Suuri Lion, ystävä, näkijä ja tekijä on poissa

PCC Jussi Isotalo 
LC Kälviä

20.6.1930 – 1.11.2020


Jussi Isotalon elämän sisältönä olivat perhe, eläinlääkärin ammatti ja Lions-työ, jotka kaikki hän hoiti samalla antaumuksella ja rakkaudella. Lukuisia olivat myös hänen yhteiskunnalliset luottamustehtävänsä. Jussi kutsuttiin LC Kokkolan jäseneksi 31-vuotiaana vuonna 1961. Vuodesta 1976 alkaen hän oli LC Kälviän aktiivijäsen aina kuolemaansa asti. Hän oli sekä Lions-ritari että Melvin Jones Fellow.

 

O-piirin kuvernöörinä Jussi toimi kaudella 1985-86 ja Lions-liiton puheenjohtajana 1986-87. Se olikin käänteentekevä kausi: Silloin rakennettiin Lions-talo Malmille ja lasten silmäklinikka Ecuadoriin. Silloin käynnistyi kansainvälinen ei-huumeita –hanke, seurauksenaan kaikkien aikojen menestyksekkäin nuorisoaktiviteettimme Lions Quest. 

 

Vuonna 1986 perustettiin Suomen lionismin isän Arne Ritarin kunniaksi oma säätiö. Kansainvälisen presidentin, ruotsalaisen Sten Åkestamin tuella naiset hyväksyttiin järjestömme jäseniksi Taipeissa 1987. Arne Ritarista Jussilla olikin tärkeä muisto. Saattaessaan Arnea hänen viimeiseksi jääneelle matkalleen Kanadaan tämä tuikkasi stetsoninsa Jussin päähän. Se on nyt pojallaan Jukalla tärkeänä muistona molemmista. Kumpikin saivat elää 90 vuoden kunnioitettuun ikään. 

 

Jussi oli paitsi merkittävä aikaansaaja ja uudistaja, myös väsymätön tukija ja kannustaja, niin hyviin aktiviteetteihin kuin johtamisvastuun kantamiseenkin. Siitäkin olen hänelle kiitollinen. 

 

Hän muistutti aina PIP Wroblewskin teemasta: We Serve Better Together – Yhdessä palvelemme paremmin.

 

Kiitollisuudella

PCC Heikki Hemmilä

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot