Lionit juhlivat yhdessä satavuotiasta Suomea

Satavuotiaan Suomen syntymäpäivän juhlinta aloitetaan tänään, itsenäisyyspäivän aattona 5.12. nostamalla liput salkoon ja sytyttämällä sinivalkoiset valot kaikkialla Suomessa kello 18.

 

 

Kaikkia kansalaisia kutsutaan myös viettämään yhteinen kahvihetki kello 14 satavuotiaan kunniaksi.

 

Lionit ovat pitkin vuotta juhlineet satavuotiasta itsenäistä Suomea ja samalla satavuotiasta Lions-järjestöä.

 

Esimerkiksi Luumäellä järjestöjen yhteinen hautalyhtyprojekti kunnioitti sankarivainajia. Luumäen lionsklubien käynnistämä, peräti kuuden eri järjestön yhteistyössä toteuttama, hautalyhtyjen pystytys ja sytytys sankarihaudoille kunnioitti kaikkensa antaneiden isänmaan puolustajien muistoa Luumäellä. 

 

Hautalyhdyt pystytettiin eri järjestöistä tulleiden noin 20 talkoolaisten voimin lokakuun lopulla ja kynttilät sytytetään itsenäisyyspäivän aamuna ennen juhlajumalanpalvelusta.

 

Myös maailmalla muistetaan satavuotiasta Suomea. Kymmenet tunnetut maamerkit ja ikoniset kohteet valaistaan Suomen kunniaksi sinivalkoisiksi eri puolilla maailmaa. Kaikki Suomen edustustot järjestävät itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavastaanoton ja lukuisat suomalaisyhteisöt viettävät omia juhlia kotimaan kunniaksi. Luvassa on myös tervehdyksiä ja muita huomionosoituksia satavuotiaalle Suomelle.

 

 

Iloista aattoa seuraa arvokas itsenäisyyspäivä traditioineen ja juhlallisuuksineen.

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot