilanteen johdosta Vuoden hyväntekijä -palkinnon saajan löytäminen on ollut tänä vuonna haasteellista.

 

Poikkeusaikoina liiton hallitus on tehnyt poikkeuksellisen päätöksen olla valitsematta Valtakunnallista hyväntekijää. Juhlavuoden kunniaksi hyväntekijä-nimitykseen oli liitetty rahallinen 5 000 euron palkinto, joka ohjataan lasten ja/tai nuorten hyvän elämän edistämiseksi.

 

Liiton hallitus on päättänyt kohdentaa palkintorahat 5 000 euroa Tukikummit-säätiölle käytettynä lasten harrastusten tukemiseen.

 

Tukikummit säätiön puheenjohtaja Harry Harkimo lähettää sydämelliset kiitokset lahjoituksesta ja säätiö onnittelee 70-vuotisjuhlaansa viettävää lionstoimintaa sekä Suomen Lions-liittoa 60-vuotistaipaleensa johdosta.

 

- Lionit ovat toimintansa aikana tehneet paljon hyvää monella eri saralla ympäri Suomea suomalaisten hyväksi. Tukikummit on kiitollinen huomiostanne sekä lahjoituksestanne. 

 

Suomessa on jatkuvasti yli 65 000 nuorta syrjäytymisvaarassa perheen heikon taloudellisen tilanteen vuoksi. Korona-pandemian seurauksena tilanne useissa perheissä on heikentynyt entisestään - tämä vaikuttaa suoraan nuoriin ja heidän pärjäämiseensä. 

 

Tukikummit-säätiö kerää varoja tavoitteenaan estää näiden nuorten putoaminen pois harrastuksista, kaveriporukoista tai peruskoulun jälkeisistä opinnoista. Tällä lahjoituksella voimme auttaa useampaa nuorta ja samalla heidän perheitään.

 

Anna-Kaisa Jansson

 

Joka vuosi 8.10. vietetään lionstoiminnan Hyvän Päivää. Hyvän Päivä koskee kaikkia vapaaehtoistyöhön sitoutuneita lioneita noin 900 lionsklubissa eri puolilla maata.


Hyvän Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota lionien vapaaehtoiseen palvelutoimintaan ja tehdä samalla tunnetuksi paikallista lionstoimintaa ja kertoa klubien monista tavoista tehdä hyvää.

Suomen Lions-liitto julkistaa vuosittain Hyvän Päivänä valtakunnallisen Vuoden Hyväntekijän sekä omista joukoistaan lionien Vuoden Hyväntekijän. Ensimmäisen kerran valinnat tehtiin vuonna 2015.Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot