Lionsklubit ovat osallistuneet Mediataitoviikkoon

- Ketkä kaikki käyttävät WhatsAppia, on Jukka Isotalo (taempana)  juuri kysynyt 9-10-vuotiailta. Kaikki! Vieressä Vesa Nummijärvi LC Espoo / Kivenlahdesta.

Kymmenet lionsklubit ovat osallistuneet 9.-15.2.2015 vietettävään Mediataitoviikkoon jakamalla Vastuu on meidän –kampanjan Turvallisesti netissä –oppaita kouluihin. Espoon 800 oppilaan Saunalahden koulu on esimerkki tästä.

 

Maanantaina 9.2.2015 LC Espoo / Kivenlahden presidentti Vesa Nummijärvi sekä Suomen Lions-liiton nuorisojohtaja Jukka Isotalo vierailivat koululla. He pitivät 9-10-vuotiaille oppilaille puolen tunnin luento- ja keskustelutilaisuuden nettitaidoista, ja sen päätteeksi 66 oppilasta sai oman Turvallisesti netissä –oppaansa.

 

Mihin meistä kerättäviä tietoja käytetään


Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävän Mediataitoviikkon teemoina ovat muun muassa vaikuttaminen ja oma sisällöntuotanto. Sitä varten on tuotettu Digisammon takojat –aineistoa, jonka tekemiseen Suomen Lions-liiton edustajina ovat osallistuneet Thorleif Johansson, Jukka Isotalo ja Johanna Rautiainen.

 

Aineisto keskittyy yksittäisten netinkäyttäjien antamaan ja heiltä kerättyyn valtavaan tietomäärään, big dataan.

 

Internetissä hajallaan oleva informaatio ja sen analysointi sisältävät suuria mahdollisuuksia, muttaherättää myös paljon kysymyksiä. Big data on kuin oman aikamme digitaalinen Sampo.

 

Mediataitoviikolle 2015 tuotettu Digisammon takojat -materiaali sisältää perustietoa ja tehtäviä big datasta. Erityisesti keskitytään netinkäyttäjien tietojen keräämiseen ja kerätyn tiedon käyttötarkoituksiin.

 

Aineiston avulla voidaan pohtia omaa roolia tiedon antajana ja hyödyntäjänä. Tavoitteena on tukea aktiivista ja vastuullista kansalaisuutta ja tarjota työkaluja digitaalisen ajan tiedon- ja elämänhallintaan. Materiaali soveltuu yläkouluikäisten ja sitä vanhempien mediakasvatuksen tueksi.

 

  • Digisammon takojat -aineisto on hyödyllistä luettavaa kenelle tahansa netissä vierailevalle ja se löytyy .
  • Mediataitoviikon sivut .

 

PS:

Uutinen Heinolan lionsklubien Mediataitoviikolla jakamista oppaista löytyy .

 

.

Muun muassa 1.400 koulua osallistuu Mediataitoviikkoon.
Muun muassa 1.400 koulua osallistuu Mediataitoviik...
Vastuu on meidän -kampanjan päivitetty opas Turvallisesti netissä on juuri ilmestynyt.
Vastuu on meidän -kampanjan päivitetty opas Turval...
Big datan käyttö on kuin Sammon taontaa.
Big datan käyttö on kuin Sammon taontaa.

Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot