Lionien tunnustukset merelle Designmuseon näyttelyssä

Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week tuo 5.-15. syyskuuta Helsinkiin yli 200 tapahtumaa. 

 

Designmuseossa avautuu heti perjantaina meri- ja vesiaiheinen näyttely Critical Tide, jossa myös Leijonat puhtaan veden puolesta -hanke on mukana.

 

Näyttelyssä ovat mukana Ocean Confession -tunnustukset, joita lähes 100 leijonaa jätti Kalajoen vuosikokouksessa ja noin 40 leoa omassa vuosikokouksessaan. Näin olemme haastamassa myös muita kävijöitä antamaan tunnustuksensa merelle.

 

Critical Tide -näyttely avaa silmämme sille, millä tavoilla ihmisen toiminta vahingoittaa ympäristöämme, mutta myös uusii käsityksiämme siitä, millaisia keinoja tilanteen parantamiseksi voidaan löytää. Näyttely haastaa kävijän kokeilemaan, oppimaan uutta ja uppoutumaan. Näyttelyn teokset pohtivat erityisesti uuden merisuhteen syntyä ja sitä, miten muotoilu voi olla mukana sen luomisessa.

 

Ocean Confessionals -tunnustukset annetaan kopissa, jossa näyttelyvieras voi paljastaa merta kohtaan tekemänsä synnit. Synnit kirjoitetaan paperilapuille, jotka lasketaan mereen 26. lokakuuta järjestettävässä seremoniassa. Laput on tehty hajoavasta paperista, joka vapauttaa hajotessaan kalsiumkarbonaattia. Kalkkikivistä vapautuvaa kalsiumkarbonaattia on käytetty järvissä vähentämään happamoitumista.

 

Tunnustuksia kerätään perjantaina 6. syyskuuta kello 14.30–17 sekä lauantaina ja sunnuntaina 7.–8.9. kello 13–16. Performanssista kuvattu video nähdään osana Critical Tide -näyttelyä Designmuseon Galleriassa.

 

Helsinki Design Weekin alussa avautuva näyttely kokoaa yhteen projekteja ja teoksia, jotka tutkivat meriä ja muutoksen mahdollisuutta muotoilun keinoin. Critical Tide yhdistää näyttelytilaan tutkimuksen, aktivismin ja yhteisöllisyyden.

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot